Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1440374
Even na aanleiding van Nynke's toppic over Gunnars oog.
Sinds goed een week maakt Pippi's rechter oog geen traanvocht meer aan, zomaar van het een op het andere moment.
Afgelopen maandag naar de dierenarts geweest, traanproductietest gehad aan beide ogen, het linkeroog produceerde 12 milimeter , dat was al aan de zuinige kant, zou rond de 15 moeten zitten.
Het rechteroog produceerde 0 milimeter :-\, heel pijnlijk voor haar dus.
Ik moet dus twee keer per dag zalven met een traanproductie opwekkende zalf in beide ogen en het rechteroog druppelen met kunsttranen (zo vaak als mogelijk)
Nu zie ik het oog helaas achteruitgaan, het wordt heel klein met veel troep erin, ondanks heel vaak druppelen.
Morgen ga ik natuurlijk terug naar de dierenarts maar ik vrees dat haar oog niet meer te redden is en dat het eruit moet.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Lijkt me niet echt een prettig gezicht op het begin.
Nou heeft ze een week of drie geleden een aangezichtsverlamming gehad zodat haar onderkaak verlamd was, dit begint zich nu te herstellen.
Mijn gevoel zegt dat deze twee dingen met elkaar te maken hebben, de dierenats is daar niet zeker van maar denkt dat het wel mogelijk zo kan zijn.
Wat denken jullie?
Laatst gewijzigd door tessa op wo 09 dec 2009, 15:28, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Nynke
#1440389
goh meis, wat sneu !!!!    :'( :'(


ik kan me best voorstellen dat die verlamming op de traanproductie geslagen is  :-X :-X :-X  misschien moet je je laten doorsturen naar een oogspecialist ?

Heb je lenzenvloeistof in huis? Dan kun je het oog er goed mee spoelen, ik bedoel de inzetvloeistof.
Door charmed
#1440438
Ik heb een sheltie met heel veel oogproblemen. Zij maakt al jaren (ik denk sinds 2003 of 2004)  geen traanvocht meer aan. De ogen zijn kurkdroog. Eerst gebruikten we optimunne, kunsttraan (druppel)  en Vitamine A zalf, maar met de Optimune erbij werden de ogen alleen maar droger en droger. Die druppel kunsttraan speciaal voor dieren is een klef goedje, het enige wat ze had was haar hele gezicht in de ooghoeken onder de plak. Ze heeft nu humane kunsttranen met hypromellose erin. (dat is de beste volgens de oogarts)

Nu wij die humane kunsttraan geven (geef ik gemiddeld om de 2 uur) gaat het goed met haar, daarnaast nog de vitamine A zalf. De ene dag heeft ze hele natte ogen, de andere dag wat droger (ligt volgens mij ook aan het weer)

Droge ogen hoeft niet het einde te zijn, je moet er alleen wel veel mee aan het werk.  Ook ik heb tussendoor wel eens gedacht dat ze de oogjes zou verliezen, ze heeft eens diepe keratitis gehad, ogen rood doorlopen en blauwe waas. Dat was eng, maar we waren er op tijd bij
Laatst gewijzigd door charmed op zo 06 dec 2009, 21:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Door charmed
#1440440
Ze moet zeker naar een oogspecialist, niet naar een gewone dierenarts die kan je hierbij niet helpen.
Nynke F schreef: misschien moet je je laten doorsturen naar een oogspecialist ?
Door charmed
#1440449
Ik zit je verhaal nog een keer te lezen en het kan best zijn dat ze nu hoornvliesloslating heeft. Dit hebben wij pas ook meegemaakt. Dan kan je ook heel veel druppelen, maar het droog zo weer op. Ook aan hoornvliesloslating is wat te doen, of druppelen of als de rest van het hoornvlies nog goed is opereren. Kans op herstel is zeker hoog.
Door lisa-v
#1440665
mijn hondje was 6 maanden toen ze droge ogen kreeg. beide ogen maken maar 4mm traanvocht aan met de shimertest.
ik heb ook de optimmune oogzalf en kunstdruppels en het is echt niet het einde hoor. puck is nu bijna twee en we druppelen en zalven iedere dag heel streng. afgelopen sept heb ik haar ogen weer laten testen en toen maakte ze links al 10 mm en rechts 8 aan. voor ons enorme vooruitgang. al met al moet je heel nauwkeurig zalven en druppelen en dan kan je soms nog wel eens wat resultaat boeken.
Door bloemetje
#1440751
Mijn Nimmie had  het ook. Maar 0 is wel heel erg weinig  :-\. Ik twijfel of daar wel tegenop te druppen valt! Het moet toch wel zo wezen dat die verlamming ermee te maken heeft...
De vitamine a druppels werkten bij haar ook heel goed. Oogje zag er een stuk beter uit. Dat kan ik je wel aanraden! Die achterlijk dure optimunne deed bij haar niets.
Door Truus
#1440792
Angelique schreef: Tessa woont in de buurt van Eindhoven :-\  Dan kan ze net zo goed naar Hein gaan.
En in Oisterwijk zit ook een goede specialist toch? Daar gaat Ine altijd naar toe.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#1440793
Truus schreef: En in Oisterwijk zit ook een goede specialist toch? Daar gaat Ine altijd naar toe.
Hein dus.
Door Truus
#1440795
Angelique schreef: Hein dus.
Ahaaa, die dus ;). Is vlakbij en scheelt een endje rijden.
Door tessa
#1440848
Ja dat klopt, ik woon vlakbij oisterwijk.
Ik ben vandaag teruggeweest naar de dierenarts en er zit een gaatje in haar hoornvlies :'(
Heb er nu cavasan (ab zalf) bijen moeet dus twee keer zalven met optimmume, vier keer met cavasan en elk uur druppelen met lacriforte (kunsttranen).
Woensdag weer terug voor controle en als het dan niet enigzinds verbeterd is dan vraag ik een verwijzing naar de oogspecialist.
Maar ik ben heel bang dat het oog het niet gaat redden.
Ikzelf ben van mening dat als het oog niet enigzins zelf weer traanvocht gaat produceren het oog er beter uit kan.
Ik zie het niet zitten om levenslang iedere twee uur te moeten druppelen, niet zozeer voor mezelf maar voor Pippi.
Maargord, eerst gaan we maar weer fanatiek druppelen en zalven.
Door Borke
#1440862
Wat een toestand!
Ik hoop dat het allemaal een beetje meevalt.
Levenslang iedere 2 uur druppelen dat lijkt me ook geen leven, dan is je hond beter af met een verwijderd en dichtgenaaid oog.
Door charmed
#1440874
Mijn sheltie heeft dus ook gaatjes in het hoornvlies, hoornvliesloslating heet dat. Zij krijgt nu atropine. Om het hoornvlies te verdoven, zodat ze niet blijft knipperen en het oog niet droog wordt. Dan kan het langzaamaan helen.

Als het hoornvlies geheeld is, zal je het waarschijnlijk met optimunne afkunnen, dat is 2x daags zalven. En dan nog wat vitamine A zalf om beschadigingen te voorkomen, die doe je ook 2x daags, dat is in totaal 4x daags. Dat gaatje in het hoornvlies zorgt er nu voor dat ze veel knippert waarschijnlijk en daardoor wordt het oog droog.

Ik zou eerst maar afwachten wat dit gaat doen of wat de specialist nog kan doen. Wellicht dat het heel erg meevalt en je het gewoon af kan met optimunne. Als het oog weer heel is, zal het een stuk minder droog zijn. Door de beschadiging, komt er wrijving en irritatie en wordt het oog kurkdroog.
tessa schreef: Maar ik ben heel bang dat het oog het niet gaat redden.
Ikzelf ben van mening dat als het oog niet enigzins zelf weer traanvocht gaat produceren het oog er beter uit kan.
Ik zie het niet zitten om levenslang iedere twee uur te moeten druppelen, niet zozeer voor mezelf maar voor Pippi.
Maargord, eerst gaan we maar weer fanatiek druppelen en zalven.
Laatst gewijzigd door charmed op ma 07 dec 2009, 13:34, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door