Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Do
#1347702
kom net van de DA, mientje heeft waarschijnlijk geschuurde kruisband :'(
vanmiddag kwam er een hond in volle vaart boven op haar :-\
zegilde het uit, daarna liep ze op 3 pootjes, na een tijdje gebruikze hem weer maar niet van harte
ben dus even naar de DA geweest
om het zeker te weten moet ik fotos laten maken
maar:
de fotos moeten onder narcose,Mientje raakt volledig in paniek van zoiets
en als het de kruisbanden zijn...wat dan?operatie is uitgesloten
ik weet het even niet
mientje is 2 weken geleden 19 geworden
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1347706
jeetje do!
dan moet ze wel ontzettend veel pijn hebben nu....
het enige wat je volgens mij kan doen is opereren maar ja...
kan ze niet een licht roesje krijgen voor de foto's, want als ze niet gescheurd zijn...
Door Do
#1347711
dat is dus het gekke of niet
ze heeft geen pijn, als mietje pijn heeft dan zou de hele buurt dat weten
het onder pootje hangt slap

maar wat ik me afvraag is als we achterkomen dat ze geschuurd zijn wat kan ik dan?
laten opereren doe ik niet, dat is te heftig
ze heeft nu pijnstillers en moet afwachten tot het weeken(vrijdag of zo) als het niet beter is moet ik weer kontakt opnem met de DA
maar volgens mij zijn er geen mogelijkheiden :-\
Door Ons Elftal
#1347714
Ik kan je  geen raad geven, maar wil wel even laten weten dat ik dit heel erg vind. Een hondje van 19 en dan dit!! Krijg er kippenvel van.
Heel veel sterkte met haar.
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#1347716
Ik zou een hond van 19 niet meer laten opereren. Het is een operatie waarvan ze lang moeten herstellen.
Hoe zwaar is Mientje? Bij honden onder de 15 kg wordt het afgeraden te opereren, de knie kan dan redelijk stabiel worden tgv artrose. Ik zou haar op de pijnstillers laten, en afwachten hoe dat gaat.
Door bloemetje
#1347725
Heeft Nimmie ook gehad. Op foto's was niks te zien. De specialist kon het wel voelen. Ik heb haar wel laten opereren. Pijn gaf ze ook niet veel aan. Ze liep er alleen niet op.
Twee weken later is ze helaas overleden  :'(. Helaas weet ik dus niet of het met de operatie te maken had of met iets anders. Ik vermoed dat het iets anders was. Ze begon namelijk net beter te lopen en op te knappen. Ze had een ruis destijds. Maar ze was 8 jaar en geen 19..
Door Deesje
#1347740
zelfs als ie gescheurd is denk ik dat iedere orthopeed je zal afraden te opereren, is weer narcose en een fors natraject.. en niet altijd nodig zeker niet bij een hondje van 19..

misschien informeren bij een fysio en evt kijken wat je zo nog kan winnen? de kruisband is er voor stevigheid in de knie, met gedoseerd bewegen en geen al te gekke bewegingen kun je misschien nog genoeg stabiliteit bewerkstelligen met wat oefeningetjes en miss hydrotherapie??
de pijn is alleen in het begin nadat het trauma gebeurd is, daarna doet de gescheurde kruisband zelf geen pijn meer.. wel wordt het gewricht zelf waarschijnlijk iets zwaarder belast als ze minder stabiliteit in die knie heeft...
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#1347757
Arme Mientje, arme jullie...

Ik zou ook contact opnemen met een fysiotherapeut.
Mijn ervaring is, dat die vaak beter kunnen voelen dan een da wat er mis is.
Door Do
#1347944
ze heeft zo een zin in het leven!!!
vanmiddag op 3 poten nog steeds willen wandelen en snel ook!!!
ze gebruikt haar pootje wel beter maar niet zoals het moet
het lijkt alsof ze geen kracht erop heeft
Gebruikersavatar
Door kira
#1347994
Kruisband stuk doet relatief weinig pijn, alleen het mechanisme is stuk en dus functioneert de zaak niet meer. Vaak is er na een week of drie rust wel herstel van functie ondermeer doordat er arthrose komt en de banden functie wat overneemt. Als ik het zo lees zou ik denk ik niets doen. De voormalige br*khond van mijn ouders heeft ook gescheurde kruisbanden en kan ook niet geopereerd worden. Met accupunctuur en wat andere alternatieve zaken en gerichte beweging (lees fysio en massage) hebben wij hem ondersteund, hij loopt nu op 4 poten, zijn rechterachterpoot heeft beperkte functie (dat zie je bij het lopen), maar hij wandelt wel nog anderhalf uur (en dat met ook nog eens heupen in de positie slechter als E het is duidelijk dat hij ook gewoon nog zin in het leven heeft). En dan hebben we het over een newfy. Op een röntgenfoto kun je trouwens geen banden zien, je kunt hoogstens als die totaal door is en daardoor het bot verkeerd staat die afwijking zien.
Heel veel sterkte voor Mientje, ik hoop dat de rest van het gewricht en de andere banden en kapsels voldoende stabiliteit kunnen geven om haar nog een hele tijd van het leven te laten genieten. Sterkte.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door