Moderator: Lizzy
MarijeEnBoomer schreef: Ik heb het idee dat er aan de rug meer vlees zit dan aan een karkas. Kan ook aan de verschillende leveranciers liggen hoorMaar aan een karkas zit weer meer bot. De rug is grotendeels kraakbeen bij de doorsneeplofkip. Hoe dik bevleesd ze zijn ligt helemaal aan de uitbeender. Ik heb de ruggen altijd van dezelfde leverancier maar er kan een groot verschil zitten in de hoeveelheid vlees die er nog aan zit. Uiteraard geef ik de voorkeur aan de karkasjes van de beginnende uitbener
Angelique schreef: Maar aan een karkas zit weer meer bot. De rug is grotendeels kraakbeen bij de doorsneeplofkip. Hoe dik bevleesd ze zijn ligt helemaal aan de uitbeender. Ik heb de ruggen altijd van dezelfde leverancier maar er kan een groot verschil zitten in de hoeveelheid vlees die er nog aan zit. Uiteraard geef ik de voorkeur aan de karkasjes van de beginnende uitbeneroh okay weer wat geleerd.
Als je echt pech hebt kun je ook nog schoongespoten ruggen krijgen. Daar zit dus 0,0 % vlees aan.
MarijeEnBoomer schreef: oh okay weer wat geleerd.Oh, maar ik snap helemaal wat je bedoelt. De ruggen die ik standaard koop daar kunnen er 2 van in een rug van Antonia. Maar dan wel een kippenrug, want volgens mij had Antonia alleen eendeborststukken...toch....(heb ze nog niet uit de vriezer gehaald..vandaar)
De ruggen die ik op de markt koop zien er uit als de rugstukken van de eenden van Antonia Alleen dan natuurlijk kleiner.. Lekker duidelijk he
Angelique schreef: Oh, maar ik snap helemaal wat je bedoelt. De ruggen die ik standaard koop daar kunnen er 2 van in een rug van Antonia. Maar dan wel een kippenrug, want volgens mij had Antonia alleen eendeborststukken...toch....(heb ze nog niet uit de vriezer gehaald..vandaar)Ik heb eendenruggen van antonia in de vriezer liggen hoor