Kep wat haast vandaag, en dus geen tijd om mezelf in de barfbieb te verliezen met de zoekfunctie, vandaar even langs deze minstens zo sympathieke weg de volgende vraag:
Ik heb een adresje gevonden waar ik prachtige konijnen (zonder jas) kan kopen, die meestal net iets onder de kilo wegen (d.w.z. met alle ingewanden nog op de plek van oorsprong). Dat zijn dus complete maaltijden, maar hoe verwerk ik die in een menu? Hoeveel moet ik van de totale behoefte aan bot/vlees/orgaan aftrekken om de juiste percentages te behouden?
Voorbeeld: Laika krijgt 7000 gram voer per week, verdeeld over 7 dagen. Daarvan is 3500 gram (50%) vleesbot, 1750 gram (25%) spiervlees, 1040 gram (15%) orgaan en 690 gram (10%) groentemix. Als ik van die 7000 gram over 7 dagen een konijn van afgerond 1000 gram aftrek, hoeveel procent spier/orgaan blijft er dan over voor de overige 6 dagen? Is een konijn te verdelen in rekeneenheden van bv. 20% bot, 15% orgaan en 65% vlees?
En vooral: is er een methode om zoiets heel snel uit te rekenen zonder eerst raketwetenschap te moeten studeren..?
Alvast bedankt!