Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1402140
Kátur liep al een tijdje niet echt zuiver, vandaag naar de da en het gewrichtskapsel in de schouder is veel te ruim waardoor z'n voorpoot in vreemde standen gedraaid kan worden en waardoor hij wsch arthrose heeft. Daarvandaan de kreupelheid. Zeer wsch is dit al een paar jaar geleden ontstaan door een al te woeste draai waardoor er iets gescheurd/beschadigd is. Dat is dan wel hersteld maar de overmaat aan ruimte niet en daar lijkt hij nu last van te krijgen. Volgens de da niets aan te doen behalve misschien glucosamine/chondroitine en pijnstilling.

Ik ben er aardig deus van momenteel, kan nog niet goed bevatten wat het allemaal betekent. Mijn eerste gedachte was conact opnemen met Maarten Kappen en een deskundige laten kijken. Wat denken jullie? Er zijn hier iig meer honden naar Maarten geweest en voor zover ik me herinner wel met goede resultaten.
Laatst gewijzigd door Mevroi Kruim op wo 02 dec 2009, 13:18, 1 keer totaal gewijzigd.
#1402181
Ach jee, dat is een naar bericht  :-\ Hoe oud is Kátur? En heeft hij iets gezegd over het verdere verloop, zal het bijvoorbeeld steeds erger worden, of blijft het op dit niveau qua pijn?

Ik zou inderdaad naar een goede orthopeed gaan, hopelijk kan die wat meer voor je betekenen.

Sterkte met het bericht en een knuffel voor Kátur  :-*
Door pallas
#1402233
Hè gatver...

Maar ..

1) ik vind de uitspraak dat "hier niets meer aan te doen is" wel grof , zeker als ie niet van een specialist komt.

2) jouw eerste gedachte een hele goeie, zoek een specialist op! volgens mij kunnen ze soms best nog wel wat met zo'n situatie. Losse stukken eruit halen en gewricht weer zo glad mogelijk maken bijvoorbeeld.
Of dat ook voor Kátur kan , dat kan je dan uitzoeken.

Sterkte met de patient :-*
#1402234
Kátur is 6 1/2 dus nog een jonkie voor een IJslander. Volgens de da zou het geleidelijk erger worden door arthrose-vorming waardoor hij meer pijn zou gaan krijgen. Met glucosamine etc. zou je dat proces kunnen vertragen maar niet omkeren. aldus de da. Hij loopt nu kreupel, dwz niet zuiver maar ook niet op drie poten van narigheid, hij draaft ook gewoon alleen met een hobbeltje erin. Het is niet te zeggen of dat komt door pijn of doordat het gewricht ergens door geblokkeerd wordt, dat moet duidelijk worden door de pijnstiller. Afwachten maar ... ik ga iig morgen Maarten Kappen bellen.
#1402269
Mevroi Kruim schreef: Welke dan?
ja in mijn topic, moet je even zoeken is maar 1 specialist die heel prettig word ervaren, maar die zit in hilversum ;)
ik heb zelf ook ervaring ermee.

in de wagenrenk zit ook orthopeed, is niet zo ver van jouw.
Door tt-tjes
#1402303
Wagenrenk heb ik wel ervaring mee, het is op zich een goede orthopeed, alleen in mijn geval interpreteerde ze de foto niet goed en daar kwam toen artrose uit. Second opinion bij diverse DA gaf aan dat het geen artrose was.
#1402309
Ik zou ook even verder zoeken, in ieder geval een andere mening horen.

Maar... een te ruim kapsel: ik heb zelf ook wel gehoord dat daar niets aan te doen is. Ik kan me ook geen ingreep oid voorstellen  :-\
De spieren sterk houden is sowieso erg belangrijk  ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door