Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door winky
#1427170
Hallo Barf,

Heb een dringende vraag,onze hond heeft epilepsie eerst alleen ix in de maand en sinds gisteren binnen een week weer 1.hij is 5jaar.
Ligt het aan het voer hij krijgt gewoon voer maar nu las mijn man dat het dan beter is om hem (rein en schoon)b.v vlees of groente te geven.
Ik heb geen idee wat te doen,we wonen in Zweden en hier zijn de b.v gewonen dier geneesmiddelen alleen per recept te koop.
Wat moet ik doen heb je een idee??

hartelijke groeten Winky
Gebruikersavatar
Door May Linn
#1427179
Vers vlees is altijd beter om te geven.
Maar of het ook wat doet in combinatie met epilepsie, dat weet ik niet.
Miss iemand anders wel.
Iig sterkte/beterschap met je hondje!
Door Lizzy
#1427182
Over epilepsie bij honden kun je heel veel op deze site lezen: http://www.epilepsiebijhonden.nl/home.htm. En ja, het klopt inderdaad dat je een hond met epilepsie beter op een zuiver dieet kunt zetten en dus geen brokken/blik/diner of andere zooi. Omdat zelf samenstellen wel enig onderzoek en moeite vereist, zou je alvast kunnen overstappen op een kant en klaar rauw vers voer. Ik zou dan wel een voer geven waar gemalen bot in zit als calciumvoorziening en waar geen/weinig premix in zit. Je kunt je natuurlijk ook snel verdiepen in het zelf samenstellen. Je zou dan kunnen beginnen in het doornemen van dit topic: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 448.0.html
Door Lizzy
#1427184
BARF staat trouwens van Bones And Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food. Wij heten geen barf, zeg maar :biggrin2:
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door