Vorige week lamsribben gehaald. Vanuit de auto in de koeling en daarna in de diepvries (het was de bedoeling dat ik zou portioneren, maar is er bij in geschoten)
Dus nou had ik net de ribben uit de vriezer gehaald en bekeken. Hmmm naar mijn idee zit er redelijk wat vet op , leer voor de volgende keer dat ze dat van te voren er maar vanaf snijden.
Nou heb ik dus gelezen dat ik nooit een enkele rib mag geven en naar mijn weten heb ik ook al eens ergens gelezen dat je ze het beste per 3 of 4 kunt geven. Nou heb ik 6ribben aan elkaar zitten met daar nog een flink stuk vlees (en vet) aan. Ik weet niet of die ribben makkelijk uit het vlees getrokken kunnen worden als het eenmaal ontdooit is.
En omdat het toch een redelijk gewicht is weet ik niet hoe ik dit nou moet gaan voeren
Kyra krijgt 400gram, Duster 700gram en Tanja ongeveer 1,2-1,3kilo per dag. Ik voer normaal iedere dag compleet (dus bot, vlees en orgaan)
Nou wil ik best wel eens een uitzondering maken zodat ze 1 dag bot krijgen en de dag erna vlees en orgaan.
Maar goed, dan nog; hoe moet ik die klomp vlees en bot gaan verdelen?
Ik schat dat 2ribben met al dat vlees aan de bovenkant/onderkant meer zal zijn dan 400gram en dat vind ik toch wat minder fijn.
Ik had 2kilo ribben besteld, het lijkt/voeld alsof het zwaarder is. Er van uitgaande dat het dus wel +/- 2kilo is, zouden 2 ribben dus ongeveer 660 gram wegen en dan vind ik het verschil van 260gr toch te veel. (is toch meer dan de helft meer)
Het 'probleem' is dus voornamelijk met Kyra.
Nou is Kyra een hond die heel rustig eet en accepteerd als ik haar help. Nou vroeg ik me af; zou ik voor Kyra toch 1 rib met vlees kunnen pakken en haar dan maar even help voor het geval dat?
Dan kan ik voor Duster 2ribben pakken en voor Tanja 3. Dan komen die gewichten ook het meest overeen met wat ze normaal eten.