Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door marnou
#1357140
Hallo allemaal,
een aantal weken geleden heb ik me aan gemeld met het verhaal dat ik hier op dit forum zit om mij te oriënteren over de voeding die ik mijn honden ga geven nadat ik gestopt ben met het geven van dieetbrokken. Zij krijgen op dit ogenblik satiety van Royal canin vanwege gewichtsproblemen. Zij hebben hun hele leven energique gegeten omdat ik in principe tegen brok ben, maar het kon even niet anders. Ik zit nu met de volgende problemen:
een van mijn honden, Marnou, kreeg na ongeveer een maand last van neerslag in haar ogen. Ze heeft dit eerder gehad en dit is toen door de dierenarts herkend als een cholesterol-neerslag. Volgens mij dierenarts is het puur toeval dat die neerslag nu verergert. Mijn oudste hond Myrrka eet sinds begin april ook deze brokken en is sindsdien behoorlijk dement geworden. Zeker de laatste weken gaat dit proces heel snel, eigenlijk te snel om normaal te verlopen. Ik vraag me nu af af dit niet het gevolg kan zijn van een neerslag van cholesterol of een andere stof in die brokken in de hersenen, waardoor zij dement is geworden. Mijn vraag aan jullie is of iemand dit ook heeft meegemaakt of hiervan heeft gehoord en wat ik kan doen d.m.v. voeding en of voedingssuplemeneten om deze stoffen uit het systeem van mijn honden te krijgen om zo in ieder geval dit proces tot stoppen te brengen. Ze eten inmiddels weer energique.
Groeten,
Toos.
#1357169
hoi,

Ik zou een vers vlees voeder geven zonder granen. Ik had mijn honden ook te zwaar, ik had ze op een dieetbrok staan van de da en ze waren allemaal te dik en ondervoed. Kilometers lopen en nog waren ze te dik. Ik heb toen gekozen voor een vers vlees waar geen granen in zitten en ik had ze allemaal binnen no-time op gewicht. Omdat een vers vlees voeder zonder granen moeten maagjes goed voor werken willen ze dat verteren, dus eten blijft langer in de maag en ze hebben langer een gevuld maagje. Ik heb ze destijds carnibest gegeven (en nog steeds) www.carnibest.nl, ik zou starten met de light versie, daar zit het minste vet in.

Wat betreft de dementie zou ik bij een specialist navraag doen.
Laatst gewijzigd door charmed op zo 06 sep 2009, 00:58, 1 keer totaal gewijzigd.
#1357177
Misschien heb je hier wat aan?
Word ook Canine Cognitive Dysfunction genoemd en begind meestal op de leeftijd van 6-8 jaar.

Hollands:
http://www.vvdh.org/teksten%20uit%20maa ... 20Hond.doc

engelstalig:
http://www.veterinarypartner.com/Content.plx?P=A&A=2549

http://www.cdsindogs.com/CDSInDogs.aspx ... OO&sec=000

l-deprenyl for dogs
http://www.veterinarypartner.com/Conten ... &A=556&S=0
Laatst gewijzigd door mahuni op zo 06 sep 2009, 01:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Door hamada
#1357793
Dr. Mandigers van de Wagenrenk heeft een uitgebreid artikel geschreven over dementie bij huisdieren. Op internet te vinden als je googled onder Mandigers en dementie.(Het lukt mij niet hier een link neer te zetten) Als je hond echt aan het aftakelen is, kan misschien een consult bij een specialist nuttige informatie opleveren. Succes en sterkte met het zoeken naar een oplossing.
Gebruikersavatar
Door marnou
#1360366
Bedankt voor jullie reacties. Myrrka, mijn cavaliertje is woensdag ingelapen tengevolge van problemen in haar hersenen. Ze heeft waarschijnlijk in de afgelopen maand meerdere tia s of hersenbloedinkjes gehad. Er is geen verklaring gevonden voor het feit dat de problemen zich verergerde nadat ik was begonnen met het voeren van dieetbrokken. Ze is begraven op de dierenbegraafplaats in Zevenhoven.
Laatst gewijzigd door marnou op vr 11 sep 2009, 10:11, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door