Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door lightning
#1344527
heeft iemand tips voor me? op het moment krijgt mijn hond geheel geen medicijnen en heeft ze er ook niet zoveel last van. maar zodra ik wat wil sporten loopt ze beroert. het enige wat ze echt helemaal voor gaat is de frisbee. maar ik kan dan hooguit 1 a 2 minuten doen (dat is inclusief warming-up) want anders loopt ze erg mank. ze speelt ook graag met een bal en daar rent ze dus ook wel achteraan zonder dat ze mank loopt erna maar dat komt ook omdat wij optijd stoppen. ze deed altijd frisbee op wedstrijd niveau en nu ligt ze eigenlijk plat qua frisbee. maar ik mis het om het te doen met haar. ze is zo makkelijk met aanleren en ze doet het ook zoo graag. ik zie haar oogjes helemaal glunderen als ze weer eens mag. fietsen gaat ook niet echt lekker voor haar dus dat doe ik dus niet. ik wil haar graag wat langer mee hebben. glucosamine heeft ze ook jaren gehad maar krijgt ze de laatste tijd niet meer mede omdat ik geen verschil zie met en zonder. ze heeft namelijk jaren lang heel veel last gehad van haar voor poten en we konden geheel niks met haar doen. nu gaat het gelukkig al tijden goed en willen we graag zo houden... denken jullie dat ik misschien weer eens met haar kan gaan frisbeen? ik weet dat het nooit meer overgaat maar is zo zielig een hond dat wil werken zo plat te leggen. ze is ook wel eens naar een hollistische dierenarts geweest die ook chiropractie doet. die heeft wel het 1 en ander gedaan met totaal geen effect. wat denken jullie? ze word 9 al weer in december.
Laatst gewijzigd door lightning op za 05 sep 2009, 13:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1344640
zou helemaal niet meer met haar sporten, maar haar heil in andere dingen zien te vinden..
vindt ze zwemmen niet leuk, of wat langere afstanden met haar lopen, zoekspelletjes ed..
Gebruikersavatar
Door Joke I
#1344644
Heb je al eens bij jou in de buurt geinformeerd naar de mogelijkheid,om te zwemmen met haar? Dat is supermogelijkheid om haar te laten sporten en plezier te beleven. Ze moet misschien even geholpen worden om het te leren( niet elke hond zwemt uit zichzelf) maar de meeste honden vinden het wel heel leuk.
Mijn ervaring is inderdaad keuzes maken. Ik heb ook een hond met LPC en die heeft ook maar weinig.......maar soms moet je kiezen voor de kwaliteit en niet voor de kwantiteit. Zoekspelletjes met haar doen is misschien ook een optie...ik weet niet wat voor hond je hebt......maar al eens gedacht aan doggydance of zo. Werklust voldoende als ik zo hoor en als je maar lekker met haar bezig kan zijn, dat is uiteindelijk het belangrijkste.
Door pallas
#1344693
Eigenlijk zie ik maar één echt oplossing: ander werk voor haar vinden.
Frisbee en balletjes kan helaas niet meer.
Misschien dan speuren, dogdance of rallyO?
alles om haar geest actief te houden.
Ik zou de dagelijkse beweging zo gelijkmatig mogelijk houden, zwemmen kunnen ze vaak heel lang blijven doen en ze worden er goed moe van.
Door joo-tje
#1344876
Uit ervaring kan ik zeggen dat als je nog een tijdje van je hond wil genieten....je absoluut geen sport met haar gaat doen. Het springen is veel te veel van het goede. Je kunt wel gaan speuren en zwemmen en denkspelletjes doen. (of misschien doggy dance) maar niets met springen! Mijn oudste hond is geopereerd aan een lpc en ik ben zooooo blij dat hij uberhaupt nog kan lopen....ik ben dan ook zeer voorzichtig met springen en ballen en frisbeedingen ed geworden. Voor een hond is dit namelijk een forse belasting op de poten en het gestel. Ook voor gezonde honden. Met mijn eigen hond probeer ik wat te zwemmen om hem niet helemaal gek te laten worden (want zijn koppie wil wel) maar ook dat met mate en altijd vanaf een aflopende kant het water in.
Door lightning
#1345018
doggydance vind ik leuk om naar te kijken maar niet om te doen... speuren lijkt mij dus echt niet leuk. zwemmen doet ze wel graag en heeft ze vandaag ook wel weer gedaan. maar zwemmen doe je ook als je iets het water in gooit anders zwemt ze niet.. ik zelf ga niet zwemmen want heb een hekel aan zwemmen :-[. ik laat ze eigenlijk alleen maar zwemmen als het mooi weer is, is het te koud loopt ze ook knudde. en ik wil geen natte hond in huis dus drogen is in de tuin.... echt balen dat ze het frisbee niet kan doen..
Door joo-tje
#1345036
Ik snap wel dat je baalt maar aan de andere kant denk ik joh wees blij dat je hond nog goed mee kan komen. Het had ook heel anders kunnen zijn.  Doggy dance is ook niet mijn ding maar als ik zie dat mijn hond het wel leuk vind om trucjes (want in mijn ogen zijn het allemaal trucjes) aan te leren en hij daar blij van word, dan doe ik dat.
Zelf heb ik ook nog echte hondenspelletjes (van die spelborden) die doe ik ook regelmatig met hem. (oftewel ik doe ze en hij doet alsof hij niks snapt  :P)
Weet je ik kom misschien vanuit een hele andere insteek, ik ben gewoon ontzettend blij dat mijn hond er nog is ondanks zijn lpc. Hij kan redelijk lopen en geniet van alles en ik doe mijn best om het leuk voor hem te houden. Dat hij niet meer meekan naar behendigheid en een boswandeling ook niet altijd aankan nou ja, jammer dan. (dat doe ik dan wel weer met mijn andere hond...)
Door Cindy de Wolf
#1345297
lightning schreef: speuren lijkt mij dus echt niet leuk.
Dat dacht ik ook altijd; SAAI. Nou niets is minder waar ;) Ik doe het nu een half jaartje, praktijkspeuren = iets heel anders dan sportspeuren. Dusty is echt helemaal op daarna en 300% voldaan. Het is niet belastend maar wel heel vermoeiend. Ik kan alleen maar zeggen geef het een kans. Ik vind het zo leuk dat ik met Jesse ook ga starten mede om de redenen die jij nu ook aangeeft; ik wil wat langer van mijn hondjes genieten en Jesse komt niet lekker meer mee lichamelijk in de snelle sporten zoals behendigheid en flyball. Ik doe het hiero http://www.dogontrack.nl

Je zou je hooguit eens hierin kunnen verdiepen;
http://www.biomedtrix.com/index.php?opt ... &Itemid=79
Terry van ons heeft ruim 7 jaar met een nieuwe heup van biomedtrix gelopen. Nooit spijt gehad.

Het frisbeeen hoe leuk ook zou ik echt tot een minimum beperken en als je het al wil doen zorg dan dat de belasting zo laag mogelijk is op de ellebogen. Ik kan me best voorstellen dat je zo af en toe overstag gaat hoor ;)
Door lightning
#1345307
opereren ga ik never nooit doen. ben al eens bij een arthopeed geweest en die zag en dollar tekens in zijn ogen. hij kon me geen garantie geven hoelang ze goed zou blijven lopen. hij zei me kon 3 weken zijn maar ook 3 jaar. ik wilde geen 2000 euro neertellen als het maar 3 weken zou werken :-[
Door pallas
#1345497
lightning schreef: opereren ga ik never nooit doen. ben al eens bij een arthopeed geweest en die zag en dollar tekens in zijn ogen. hij kon me geen garantie geven hoelang ze goed zou blijven lopen. hij zei me kon 3 weken zijn maar ook 3 jaar. ik wilde geen 2000 euro neertellen als het maar 3 weken zou werken :-[

Jammer, wij hebben gelukkig wel goede ervaringen met een orthopeed. (en ook slecht ervaringen met specialisten :-\)
Tis maar net wie je treft.
Je zou nog een second opinion kunnen vragen bij een ander, je weet maar nooit hè.
Door lightning
#1345504
pallas schreef:
Jammer, wij hebben gelukkig wel goede ervaringen met een orthopeed. (en ook slecht ervaringen met specialisten :-\)
Tis maar net wie je treft.
Je zou nog een second opinion kunnen vragen bij een ander, je weet maar nooit hè.
ken jij een goeie orthopeed??? aub niet amsterdam :-[
Door Cindy de Wolf
#1345537
pallas schreef:
Jammer, wij hebben gelukkig wel goede ervaringen met een orthopeed. (en ook slecht ervaringen met specialisten :-\)
Tis maar net wie je treft.
Je zou nog een second opinion kunnen vragen bij een ander, je weet maar nooit hè.
Hier sluit ik me volledig bij aan. Je hebt nou eenmaal veel kaf onder het koren. Tsja en verders kan alleen jij beslissen wat je wel en niet doet. Verders is mijn ervaring dat een goede fysio/osteopaat ook hele goede resultaten weet te boeken. Wat betreft de glucosamine ook hier geld weer; veel kaf onder het koren en daarnaast ook nog eens het feit dat elk lichaam anders is. Mijn ervaring is dat de Corta RX verreweg het beste werkt bij vergevorderde klachten. Nadeel alleen te koop in Amerika.
Zelf heb ik er nooi een seconde spijt van gehad dat we bij Terry een kunstheup hebben laten zetten. Kosten voor die operatie was toen 3500 GULDEN.

Verders heeft Baloe een dubbele bekkenkanteling ondergaan en dubbele LPC operatie in zijn eerste jaar. Ook dit is 300% goed gekomen. Hij is nu ruim 5 en heeft nooit meer gekreupeld en wordt behoorlijk belast. Kosten voor de LPC operatie was 850euro voor 2 poten maar goed, wij hadden 2 voor de prijs van 1, we hadden natuurlijk al aardig wat centjes neergelegd voor de bekkenkanteling dus dit was coulance van Maarten Kappen.
Door pallas
#1345786
lightning schreef: ken jij een goeie orthopeed??? aub niet amsterdam :-[
Ik stuur je een pb.
Door joo-tje
#1347006
De operatie was nodig, als ik het niet had gedaan dan had Teun nu helemaal niet meer kunnen lopen. En dan was hij er dus niet meer. Dus de keuze is dan makkelijk.  Ik ben wel zeer te spreken over de chirurg maar ja, de uitkomst van de operatie is niet dat het beter is geworden helaas...maar goed hij loopt nog en kan redelijk meekomen. Per situatie zijn dingen zo verschillend dat je niet in algemeenheid kan zeggen ik zou dit doen of dat. Je kan alleen maar hopen op het beste. De chirurg was ook heel eerlijk van te voren dat ze misschien niets meer voor hem kon doen dan alleen schoonmaken. Gelukkig kon ze iets meer doen maar de artrose is gewoon te ver gevorderd daar kan niemand meer iets aan doen. Zelf vind ik het elke dag verschrikkelijk frustrerend dat ik hem af moet remmen....want zijn koppie en de rest van zijn lijf wil wel. Alleen die ene stomme poot! Om gek van te worden! Vandaag werd ik voor het eerst aangesproken door een vreemde, die me vroeg of mijn hond soms mank liep en waarom... dat soort dingen vind ik heel erg verdrietig omdat ik hem nog lang niet kan missen.
Door Mevroi Kruim
#1353078
Mijn ervaring met speuren en zoeken is dat ongeveer alle honden dat het meest bevredigend vinden om te doen van alle activiteiten. Het gebruiken van hun neus vinden ze allemaal fantastisch.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door