Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Iza
#1396605
Dag beste lezers!

Mijn naam is Izabela en heb een boxer teef van 3 jaar die Rocky heet.
Al maanden (denk zelfs wel langer dan 1,5 jaar maar is niet zeker) heeft mijn boxer bultjes op haar hoofd. Eerst waren ze klein en soms verdwenen ze. Nu wordt het steeds meer en ook op haar lichaam. Ben al vorig jaar naar de DA voor geweest en heb zelfs een dermatoloog bezocht. Heb antibiotica, zalf en shampoo gebruikt zonder resultaat. Uiteindelijk ben ik met dat gedokter gestopt omdat Rocky geen last heeft van de bultjes. Dus onnodig kuurtjes slikken wil ik niet voor mijn hond. Van de zomer kreeg Rocky een bult in haar neus wat onrustig uitzag. Boxers zijn bekend met kanker dus het bultje is 2 maanden geleden weggesneden (en ook een bultje op haar rug). Deze twee bultjes hebben we op kweek gezet. Resultaat kweek: geen kanker, maar een ontsteking. Bacterie niet gevonden. Oorzaak en diagnose is er niet. Dus ik ben nog steeds niet wijzer van geworden. De bultjes zijn rond, hard, meestal kaal, rustig van kleur, jeukt niet, pust niet. Het lijkt op een  zeer harde muggenbult.

Wie weet wat het kan zijn??? Help, ben radeloos.

Heb met verschillende brokken geexperimenteert en ben nu meer vers voer aan het geven. Heb deze week de knoop doorgehakt om volledig op barf over te stappen. Maar moet me nog meer inlezen en heb nog veel vragen waar ik nog geen antwoorden op heb gevonden.

Met vriendelijke groet, Iza
Door Iza
#1397089
Denk niet dat het talgbultjes zijn. 3 verschillende dierenartsen en 1 dermatoloog heeft het 'onderzocht'. Zij dachten eerst dat het ontstoken haarzakjes of talgkliertjes waren, maar dan had het antibiotica kuurtje en zalf moeten helpen. Dat gaf echter geen resultaat.
Door Lizzy
#1397568
Ik vind dit een typische klacht voor een holistisch/homeopathisch DA.

Wat ik zelf eerst zou doen: ik zou eerst flink gaan ontgiften. Dus, inderdaad op verse, rauwe voeding (liefst zonder graan/rijst). Dan 3 weken ontgiften met chlorella. Dan 2 weken ontgiften met Drainage Compositum van de Groene Os. Daarna zou ik zijn weerstand op gaan bouwen met probiotica en Echinacea Extra Forte van Bloem, waar ook Cat's Claw + Plantago in zit. En dan eens kijken hoe dat gaat.
Door Iza
#1397866
Hoi Lizzy!
Ik hoop zo erg dat mijn hond door vers voer beter wordt. Ik maak me echt zorgen en niemand kan mij helpen. Ik heb werkelijk van alles geprobeerd. Heb haar hoofd met biotexsopje gewassen en ingesmeerd met Acederm zalf (werkt huidvernieuwend en herstellend). Dit heb ik lang volgehouden, maar geen resultaat. Heb nog meer van dat soort huis, tuin en keuken middelen gebruikt, maar niets hielp. Antibiotica en medicijnen wilde ik niet omdat het toch geen verbetering gaf. Nu dacht ik, ik moet het van binnen uit doen. Dus beter voer. Geen brokken. Ik hoop dat het werkt anders weet ik het ook niet.
Wat betreft je tips, heb laatst ook gekeken op het internet en zag inderdaat iets van de Groene Os. Werkt dat? Wat is het. Ik ben zelf een paramedicus, maar wat betreft homeopathie heb ik geen verstand. Zeker niet bij dieren.

Hoe lang moet ik eerst ontgifitgen met alleen vers voer. Nu meteen chlorella gebruiken of eerst wennen aan vers?
Is Echinacea Extra Forte een probiotica? Waar kan ik deze middelen kopen?

Ben nieuwsgierig, hoe weet u/jij dit allemaal?? ervarig of specialisme :)?

Ik wil dit zeker proberen, maar begrijp me goed. De overstap van brok naar vers heeft mij veel moeite gekost en nu al die homeopathische middelen :D. Alles is nieuw voor mij en dus beetje beangstigend. Ben bang dat ik het niet goed doe en meer schade ga aanrichten. Maar goed, al 3 jaar brokken geven heeft waarschijnlijk al schade aangericht dus dit is zeker het proberen waard.
Bedankt en ik wacht graag op je antwoord.
Iza
Door Iza
#1397904
Hoi Lizzy!
Heb meteen al deze homeopathische middelen opgezocht. Staat veel over geschreven.
Mijn vragen zijn:
Waarom in deze volgorde geven.
Al deze middelen na elkaar geven en niet combineren?
Welke probiotica (merk middel) kan ik gebruiken?

Bedankt.
Iza
Door Lizzy
#1400993
Iza schreef: Hoi Lizzy!
Heb meteen al deze homeopathische middelen opgezocht. Staat veel over geschreven.
Mijn vragen zijn:
Waarom in deze volgorde geven.
Al deze middelen na elkaar geven en niet combineren?
Welke probiotica (merk middel) kan ik gebruiken?

Bedankt.
Iza
Hoi Iza,
Chlorella ontgift maar milder dan Drainage Compositum of Groene Leem. Vandaar dat ik eerst zou ontgiften met Chlorella. Drainage Compositum vind ik nu te zwaar. En ik zou dus pas daarna op gaan bouwen met weerstandverhogende middelen, dus daarom pas daarna Echinacea.

Ik vind Arkopharma probiotica goed. En Vitotaal. En Solga (maar die is erg duur). En Pro-Soluble van Protexin (maar die is alleen via de DA te krijgen).

Drainage Compositum van de Groene Os is geen homeopathie maar fytotherapie. Het bevat vele kruiden:

Samenstelling: Aqua, Ribes nigrum, Bardana, Centaurium, Juniperus, Equisaetum, Viola tricolore, Carduus marianus, Taraxacum, Angelica, Calamus, Cynaria, Solidago virga aurea, Orthosiphonis, Uva ursi, Betula, Berberis, Echinacea purpurea, Uncaria tomentosa, Hydrastis canadensis, Cantharis, Ethanolum 35% vol.

En ja, die helpen bij het ontgiften. Ze zetten het lichaam aan het werk. Zoals je ziet zit hier ook al Echinacea in. Dat verhoogt dus de weerstand. Maar ik zou dat na het ongiften dus nog langere tijd blijven geven met Cat's Claw en Plantago. En omdat die alle 3 in die Echinacea Extra Forte van Bloem zitten, kun je die geven. Je kunt het ook allemaal los van elkaar geven natuurlijk maar 1 middel lijkt me makkelijker. Ik zou eerst even een paar weken rauw voer geven. Dan pas de chlorella erbij. Anders wordt ook dat wat te heftig, denk ik. Je moet het ook gewoon even aankijken. Gaat je hond erg ontgiften van alleen het verse voer, moet je gewoon even wachten met de chlorella. Valt het mee, kun je met een week of 2 a 3 chlorella erbij gaan geven.

Je hebt overigens ook kans (niet zo groot maar de kans is aanwezig) dat alleen op verse voeding de problemen al als sneeuw voor de zon verdwijnen!
Door Iza
#1400999
Beste Lizzy!
Super bedankt voor je info. Alleen wil ik weten waar ik deze spullen kan kopen. Ik kan het via een site doen, maar koop liever in de winkel. Is het makkelijk te verkrijgen?
Ik geef Rocky nu al een week kvv en soms doe ik een kippenvleugel bij. De eerste dagen had ze vrij donker ontlasting (wat me normaal lijkt als je vlees eet), maar sinds 3 dagen is haar poep meer geel groenig. Kan dat?

Als nog mijn dank voor je info. Ben erg blij mee.
Iza
Gebruikersavatar
Door Lefki&Amy
#1401000
Hoi Iza,

ik denk dat het als volgt kunt zien....in de jaren dat je br*kken hebt gegeven, heeft zij een belasting opgebouwd (br*kken bevatten zoveel lichaamsvreemde stoffen/balaststoffen/afvalstoffen, dat je van goede huize moet komen (als hond/mens zijnde) om dit telkens maar weer uit je lichaam te (ver-)werken. Bij het ene individu is de max. sneller bereikt, dan bij t andere individu.
Er komen (subtiele) klachten en een gemiddelde da bestrijdt dit al gauw met een abkuur, of andere chemicaliën. Het kan de klacht even verminderen, maar zal de oorzaak (vaak) niet wegnemen, sterker nog...de oorzaak heeft nu meer terrein gewonnen (ab doodt de darmflora, waardoor weerstand afneemt, afvalstoffen minder goed kunnen worden weggewerkt, dus nog meer stapeling van 'troep'.
Ofwel; er is een totale onbalans in het lichaam.

Door over te stappen op een voeding die zoveel mogelijk benut kan worden door het organisme (en dus zo weinig mogelijk afvalstoffen/stapeling geeft) beperk je enerzijds de belasting en anderzijds voorzie je het lichaam van goede bouwstoffen. Hierdoor kan het lichaam eindelijk toekomen aan een grote schoonmaak. De klachten kunnen dus eerst toenemen, want de troep wordt nu uit het lichaam gewerkt.
Dit proces dient geleidelijk te gaan, daar het anders een zware klus wordt voor de hond.
Vandaar dus het advies van Lizzy om eerst over te gaan op vers, zodat er geen troep meer bij komt. Als ze daaraan gewend is, dan chlorella (3 weken) om het ontgiften wat kracht bij te zetten. Vervolgens drainage compositum om een extra boost aan het ontgiften te geven (dit werkt nog heftiger dan chlorella, vandaar dus een opbouwende volgorde, zodat het ontgiften enigzins gedoseerd gebeurd).
Als de troep er dus uit is, dan volledig richten op opbouw van afweer en darmflora (afweer: echinacea, opbouw darmflora; probiotica).

Het is dus een kwestie van tijd, geduld en inzicht.
Gelukkig heeft Rocky geen last van de bultjes.

Heel veel succes en een knuffel voor Rocky!  :)
Door Iza
#1401007
Ik vindt het super al die info. Echt waar. Ben best emotioneel over. Al ruim een jaar ben ik bezig met mijn hond en voel me niet begrepen. Dierenartsen (al 3 verschillende en 1 dermatoloog) kunnen mij niet helpen. Conclusie: zolang Rocky geen last heeft, laten zo. Dit is voor mij geen oplossing. Uit de kweek bleek het een ontsteking te zijn. Geen bacterie of een agent die het triggert. Geen duidelijke diagnose. Ben zelf een paramedicus dus ik ben niet achterlijk. Mijn hond mankeert iets, anders had ze die bultjes niet. Verstand van dierengeneeskunde heb ik niet. Dus ben nu zo blij dat jullie mij info en tips geven. Nu kan ik aan de slag. En hoop zo erg dat Rocky baat bij heeft.

Groetjes, Iza.
Door pieterendiaan
#1401724
hoi iza,
heb niet heel de topic gelezen maar onze boxer heeft ook vaak van die bultjes, is begonnen op zijn kop en soms verdwijnt het ook weer. de laatste maanden op zijn billen, lijken een soort van muggenbulten maar dan zelfde kleur als zijn normale huid. Niemand weet wat het is maar bij bikkel verdwijnt het vaak ook weer als alles weer helemaal goed gaat. als er maar iets is bv ontwormen, antibiotica of stress dan komen ze weer omhoog.
Hij heeft als pup ook twee "wratten" (zo noem ik het zelf) gehad, eentje in zijn oor boven aan bij al dat kraakbeen en eentje op zijn linker poot. deze zijn uiteindelijk na een aantal maanden ingedroogd. Volgens de DA was dat een puppenkwaal, hij heeft het nu iig niet meer.
Nu bikkel eindelijk een beetje stabiel is zijn  alle gekke bulten bijna weg.. hoop dat dat bij jouw boxer straks ook het geval is.
trouwens vrijwel alle ellende uit bikkel zijn lijfje gekregen dankzij een homeopaat.. misschien een idee?
succes!
gr diana
Door Iza
#1408034
Hoi Diana!

Zoals jij de bultjes beschrijft, zo herken ik ze ook. Alleen bij Rocky worden het meer. Heb de bovenstaande info gebruikt en wat homeopathische middelen gekocht. Nu rustig opbouwen en afwachten. Heb zeker over gedacht om bij een homeopathische DA langs te gaan. Ga even uitzoeken hoe en wat.
Bedankt.
Gr. Iza
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door