Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door lightning
#1361684
hoi allemaal,

zoals een paar hier wel weten heb ik 1 hond die een schildklier probleem heeft en misschien ook cushing. we wilden eerst de schildklier medicijn doen en dan de bloedtest opnieuw. het nare is de dierenarts wil haar persee op brokken hebben. nou heeft ze jaren brokken gehad en een flinke darm probleem aan over gehouden en veel en lang prednison met die dure troep van brokken (ja sorry ben fel op brokken). heeft geen moer geholpen totdat ik barf ging proberen (door hier barfplaats) en waarempel het werkte. langzaam aan een nieuw dier geprobeerd en ze had steeds geen diarree... nou eind goed al goed. (laatste 1 jaar meer kvv gehad dan barf maar ik ga terug naar barf) maar nu lopen ze te zeuren om de lage nierwaarden en daar speciale brokken voor. ik heb pertinent geweigerd. dan was ik maar eigenwijs volgens hun maar goed. ze hebben het laten rusten,

nu is mijn anderen hond waarvan verhaal ook beetje bekend is hier met LPC beetje ingestort in mijn vakantie. veel last gehad. de dierenarts dacht aan de heupen. nou hups controle foto gemaakt gecontrolleerd met de laatste foto en haar heupen zijn perfect. kwam dus toch van de ellebogen af. (ja duhh dat wist ik al). nu wilde ze haar op de JD van hills zetten of zo. weer vieze brokken >:(.. want het kwam natuurlijk door het voer wat ik gaf. ja tuurlijk zei ik alle wolven hebben natuurlijk allemaal LPC en slecht doorvoed. ik geef dus echt geen brokken. nou zou toch beter zijn bla bla bla. nou dus ECHT NIET zei ik. maar word hier zo onzeker van. gun ik mijn honden nu het beste niet? ben ik te eigenwijs? ik ga wel starten met glucobest voor haar. en als het echt te word (valt nu wel weer mee) dan krijgt ze rymadil
Gebruikersavatar
Door *Nikki*
#1361701
Luna heeft ook LPC.
Aan haar rechterpoot is ze geopereerd in Oktober 2008 en nam ik een zak Hills JD mee. In Januari ben ik begonnen met KVV Bibi en in Maart met Barf. In Julli ben ik weer overgegaan op KVV ivm te vaak maagzuur met Barf. In Oktober werd gezegd dat haar linkerpoot ook geopereerd moest worden. Ik gaf dus in Januari visolie capsules, duivelsklauw en Glucosamine Chondroitine en MSM tabletten als extra erbij. Luna heeft nu zo goed als nooit last van haar LPC en ze doet alles. Rennen, rollen over het gras met Diezl in haar nek, in en uit de auto springen, echt alles wat ze hadden afgeraden.
Ik denk dat Barf/Kvv met aan vullende supplementen juist heel goed zijn voor MIJN hond. Al moet ik zeggen dat ze nu al weken geen supplementen heeft gehad. Ik ben totaal niet anti-brok. Ik denk echt dat het hond afhankelijk is wat goed is voor die hond. Gaat het met jouw hond niet goed op Barf dan denk ik persoonlijk wat heb je te verliezen om Hills te proberen. Zie je geen verandering met Hills dan geef je natuurlijk weer Barf. Probeer uit waar jouw hond het beste op reageert.
Door petra-amsterdam
#1361705
lightning schreef: hoi allemaal,

ben ik te eigenwijs?
Eigen-wijs? JA! Gelukkig maar 8)
Joh...je gaat je tijd toch niet vergooien aan zo,n , op dit gebied ondeskundige nitwit?
Door sandrra
#1361757
lightning schreef: gun ik mijn honden nu het beste niet? ben ik te eigenwijs?
Je gunt je hond nu juist het aller beste en gelukkig voor je honden ben je zo eigenwijs.
Ik denk, of eigenlijk ben ik er van overtuigd, dat ze met vers vele malen beter af zijn dan met die br*kkentroep.
Als ik jou was zou ik een da zoeken die goed is en respect voor andermans mening toont.
Door lightning
#1361855
ik ga mijn hond ook echt niet brokken zetten. mijn hond is bij de DA voor foto's geweest en weet je waar ik wel heel boos om ben? dat ze haar daar te eten hebben gegeven. nou is dat niet het ergste maar zijn wel brokken geweest >:(. dat doe je toch niet zo maar?? en ja hoor daarna diarree duurde gelukkig maar 1,5 dag maar goed. was daar al niet blij mee... dan hou ik het gewoon zoals ik het doe? glucobest is een goed voedingssuplement?
Gebruikersavatar
Door *Nikki*
#1361892
lightning schreef: ik ga mijn hond ook echt niet brokken zetten. mijn hond is bij de DA voor foto's geweest en weet je waar ik wel heel boos om ben? dat ze haar daar te eten hebben gegeven. nou is dat niet het ergste maar zijn wel brokken geweest >:(. dat doe je toch niet zo maar?? en ja hoor daarna diarree duurde gelukkig maar 1,5 dag maar goed. was daar al niet blij mee... dan hou ik het gewoon zoals ik het doe? glucobest is een goed voedingssuplement?
Als ik dit zo lees zou ik zeker naar een andere DA gaan. Je Da moet jouw keuzes respecteren.

Ik heb geen ervaring met Glucobest
Door sandrra
#1361902
lightning schreef: ik ga mijn hond ook echt niet brokken zetten. mijn hond is bij de DA voor foto's geweest en weet je waar ik wel heel boos om ben? dat ze haar daar te eten hebben gegeven. nou is dat niet het ergste maar zijn wel brokken geweest >:(. dat doe je toch niet zo maar?? en ja hoor daarna diarree duurde gelukkig maar 1,5 dag maar goed. was daar al niet blij mee... dan hou ik het gewoon zoals ik het doe? glucobest is een goed voedingssuplement?
:o >:( WAT??? zijn ze nou helemaal gek geworden, dat doe je toch niet zomaar. Ik zou echt acuut een andere da nemen.
Door Anne in Zweden
#1362235
lightning schreef: Mijn hond is bij de DA voor foto's geweest en weet je waar ik wel heel boos om ben? dat ze haar daar te eten hebben gegeven. nou is dat niet het ergste maar zijn wel brokken geweest
Diezelfde DA raadt zijn cliënten waarschijnlijk aan om hun hond hééél voorzichtig op een ander merk over te zetten als daartoe aanleiding bestaat - maar jouw hond geeft hij gewoon brokken zonder te vragen welk "merk" je beestje normaal gesproken eet?! En als je hond nou gevoelige darmen had gehad?  :o
Door lightning
#1362238
ja als het mijn andere hond betreft was ik terug bij af goed ziek diarree die aanhoud enz enz.. deze was maar 1,5 dag. heb ook geen flauw idee welk merk ze gehad heeft
Door inni
#1362249
lightning schreef: ik ga mijn hond ook echt niet brokken zetten. mijn hond is bij de DA voor foto's geweest en weet je waar ik wel heel boos om ben? dat ze haar daar te eten hebben gegeven. nou is dat niet het ergste maar zijn wel brokken geweest >:(. dat doe je toch niet zo maar?? en ja hoor daarna diarree duurde gelukkig maar 1,5 dag maar goed. was daar al niet blij mee... dan hou ik het gewoon zoals ik het doe? glucobest is een goed voedingssuplement?
Ik ken glucobest niet van  't gebruik bij een hond maar wel bij de mens. M'n zoon had (heeft???) in één van z'n knieen een totaal vebrokkeld kraakbeen ('t ziet er op de foto's uit als een eierschaal waar je je voet hebt opgezet)  Volgens de specialist niet meer wachten en onmiddellijk een operatie met een revalidatie van minimum een half jaar (gesprek met de dokter was vrijdag, maandag morgen om 7uur afspraak in 't ziekenhuis voor de ingreep). M'n zoon had net de job van z'n leven gevonden en stond nog in z'n proeftijd, hij zag 't niet zitten op die job ervoor op te geven en ging 's avonds even op consultatie bij de dokter van de plaatslijke (1st klasse) voetbalploeg. Deze gaf hem de raad om zeker niet te laten opereren maar glucobest te nemen en 14 dagen te proberen om te zien of 't resultaat had. M'n zoon is dus nooit voor de ingreep geweest, na een maand ging hij terug voetballen en heeft geen pijn meer gehad.
't Enige wat hij ervan heeeft overgehouden is een te los zittende knieschijf maar daar heeft hij geen last van en bij 't sporten en snowboarden draagt hij een steunbandje dat de knieschijf wat ondersteund.
Ook bij m'n broer waren er problemen met 't kraabeen in z'n knieen (door 't volleyballen) en na een glucobestkuur speelt hij ook opnieuw zonder pijn.

Veel succes!
Door tieneke
#1362686
Gewoon even op de man/vrouw af heel duidelijk zeggen dat JIJ bepaalt wat jouw honden te eten krijgen en zeker niet hun.Zij zijn er voor de medische zorg,niets meer en niets minder.
Had een leuk gevalletje voor mij geweest....haha zie het al helemaal voor me als mijn Da's commentaar zouden durven hebben op het eten van mijn honden/katten  :biggrin2:
Door ziggyguapa
#1362751
Hallo,

Ik heb zelf een hond die het aan haar schildklier heeft,ben op kvv overgeschakeld omdat ze toen ze haar medicijnen al een tijd nam nog altijd moe was,2maanden na ik was overgeschakeld kreeg ik een andere hond ze werd terug veeeel vinniger!
Nu ga ik stilletjes aan over op barf
Ik ben ook niet meer te spreken over brokken!
Hou de moed erin en niet te snel opgeven!

Groetjes Gerda
Door Alba
#1362810
Jeetje, wat een verhaal... Weet je, mijn vriend zegt altijd 'eigenwijs is ook wijs' en dat geldt zeker in dit geval denk ik! Ik zou zeker op zoek gaan naar een andere dierenarts. Dat zou voor mij niet persé een pro-BARF dierenarts hoeven te zijn maar wel één die pro-mij is. Ofwel, iemand die jouw keuzes ook respecteert. Dat je geen diergeneeskunde hebt gedaan wil niet zeggen dat je achterlijk bent, en dat hij dat wel heeft gedaan wil niet zeggen dat hij voedingsexpert is. Zó!
Heel erg veel succes en sterkte met alle medische problemen!
Door Laura2004
#1362834
lightning schreef: ik geef dus echt geen brokken. nou zou toch beter zijn bla bla bla. nou dus ECHT NIET zei ik. maar word hier zo onzeker van. gun ik mijn honden nu het beste niet? ben ik te eigenwijs? ik ga wel starten met glucobest voor haar. en als het echt te word (valt nu wel weer mee) dan krijgt ze rymadil
Ik lees regelmatig dat je heel erg tegen brokken bent, maar ik lees ook heeeeeeeel vaak dat je erg onzeker bent over jouw manier van voeren, hoe komt dat? Ben je zelf wel geheel overtuigd van deze voedingswijze? Want ik word totaal niet meer onzeker gemaakt door opmerkingen van dierenartsen over mijn manier van voeren, omdat ik weet dat deze manier van voeren (BARF) de gezondste en natuurlijkste manier van voeren is.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door