Moderator: Lizzy
Urs schreef: varken, schaap , was voor mijn studie.Urs, kun je uitleggen hoe het halal slachten en het 'gewone' slachten ging?
Schaap werd Halal geslacht , heb zelf daar nog het ruggenmerg (machinaal) uitgezogen, we werden aan het werk gezet. Dat was n opdracht, ging over de gewichten van de lammeren in verschillende groepen, hebben ook eerst zelf de lammeren ingeladen op het bedrijf. varken was een rondleiding bij n slacht huis, de beenham die we meekregen smaakte goed.
Zelf ook al eens kippen geslacht.
Ik heb er geen trauma's van.
roos79 schreef:Ik merk als ik nu de vrachtwagens met kalveren naar de Ekro gaan (hier dichtbij) ik ze altijd een goede reis wens en bedankt voor het leven wat ze geven. Klinkt lekker zweverig maar het voelt wel goed om te doen.Wat lief van je
Esther Q schreef:Bij het Halal slachten , sprak men een spreuk en sneed de slacht meneer snel de keel van het schaap door en werden ze gelijk op kop gehangen om leeg te bloeden. (zonder verdoven)
Urs, kun je uitleggen hoe het halal slachten en het 'gewone' slachten ging?
roos79 schreef: Wat ik niet helemaal snap van het zgn "verdoven" bij bijv. paard en koe. Ze doen dat dmv een schot voor het hoofd/kop. Het dier stort dan in elkaar, en is in mijn ogen dan gewoon hartstikke dood. Waarom noemen ze dat nou verdoven?Omdat het hart nog moet kloppen om leeg te bloeden, met het soort verdoven bij de slacht klopt het hart nog, en zijn ze nog niet werkelijk dood.
Ik snap dat je om het als consumptie geschikt maken het bloed eruit moet, dus dat daarom de aorta doorgesneden (keel?) word.
Hetzelfde bij Halal, wat zou zo'n geit/schaap er nou van voelen dat zijn keel in 1x doorgesneden is? Is hij dan minder "snel" dood dan bij een kopschot?