Moderator: Lizzy
Lizzy schreef: Dat hangt er vanaf welke definitie je hanteert. Maar ik zal je vertellen hoe ik het zie en waarom:Eh, Lizzy, als er nou één lap vlees in het lichaam voor beweging zorgt...
Ik vind een hart een orgaan. Ook al is het ook een spier. Maar ik hanteer de volgende definitie voor spiervlees: spiervlees is het vlees dat het skelet bij elkaar houdt en voor beweging zorgt. Valt hart onder deze definitie? Nou nee dus. En waarom is het geen goed idee om hart als spiervlees te beschouwen (en er dus meer van te voeren als dat je met orgaanvlees zou doen)? Omdat hart andere hoeveelheden vitamines, mineralen en aminozuren bevat dan echt spiervlees. Voer je dus hart als spiervlees in de hoeveelheden die je spiervlees voert: help je de balans van je menu dus om zeep. En dus blijft hart bij mij orgaanvlees.
Anne in Spanje schreef: Eh, Lizzy, als er nou één lap vlees in het lichaam voor beweging zorgt...
Mevroi Kruim schreef:Toch garandeer ik je dat dat skelet niet in beweging komt wanneer het hart niet meewerkt!
maar niet door het skelet in beweging te zetten