Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

#1341960
javascriptvoid(0);Hai allemaal..

Mijn poes Nicky blijkt een heel slecht hartje te hebben. Veel verschillende ruizen en veel te snelle hartslag e.d. Omdat haar zusje (Mindy) is overleden aan slechte nieren, hart en lever toen ze slechts 4 was en zo ineens verlamd was door een bloedprop in de aorta bij de splitsing naar de benen - bleek na sectie - houden we er nu rekening mee dat ook de niertjes en wellicht het lever van Nicky misschien niet helemaal 100% zijn, naast haar al slechte hartje.

Ik heb pilletjes gekregen ter ondersteuning van haar hartje, maar de eerste paar keer ging het redelijk omdat ze verrast werd.. al snel had ze door dat er weer een kwam en madam deed of ze slikte, liep vervolgens rustig weg en spuugte hem dan zo weer uit vanuit haar wang  ??? Vervolgens geprobeerd door wat blikvoer (ook van Kidney support), maar ook dat had ze snel door en at het niet meer... later ook zonder pilletje erin wilde ze dat voer niet meer... een enkele keer dat ze het wel eet of wat hapjes ervan, maar verder kom ik er niet mee...

pilletjes dus mee gestopt weer en het liefst wil ik het dan ook zonder medicatie doen, maar juist d.m.v. goed gedoseerde voeding..

Momenteel ben ik met de dierenarts in overleg en zijn zij aan het informeren bij de diëtiste en maker van Kidney Support voeding. Deze brokjes kreeg ze sinds een mnd of 2 en in het begin at ze ze goed/redelijk, helemaal aangezien ze toen al ca. 5 weken bijna niets had gegeten van haar oude vertrouwde brokken die ze al jaren kreeg (Royal Canin). Echter was ze door zo lang weinig tot niet willen eten meer al zodanig vermagerd en at ze van de nieuwe brokjes alsnog niet veel waardoor er niet veel aan is gekomen  :'(.

Sinds een week of 3 eet ze wederom praktisch niet en ditmaal dus van de brokjes van Kidney Support van de dierenarts, welke speciaal hart/nieren en lever zouden moeten ondersteunen, helpen en verbeteren.

Omdat ze al vrij mager is en een slecht hartje heeft, wil ik dus absoluut niet dat ze nog meer vermagerd of zwak wordt en dat het hart ermee stopt...!
Ik ben gaan kijken ivm barfen en heb een aantal dingen geprobeerd bij haar. Nicky lust absoluut geen "menseneten" en schooiert nooit.. ook kan ze soms haar neus ophalen voor vis e.d. dus ik had eigenlijk verwacht dat ze het niks zou vinden...  Hart van rund (wordt ze lyrisch van en schrokt ze op!!! Nu las ik dat orgaan weer niet teveel mag sowieso  :-\ en of het voor haar uberhaupt goed is weet ik dus niet ivm haar eigen orgaantjes), koolvisvilet en ook zalm vindt ze ook heerlijk en ook kipfilet is ze gek op.

Omdat ik niet weet hoeveel eiwitten e.d. in rauwe dingen zit en wat voor hoeveelheden en soorten zij juist wel of niet moet hebben, heb ik de dierenarts gevraagd wat ze nu eigenlijk allemaal mag en bijv. juist moet hebben ook als ik bijv. op rauw vlees en/of vis over zou gaan. Zij geven aan dat ze ook niet exact weten wat in rauw voer nou goed is en wat niet en hoeveel eiwitten waar inzitten enz. Qua vocht is het iig wel heel goed, ook voor de nieren omdat ze door rauw vlees meer vocht al binnen krijgen..  Maar in vlees e.d. kan bijvoorbeeld juist weer een teveel of verkeerde soort van bepaalde eiwitten zitten waarmee een "nierpatientje" zichzelf juist vergiftigt of wat voor andere dingen weer niet goed kan zijn... en misschien wel te weinig van andere stoffen die een katje met slecht hart/nieren/lever juist wel of niet moet hebben...  :(



Ik weet niet of hier mensen zijn die hier echt meer van weten door ervaring of achtergrond en misschien meer informatie ook hebben voor mij...?  :)

1)- wat ik probeer te achterhalen is: wat is nu WEL goed voor haar en wat NIET?

2)- wat voor diersoorten en vlees/vissoorten en hoeveelheden zou je een kat met deze problemen per dag moeten geven. Ik heb al eea gelezen over percentages hart/lever/bot/spiervlees? Maar is dit dan automatisch ook goed voor een kat met hart/nier of leverproblemen ivm teveel eiwitten en teveel/te weinig andere stoffen?

3)- Is de afwisseling rund, kip, vis en bijv. lam voldoende??? Ondanks dat een katje normaal geen rund of lam zal doden en eten  ;)

4)- En moet/mag de verhouding dan hoger in bijv. het kippenvlees e.d. liggen of juist meer rund of vis? (In vis schijnt minder eiwit te zitten gaf de dierenarts nog aan en zou wellicht minder schadelijk voor de niertjes kunnen zijn.)? :-\

5)- Ook moet ik dan weten waar ik wat kan halen (konijn e.d. kan ik niets van krijgen bij de supermarkt of onze slager, alleen rund en lam en kip e.d., de meer standaard dingen) Verder organen e.d. moet je hier echt bestellen en laten bewaren.. ligt ook nergens in de schappen  :-[

6)- moet iets gemalen zijn of juist stukjes en moet het dan per portie per diersoort zijn, of kan het geen kwaad van alles door elkaar in te vriezen en te geven?? (ivm bacterie e.d.)...

7)- Dingen met botten... buiten kippennekjes om, wat is er nog meer geschikt ivm kauwen/tanden en calcium, zonder te hard of verkeerd bot te geven waar de tandjes juist weer kapot van gaan of wat zo hard is dat de mond opengehaald wordt e.d.?

M.a.w. ik heb er nog weinig kaas van gegeten hahaha...  :-[
ik ben 1 poes verloren hieraan (nieren/hart/lever problemen) en dat vond ik erg moeilijk en wil het voor Nicky juist zo goed en gezond mogelijk doen, zodat ze haar 8 jaar nog wellicht kan verdubbelen.. gezond..  ;)



De dierenarts gaf ook aan dat normaal rauw vlees wel goed is, maar in geval van problemen kan het best zijn dat je kat juist niet krijgt wat hij moet daarmee.. Zij gaven ook aan dat ze toch regelmatig poezen en honden krijgen waarbij een botje verkeerd is gegaan of het bekje is opengehaald enz..  ???

In ieder geval hoop ik met enkele dagen ook van de dierenarts meer te horen. Wat de dietiste zei en degene die de speciale brokken ontwikkelt en produceert van Kidney support.

Mocht ik daar interessante info uit verkrijgen voor mensen en katten hier, zal ik het hier ook even plaatsen... maar tot die tijd zit ik wel met het euvel dat ik niet weet wat ik nu precies wel en niet kan/moet geven. Het enige dat ze veel wil eten is dus rauw vlees, zoals kipfilet... maar wat kan ik geven en hoeveel en welke verhouding qua diersoorten en wat moet ze extra hebben en wat juist minder? Ik wil natuurlijk niet gewoon alles geven en dan binnen enkele dagen dat ze een of andere aanval krijgt nog voor de uitslag van de dierenarts.. maar ik wil ook niet dat ze niks eet en daardoor het hartje het begeeft binnen die enkele dagen  :-\

Mocht iemand meer weten en gericht kunnen helpen... heel graag!!!!  :)

Liefs
Esmeralda
#1342008
Hi Esmeralda wat een nare aanleiding om je aan te melden.... maar welkom op Barfplaats!

Gelukkig heb ik geen ervaring met hart, nier/leverpatientjes

*Je hebt vast al de zoekfunctie gebruikt: nier kat, nierdieet kat etc dan komt er al heel veel boven.

Op dit moment is t imo van belang dat poes eet en dat dat eten vooral de nieren niet extra belast en dan kom je heel snel bij vers vlees uit!
Granen zijn dan een absolute no no

*Er is een speciaal kvv nierdieet van Bandit, je zou ook aan de diabetes-versie van carnibest kunnen denken, die is ook graan/rijst-vrij daar zou je meteen mee kunnen beginnen

Als je zelf wilt gaan samenstellen, wat imo de beste oplossing is zijn er een aantal zaken die je goed in de gaten moet houden

Voor een nierdieet geldt
-vleesbot wat laag in fosfor is dwz gevogelte [kip,duif,kwartel, eend] en konijn
-spiervlees met hoog purine gehalte [wild, kippenborst]
-lager percentage orgaan [rond de 5%]
-vette vis [sardien, haring ed]

qua percentages kom je dan op
20% vleesbot [dwz 50%bot/50%vlees]
5% orgaan, hart, lever, maag, nier
de rest spiervlees, vette vis, ei

Je kunt poes prima zelf laten kauwen het dikke bot van kippenpoot en konijn vinden ze hier wel s veel werk daar knagen ze al t vlees af en laten een stukje bot liggen.
Ik heb in de vriezer 'verzamelzakken' -eendenrug, -patrijspootjes, orgaan etc waar portiepakjes inzitten, voor besmetting ed hoef je je geen zorgen te maken .. al t vlees is ook voor menselijke consumptie geschikt.

Konijn, parelhoen etc is heel goed via oa Herby, Lupa ed te krijgen.. velen bezorgen ook thuis.. handig
In  "a la carte" staan nog veel meer adressen.
Vaak is bij de [markt] poelier ook een heleboel te krijgen.


Wel eerlijk van je da dat ie toegeeft niet veel van vers-voer te weten, dat is wel s anders.
De gevallen van ongelukjes met bot... dat zijn vast vnl botten die verhit zijn geweest... hard en splinterend.. dus NOOIT geven
Laatst gewijzigd door Too op do 20 aug 2009, 12:45, 1 keer totaal gewijzigd.
#1342160
Welkom Esmeralda!

Zelf heb ik een poes gehad die op leeftijd 9.5 jaar slechte nieren bleek te hebben.
Ze is hier uiteindelijk aan overleden toen ze 14.5 jaar was.
In de tussentijd heeft ze een prachtig leven gehad waarbij ze weer goed op gewicht kwam door het eten van een kvv (kant en klaar versvleesvoeding) van het merk Carnibest. Daarbij kreeg ze Fortekor tabletten van de dierenarts.

Wij hebben ook een hond die slechte nieren had door een ziekte (Leishmaniose) en haar heb ik met een Barfnierdieet, wat ik hier op Barfplaats vond, weer naar uitstekende nierwaarden toe gevoerd.

Kortom uit persoonlijke ervaring zeg ik je: stop met brokjes en voer vlees.

Dat betekent dat je je moet inlezen in wat Barfen is, maar voordat je je daar in verdiept... lust jouw kat vlees?
Geef haar eens een fijngehakt biefstukje en kijk of ze er wat hapjes van wil nemen.
Kijk daarna eens of ze het ook wil kauwen als je wat grotere stukjes geeft.

Ik heb hier katten die het vertikken om te kauwen, daar kan ik dus nooit mee Barfen, ze zouden verhongeren omdat ze zouden weigeren het te eten.
Hen geef ik Carnibest, prima spul.

Er bestaat overigens ook Bandit vers vlees nierdieet, dat kan je je kat ook geven.

Mijn advies: start direct met kvv als je zeker weet dat je kat rauw vlees wil eten en lees je dan hier verder in op het gebied van Barfen.
Verder vraag om Fortekor bij je dierenarts.

Heel veel succes en stel al je vragen hier gerust, we helpen je graag verder!!!
#1342186
@Borke, fijn dat je reageert, jij hebt een boel ervaring met nierpatienten

@ Esmeralda.. pilletje geven.. even over t hoofd gezien:
- mijn troelen trappen in een klein balletje leverworst waar t pilletje inzit, fijn want dan hoef je niet te strijden [al is t niet langer dan 14 dagen nodig geweest]
-er zijn ook pillen'schieters' te koop, daarmee kan je de pil in een keer achter in de keel duwen
-als poes echt erg worstelt bij t 'normale pillen' dwz poes tegenhouden bekkie open pilletje naar binnen wil t ook helpen ze even strak in een handdoek te rollen [dan blijf je zelf een beetje heel  ;)], mond open pil..klaar

Aangezien Nicky nu al kip en hart eet is de kans aanwezig dat ze een kvv [is kant en klaar én compleet] ook best te eten vindt
kijk even of je bv carnibest in de buurt kunt kopen en probeer t. Idealiter een nier of diabetes versie maar die is niet altijd op voorraad.
Dat is echt veel beter, niet alleen voor de nieren, dan een brok, die voor een groot deel uit granen bestaat en gortdroog is

Dat geeft je de tijd je in te lezen en besluiten of je zelf wilt gaan samenstellen.
Laatst gewijzigd door Too op do 20 aug 2009, 14:44, 1 keer totaal gewijzigd.
#1342286
Super bedankt voor de reacties al.. en dat met die hitte haha  ;)

Ik kwam erachter dat haar hart slecht is toen ze dus niks meer at en enorm afviel daardoor... daarbij had ze ineens een witte neus ipv iets rozig, was ze wat trager en afweziger en haar vacht was helemaal geplukt zeg maar... net of er met wax plukken in waren gekneed... dat is allemaal nu wat minder, maar haar gewicht lukt dus nog niet en nu ze nog steeds of eigenlijk weer niet wil eten van de brokjes, kwam ik dus bij barfen...

Er staan al zeker tips tussen waar ik iets aan heb, ook qua "ingredienten"!

Ik probeer het eerst een paar dagen nog zoveel mogelijk met kip en evt. wat koolvis e.d. tussendoor... ik meen dat daar minder eiwitten in zitten. Verder hoop ik dat ook de dierenarts positief antwoord zal hebben mbt rauw vlees.

En ik ga gelijk even kijken bij Bandit en de andere namen die ik net zag staan. Is dat dan ook echt rauw vlees zonder toevoegingen?

Moet ik overigens als ik eenmaal pakketjes ga maken ook nog andere dingen toevoegen? Ik zag ergens iets staan over eierschalen gemalen en rauw ei (heel?) en groente?? Of is dat niet nodig?

Groetjes,
Esmeralda
Laatst gewijzigd door Esmeralda77 op do 20 aug 2009, 16:05, 1 keer totaal gewijzigd.
#1342319
Hai Too,

Even een vraag m.b.t. jou reactie en tips.
Too schreef:
Ik heb in de vriezer 'verzamelzakken' -eendenrug, -patrijspootjes, orgaan etc waar portiepakjes inzitten
Oke!

En geef je de verschillende vleessoorten door elkaar heen op een bordje of toch apart per diersoort zeg maar (bijv. ochtend kip, middag eend enz..?

Het leek mij namelijk het handigst om dan uiteindelijk bijv. kant en klare pakketjes te maken, zodat ik ze per week kan invriezen en per maaltijdje kan laten ontdooien zeg maar.

Bijvoorbeeld:

3 soorten pakketjes, zodat ze afwisseling heeft ook, en af en toe iet met vis zoals zalm (is dat ook goed?) en koolvisfilet e.d..

- Moet ik dan een pakketje per diersoort maken (dus per maaltijdje zoals een maaltijdje met alleen vlees/bot/orgaan van kip, maaltijdje met alleen vlees en orgaan van rund enz.),
- of kun je ook rund, kip enz. ook door elkaar in een pakketje doen en die pakketjes invriezen als maaltijdjes?

En ei.. rauw denk ik? Gekookt ei lust ze iig niet haha..  :-\ kan het ei dan ook al door de pakketjes heen? En is het dan beter 1 ei voor een week te rekenen of... ?

Ik las ook ergens iets over yoghurt.. lust ze helaas ook niet.. ze lust wel melk, maar ik had het idee dat onze koeienmelk uit pak niet goed is voor katten.. ooit eens gehoord of gelezen denk ik haha.. weet ik dus ook niet zeker  :-[

Groetjes,
Esmeralda
#1342348
Hoi

Ik heb twee nierpatienten gehad, een langdurig en een op het laatst. Ze hebben 8 jaar barf gegeten en zijn 17 en 19 geworden in goede gezondheid (totdat het niet meer ging natuurlijk).
Kruimel is inmiddels 19, heeft prima nieren maar een slecht hartje (en 3 poten, slechte oogjes, zo doof als een kwartel en dement  :D) Zij doet het nog steeds prima op een barf-dieet, wel aangepast aan haar weinige kiesjes.

Over de pilletjes: is dat Fortekor? Daar bestaat ook een smakelijke versie van die mijn katten zeer konden waarderen.

Bandit en andere complete vers voeders zijn, je raadt het al, compleet. Dat betekent dat er spiervlees, orgaan en bot of een calcium-supplement inzit. Daar hoef je dus niks aan toe te voegen. Vooral geen extra eierschaal oid want dan geef je teveel calcium en fosfor. Eierschaal is voor als mensen zelf gaan malen of samenstellen en de kat eet geen bot. Groente mag als de kat het lust maar dan of heel fijngemaakt met bv staafmixer, of gekookt.
ALs je dus zelf wilt gaan samenstellen moet er van alle onderdelen van een prooidier de juiste hoeveelheid bij, dus bot, orgaan en spiervlees.
Je kunt gerust meer diersoorten door elkaar voeren, ze bijten elkaar niet (meer)  :D
Kantenklare pakketen doen sommige mensne, ik ben er te lui voor, maar ik trek zo'n 1 1/2 kilo per dag uit de vriezert dus dan kun je gewoon hele kilo's grijpen en combineren.
Ei rauw idd, barfers doen het rauw  :D
Melk is idd niet goed voor katten omdat ze vaak problemen hebben met het verteren van lactose. In yoghurt en andere zure melkproducten zit weinig lactose, zodoende. Maar nodig is het niet, ze kunnen prima zonder zuivel.
#1342368
Mevroi Kruim schreef: Over de pilletjes: is dat Fortekor? Daar bestaat ook een smakelijke versie van die mijn katten zeer konden waarderen.
Ik heb inmiddels ervaring met 4 katten die Fortekor slikten/slikken en zowaar heb ik er nu eentje die het echt zo lekker vindt dat ze het als een snoepje op eet, maar Haley is dan ook een bijzonder poesje.
Bijj de andere katten echter merkte ik veel minder weerstand als ik heet pilletje over de tong naar binnen wipte.
Gelukkig zijn al onze katten altijd gemakkelijk te pillen geweest, voordeel van goed geslocialiseerde (ras)katten  :biggrin2:
#1342397
Ach wat een snoezepoes met d'r tong  buitenboord  :)


Volgens mij heb je m bijna te pakken.. maar NIX moet he!
Ik heb in de vries oa een zak met maaltijdporties eendenrug, orgaan  porties kalkoenvlees enz

Per dag haal ik 2 zakjes eruit [ik voer 2x] , in de kastdeur hangt een menu zodat ik een beetje overzicht hou en zeker weet dat ze aan t einde van de week gevarieerd en compleet hebben gegeten. Maar per maaltijd is t hier maar 1 dier-/vleessoort,  er is niks op tegen om lam en kip samentevoegen ik vinnut alleen een beetje veel gedoe  ;)
Hier is dinsdag bv orgaandag: s ochtends hart,maag,lever mix [ deze keer van lam,eend en kip] s avonds een stukje kippenrug

Hoe jij dat zelf verder zou willen indelen  is aan jou... t moet voor jou handig zijn.

Verder...
Juistem eitjes altijd rauw [gewoon alles rauw] is hier meer een extra.. lekker klutsen en dan lebberen vinden ze erg lekker
Sommige katten gaan trouwens een tikkie aan de dunne van een heel ei.... hier krijgen ze elk een halfje
Weer :je kunt t natuurlijk mengen maar dat wordt een enorme kledderzooi denk ik

Zuivel is echt niet nodig en idd van gewone melk gaan ze aan de dunne, niet geven dus
Aangezuurde melkproducten  [biogarde, karnemelk ] kan je geven als ze t lekker vinden maar dan echt als extraatje s een klein lepeltje
ook zonder yoghurt komt ze niks tekort
#1343700
Hai allemaal,

Vandaag kreeg ik de recepten door van de diëtiste van de dierenarts. Het gekke vind ik nu dat zij het onderaan over "eten koken" hebben en dat ze brood e.d. toevoegen... volgens mij gaat Nicky dit nooit eten..  ???

Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden.. het zou natuurlijk goed moeten zijn, aangezien zij hiervoor geleerd heeft, maar toch heb ik er een beetje een dubbel gevoel bij. Hoewel er ook wel logica in zit hoor met wat Nicky nodig heeft.

Bij deze!


Zelf -te-bereiden nierdieet voor de kat:

Bij het berekenen van een zelf-te-bereiden nierdieet voor de kat is er uitgegaan van een kat met een lichaamsgewicht van 4 kg, die per dag ongeveer 1000-1100 kJ aan energie nodig heeft. Bij een nierdieet is het belangrijk dat het eiwit- en het fosforgehalte van de voeding verlaagd is. De onderstaande recepten zijn zodanig samengesteld dat het eiwitgehalte varieert tussen 11-12.5 g/MJ en het fosforgehalte ongeveer 0.15 g/MJ gedraagt. Op basis van voorkeur van de eigenaar of de kat kunnen enkele van de voorschriften gekozen worden en afwisselend gegeven worden.

In de receptuur wordt het calciumgehalte op het juiste niveau gebracht (Ca:P verhouding tussen 1.2-2: 1) door middel van toevoeging van calciumcarbonaat (=krijt, koolzure kalk, CaCO3). Calciumcarbonaat is verkrijgbaar via de apotheek.
Dieetmargarine (zoals bv Becel: margarine rijk aan linolzuur) wordt toegevoegd als bron van linolzuur en vitamine A en D. Indien dieetmargarine niet te verkrijgen is, dan kan de hoeveelheid dieetmargarine vervangen worden door 1,5-2 g linolzuurrijke olie (zonnebloemolie, slaolie, maiskiem-olie: geen olijfolie!) + het resterende gewicht als roomboter (dus ipv bv 15 gram dieetmargarine: 1,5-2 gram olie + 13 gram boter)
Het is van groot belang dat er strikt aan de receptuur wordt vastgehouden.

Recepten op basis van gemiddeld vet rundvlees

Receptuur 1
55 gram rundvlees
60 gram gekookte rijst (=gewicht na koken!)
10 gram dieetmargarine (bv Becel)
0,5 gram calciumcarbonaat

Receptuur 2
55 gram rundvlees
30 gram gekookte aardappelen
15 gram dieetmargarine (bv. Becel)
0,5gram calciumcarbonaat

Receptuur 3
50 gram rundvlees
30 gram brood
10 gram dieetmargarine (bv. Becel)
0,5 gram calciumcarbonaat

Recepten op basis van kipfilet (magere kip)

Receptuur 4
50 gram kip
60 gram gekookte aardappels
20 gram dieetmargarine (bv Becel)
0,5 gram calciumcarbonaat

Receptuur 5
40 gram kip
40 gram brood
15 gram dieetmargarine (bv Becel)
0,5 gram calciumcarbonaat

Recepten op basis van vette vis (bv. Verse haring, paling, makreel)

Receptuur 6
60 gram vette vis
70 gram gekookte rijst
10 gram dieetmargarine (bv Becel)
0,5 gram calciumcarbonaat

Receptuur 7
60 gram vette vis
90 gram gekookte aardappelen
10 gram dieetmargarine (bv Becel)
0,5 gram calciumcarbonaat

Recepten op basis van lamsvlees (gemiddeld vet)

Receptuur 8
50 gram lamsvlees
90 gram gekookte aardappelen
10 gram dieetmargarine (bv Becel)
0,5 gram calciumcarbonaat


Recepten op basis van magere vis (bv kabeljauw, wijting, koolvis)

Receptuur 9
60 gram magere vis 
70 gram gekookte aardappelen
20 gram dieetmargarine (bv Becel)
0,5 gram calciumcarbonaat

Receptuur 10
50 gram magere vis 
40 gram brood
15 gram dieetmargarine (bv Becel)
0,5 gram calciumcarbonaat



Bereidingswijze:
Rund/lamsvlees, kip of vis in weinig water koken. In kookvocht laten afkoelen.
Ingredienten mengen (het kookvocht van vlees/vis ook toevoegen!)
De totale hoeveelheid voer is voldoende voor 1 dag en dient over meerdere porties per dag verstrekt te worden. Indien gewenst kan een aangepaste hoeveelheid van het dieet voor meerdere dagen gemaakt en in de koelkast bewaard worden. Invriezen van de daghoeveelheden is eveneens mogelijk. Het wordt aanbevolen de voeding altijd op kamertemperatuur te verstrekken.

Opmerking
De in de receptuur gebruikte hoeveelheden is voldoende voor de dagelijkse voeding van een kat van ca. 4 kg. De energiebehoefte van een kat kan echter afhankelijk van ras, leeftijd, activiteit ect varieren. Het wordt daarom geadviseerd de conditie en het uiterlijk van de kat te blijven controleren en de voedergift hier zonodig op aan te passen. Blijf hierbij altijd alle ingredienten in de juiste verhouding gebruiken!!
#1343918
Wat denk je er zelf van..???

-gekookt vlees, rijst, brood, aardappelen, margarine...........

Doe maar niet, je bewijst poes hier geen dienst mee!

Een vers nierdieet [kvv of zelfsamengesteld] is veel minder belastend voor t lijf en niet te vergeten GEZONDER.

Lees ook t artikel van Lizzy in de bibliotheek "het BARF-dieet bij nierproblemen"

Verlaagd fosfor-gehalte bereik je door gevogelte bot te voeren [van nature al lager in fosfor]
In versvlees zitten goede en gezonde eiwitten, poes heeft die echt nodig
Vetten, de gezonde versie, daarvoor geef je een [vette] vis , evt vel van kip

Tja wbt 'doorgeleerd' bedoel je dan de dierenarts?
Dierenartsen leren over t [zieke] lichaam maar zijn geen voedingsdeskundigen, net zo min als een huisarts
De dietiste van de brokkenfabriek.... kweetniet of die nou zo heel objectief is en t hele scala aan mogelijkheden in overweging neemt

Ik weet niet waar je woont maar er zijn ook [een paar]  dierenartsen met kennis van vers voeren/barf én t zieke dier,


- Eet Nicky nu wel weer ?

Ik schreef t al eerder..
ik zou haar vandaag [of gisteren] kvv gaan voeren, desnoods beginnen met een normale versie en t nierdieet [laten] bestellen
Laatst gewijzigd door Too op za 22 aug 2009, 09:27, 1 keer totaal gewijzigd.
#1344045
Fantastisch - ik lig helemaal in een deuk  :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:

Zou ze zelf katten hebben, er is geen kat die dit gaat eten >:(

Niet vreemd dat ze hiermee komt, een hond zou het wel eten namelijk, honden vreten immers alles wel.
Onze DA heb ik toentertijd ook gevraagd om een receptuur en hij kwam met iets vergelijkbaars als receptuur 1, alleen vroeg ik om een dieet met hypo-allergeen voer en niet om een nierdieet.
Dus ik moest geitenvlees koken.
Ik heb het hele recept gevolgd behalve het koken van hete vlees, dat heb ik rauw gegeven.
De kat - slim als ze was - at alleen het rauwe geitenvlees en de rest wilde ze niet  8)

Dierenartsen leren in hun opleiding nauwelijks iets over voeding, ik meen dat dat maar een paar uur in hun totale studie van jaren is.
Weet dan dat de universiteit gesponsord wordt door diervoederindustrie.
Ik weet niet of het nog steeds Hill's is of dat het nu Royal Canin is, maar een van beiden geeft dan ook les op de universiteit.
Beide merken hebben ook een lijn met speciale voeding voor problemen die dierenartsen verkopen en waar dierenartsen leuk aan verdienen.

Bespaar je alle moeite zou ik zeggen en volg de proma adviezen die hier boven staan.
Of kook vandaag voor jezelf wat rijst en constateer zelf dat jouw kat dat echt niet gaat eten  :D
#1344211
Ja... Pff ik vond het ook raar hoor haha.. Wil ik over op barfen, komt zij met koken  :-\

Ik heb eea geprobeerd, tot mn verbazing viel de variant met zalm goed, maar dan de rijst wel door de rauwe zalm gedaan ;)

De volgende was met gekookt rundvlees... Nou, madam rende erheen ( herkent inmiddels de schoteltjes waar ze nu paar x vers vlees op heeft gehad ) ze rook, keek mij aan, rook nog eens en draaide zich om haha.. Net voor we net weg gingen heeft ze wel hapjes genomen, dus ik zie het straks als we thuis komen. Iig begon ze er niet enthousiast aan.

Ik word er ook holliebollie van, want ik weet nu helemaal niet meer wat ik moet geven haha.. Iig rauw denk ik toch, maar wel of niet met die rijst enz

Ik ben ook geen ster met google dus daar vind ik ook vaak net niet wat ik zoek :(
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door