Anne in Spanje schreef:
Ik heb een gerelateerd vraagje: is het nodig de eierschaal uit te spoelen voordat je hem laat drogen? En zo ja, waarom? Ik heb ze een keer gewoon zo laten drogen en daarna in een vijzel gemalen, en dat ging ook. Het was niet zo'n prachtig fijn poeder als dat op de foto, maar de hond in kwestie at het zonder problemen op toen ik het door zijn groetenprutMIX mengde, en leven doet ie ook nog .
Ik spoel de schalen wel uit.
De schaal onder de kraan afpoelen met vrij warm water,totdat de binnekant niet meer glibberig voeld,wanneer je ze niet gelijk gebruikt kunnen de bacterieen in de glibber hun gang gaan.ik weet niet hoe 't in Holland is, maar de commercieele eieren worden met 'n heel dun laagje parafine olie bespoten voor het vers houden,en dat was ik er dan ook gelijk aan de buitenkant af.Dan op de aanrecht laten drogen en opsparen totdat ik genoeg heb om te malen.
Ik heb meestal 'n jampotje met gemalen eierenshaal in voorraad, ( voo Tor had ik het dagelijks nodig) en het blijft oneindig lang goed.
Ik gooi het na 'n jaar of zo in de tuin en maak weer nieuw.
Ik gebruikt ook 'n electric koffee molen om de schalen te malen, ik gebruik 'm ook om ook de pitten, zaadje en nootjes te malen.
Mijn honden eten de eierschillen zo bij hun eten op. Dus niks malen of fijn maken of uitspoelen en ze zijn er nog nooit ziek van geworden.
Ja dat kan prima,omdat de ei meteen word opgegeten zo gauw de schaal gebroken word,en hebben de bacterieen geen kans