Hallo,
Ik ben nieuw hier dus ik zal eerst eens vertellen om watvoor hond het hier gaat.
Wij hebben een Duitse Dog reu van 2,5 jaar en weegt 60 kg, hij is in het algemeen goed gezond en het is dus niet vanwege klachten dat we willen overstappen op rauw voedsel. Het gaat mij meer om het idee dat brokken niet goed kunnen zijn, tenslotte is een hond er niet op gemaakt op droogvoer te eten. En recentelijk kwam ik erachter dat KVV waarschijnlijk een stuk goedkoper zal zijn dan de brokken die we nu nog voeren.
Baruch doet het verder prima, hij heeft alleen een erg gevoelige maag, hij kan niets anders eten dan zijn brokken anders is hij meteen aan de race en dat duurt dan weer enkele dagen tot een week. Als hij een hap gras heeft gehad is hij een week aan de dunne en overstappen op andere brokken is al meerdere keren mislukt omdat hij maar niet van de diarree afkwam (terug op de oude brok was het na 2 dagen over).
Momenteel krijgt hij brokken van Casa Vera en daarbij krijgt hij 2x per week droge rijst of macaroni, een enkele keer een droog broodje en eens per week een bakje vlees van smuldier. Groente heb ik geprobeerd maar meneer haalt er zijn neus voor op, zelfs gemixt met rijst of brokken laat hij het staan.
Nu zou ik wel volledig willen overstappen op smuldier maar ik zou graag willen weten hoe ik dat kan combineren met BARF voor de afwisseling.
Van smuldier zijn er ook bakjes met alleen hart, kip, pens ed die volgens de verpakking niet bedoeld zijn als volledige maaltijd, hoe kan ik die toch voeren? En zou ik bv 4 dagen vlees van smuldier kunnen voeren en de andere 3 dagen bv een hele kip/botten oid?
En hoeveel moet ik voeren? Ik heb begrepen dat voor BARF geld 3% van het lichaamsgewicht maar geld dat ook voor KVV?
En nog een vraagje; ik las hier dat er mensen zijn die, net als wij, knoflook geven tegen wormen maar hebben jullie ook zo'n remedie tegen vlooien? We hebben frontline gebruikt maar dat werkt gewoon niet, hij is 3 dagen vlo-vrij en dan begint het weer terwijl volgens de verpakking 2-3 maanden zou moeten duren (?). Ik heb wel gemerkt dat de knoflook er wel gedeeltelijk tegen helpt maar ik durf niet teveel te geven, wat is wijsheid?