Eddy en Benjy schreef:
Het klopt inderdaad dat je nooit precies weet wat je geeft. Ik had gehoopt het te weten wanneer ik het in huis had door een label waarop het zou staan. Erg naïef van me weet ik nu!
Weet je, ze kunnen op de verpakking zetten "100% kopvlees" (ik noem nu maar wat he) en er 90% kimmels en 10% vet doorheen malen. Heeft niemand gelogen, het
is 100% kopvlees. Dat het kwaliteitje 600 keer bagger is... Ja, dat kun je dus niet zien, bij een gemalen prak. Ik denk dat het geen kwestie is van naïviteit als wel van leren. En lezen. Want, als ze in het "puur rundergehakt" dat voor menselijke consumptie geschikt is al varken, kip en paard vinden, dan moet je je vraagtekens zetten bij gemalen prutjes dat speciaal voor dieren is gedraaid. Denk ik.
Ik vind ieder gemalen (diervoer) per definitie onbetrouwbaar. En ik vertrouw geen fabrikant op zijn mooie blauwe ogen. Dat is een kwestie van jarenlange ervaring, een kwestie van een (gezond?) wantrouwen hebben in de vlees industrie en dus al helemaal in de vlees industrie als het om diervoeding gaat. En dus koop ik alleen vlees dat goedgekeurd is voor menselijke consumptie, dat niet bij diervoederhandeltjes vandaan komt en geef ik vlees in lappen, al helemaaaaal niet in mixjes. Mixjes zijn niet alleen vaag van kwaliteit, ze voegen niks toe voor het gebit en het passeert het spijsverteringssysteem veel te snel. Nu kun je dit klakkeloos van me aannemen of klakkeloos naast je neerleggen. Beide is prima. Het beste ga je zelf op onderzoek uit en denk jij zelf na over wat jij vindt en wat jij gelooft en leg je je oor goed ten luisteren.
Maar als je het mij vraagt? Wil je persee gemalen vlees, koop je zelf je vlees en draai je het zelf in een vleesmolen!