Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door m008
#1355297
hallo,

Mijn honden staan nu een week op versvoer (kvv en barf) en ik merk dat mijn jackrussel een stuk vrolijker (minder paniekerig) is en mijn beauceron prikkels beter kan verwerken en daardoor stabieler reageert.

Nu heb ik gelezen dat vers voer gedragsveranderingen met zich mee kan brengen, maar zie ik dit omdat ik het wil zien (en het misschien toeval is) of kan gedrag echt al zo snel veranderen?

Natuurlijk train ik mijn honden ook goed, ik denk niet dat voeding een wondermiddel is, maar denk wel dat het een behoorlijke rol kan spelen.

Iemand ook ervaring met gedragsveranderingen en weet iemand na hoeveel tijd dit begint?

groeten Marjolein
Gebruikersavatar
Door Dian
#1355300
ik zag bij mijn Rakker ook heel snel gedragsveranderingen, maar ik denk dat hij op brok altijd iets van buikpijn had, niet lekker in zijn vel zat...... nadat hij overging op KVV kon hij veel meer hebben, met name van andere honden......
Door Mevroi Kruim
#1355317
Mijn Tara was eindelijk een tevreden smakelijke eter, op brokken at ze de helft van de keren niks en ze was dan ook graatmager en superdehyper. Of het nou kwam doordat ze eindelijk genoeg at of door het knagen en kauwen of door de goede samenstelling van barf, geen idee, maar ze werd stukken rustiger en evenwichtiger.
Door sandrra
#1355492
Hier ook te merken. Mazoe at altijd wel haar brok maar was niet echt super enthousiast. Maar sinds ze vers eet geeft ze zowat een hele show weg ik krijg kusjes. Ze heeft dus duidelijk meer plezier in t smakelijke eten.
Ook qua gedrag merken we verschil. Voor heen was ze depressief door haar allergie en blafte andere honden in de verte al aan of gilde het uit als ze in haar buurt kwamen. Ik denk dat haar huid haar gewoon pijn deed  :'(
Ook was ze afstandig naar ons toe en nu  daagt ze Khami en ons uit tot spel en knuffelt ze met ons en zelfs met vreemde mensen  :o
Door Eranthe
#1355536
Hier zie ik ook overduidelijk verschil in gedragingen. Twee van mijn honden reageren veel blijer dan ooit tevoren. De een was altijd heel chagrijnig, heeft veel last gehad van hot spots gehad in de tijd dat ik kvv voerde. Met het omschakelen van kvv naar Barf heeft hij met een verminderde weerstand  nog een keer een hot spot gehad (ontgiften). Nu de wond genezen is, is hij zo aanhankelijk en speels, dat we hem bijna niet meer terug kennen. De ander is normaal gesproken ook wel blij, maar als de bijv. de kat binnenkomt zwiept ze haar staartje van haar kontje en 'lacht' ze als het ware haar tandjes bloot. We liggen er hier dubbel om, het is een heel komisch gezicht. Dit heeft ze nog nooit eerder laten zien.
Door m008
#1355676
wat leuk om al die veranderingen te lezen. Ik denk dat mijn honden over een maand (wanneer hun lichaampjes helemaal gewend zijn) bijna niet meer meer terug te herkennen zijn!
Door Anne in Zweden
#1355811
Hai,

Zelfde verhaal hier; ik heb het idee dat mijn twee barfers (nog) aanhankelijker zijn geworden dan ze al waren. Ze doen heel knuffelig, meer dan voorheen, en zoeken me vaker op terwijl ik zit te werken. Bij ons thuis ben ik degene die de maaltijden klaarmaak voor de honden, en volgens mij associëren ze me de hele dag door met die grote hoeveelheid lekkers die ze na de avondwandeling krijgen!
Gebruikersavatar
Door koekje
#1356850
hier ook grote gedragsveranderingen. siens pica is onder controle en voor ot kreeg ik een hele andere kat terug. een spelend kitten ipv een suf haardkleedje.
Door kojak
#1357315
-
Laatst gewijzigd door kojak op zo 04 apr 2010, 18:10, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Ons Elftal
#1357352
Goh, toevallig. Met deze vraag liep ik ook van de week rond. Namelijk 2 van onze honden zijn zo ontzettend veranderd de laatste tijd. Ik vroeg me inderdaad af of dit met het eten van vers vlees te maken had.
Eén van de border collies - Twister - was altijd hyperdepyper tijdens de trainingen behendigheid. Ze lief al jaren in de laagste klass. Overigens met heel veel plezier hoor. Maar in het voorjaar, vanaf de start van het nieuwe wedstrijdseizoen, is ze veel en veel geconcentreerder gaan "werken" en is ze ineens gepromoveerd naar de volgende klasse. Het heeft in dit geval niets met trainingen te maken, want mijn man die met haar loopt, heeft de hele winter niet met haar kunnen trainen ivm een dubbele hernia. Uiteraard heeft ze voldoende beweging en uitdaging gehad, maar niet in behendigheid. Ook - en dat is nog veel, veel, veel fijner: Sinds ze vers eet is ze nooit meer stijf en loopt ze nooit meer kreupel na de trainingen en wedstrijden. We waren altijd bang dat zij er voortijdig mee uit zou moeten scheiden, maar dat is dus niet meer aan de orde.
Tess - één van onze andere border colies - was door een hele slechte socialisatie - toen we haar kregen echt bang om aangeraakt te worden en aandacht te krijgen. We zijn hier heel zorgvuldig mee om gegaan en aanraakarmoede heeft ze niet meer, maar ze vond het wel moeilijk om uit zichzelf naar je toe te komen. De laatste tijd doet ze dat wel en klimt op schoot voor een lekkere knuffelpartij.

Aan de andere honden merk ik niet zo heel veel na de overgang. Dus misschien is het bij die twee toeval, maar ik denk toch dat vers vlees wel een hele grote ondersteuning is geweest.
Door m008
#1357377
nou, vandaag is mijn herder op schoot gekomen.... normaal wil ze dat ook wel... 1minuut ofzo... maar nu ging ze echt met tegenzin "laag" toen ik na 10 minuten toch wel erg warme benen kreeg!
Naar andere honden is ze nog steeds wel wat fel, maar merk toch dat ze iets sneller rustig is na een stress-aanval... was ik maar een half jaar eerder overgestapt! :D
Door Alba
#1359451
Omdat mijn pupje al KVV kreeg bij de fokster heb ik daar geen verandering gemerkt (en is dat zowiezo natuurlijk moeilijk te merken bij een pupje wat net in huis is en natuurlijk uberhaupt veranderd) maar ik hoor van anderen regelmatig over gedragsveranderingen. Honden die zelfverzekerder, blijer, actiever worden. Gewoon omdat ze beter in hun vel zitten denk ik. Daar moet ik altijd aan denken als ik mensen over hun brokkenhondjes hoor zeggen 'maar hij/zij ziet er toch goed uit, en hij/zij is nog blij ook'... hoe zou diezelfde hond kunnen worden, nóg blijer?!
Door Xada
#1359525
Hier bij één van mijn honden ook grote verandering. Ze staat, als ik niet kijk of even buiten ben, meteen tegen het aanrecht op om het vlees voor die morgen of avond te jatten. En het lukt haar zo nu en dan ook. Ze eet dan al het vlees op dat eigenlijk voor 4 honden bedoelt was.
Tegenwoordig leg ik een extra pakje in de koelkast om te ontdooien, zodat de anderen ook eten hebben.
En Wamão was altijd een moeilijke eter, maar hij eet nu heel graag en altijd gaat zijn bak leeg. Hij mag wel wat aankomen dus zal ik hem wat meer geven.
Laatst gewijzigd door Xada op di 29 sep 2009, 10:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Door petra-amsterdam
#1360631
Over mijn huidige honden kan ik weinig zeggen want die krijgen al vers zolang ze hier wonen maar bij mijn vorige DH zag ik welliswaar ,n verandering qua huid en darmprobleem maar qua gedrag? Nope :-\
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door