Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1334286
hallo allemaal,

Ik heb veel gelezen op dit forum de afgelopen twee weken en dit komt (helaas) doordat bij onze hond Bo ( hij lijkt het meeste op een Jack Russel maar is het niet) een vergroot hart is geconstateerd.

Twee weken geleden zou Bo onder narcose gaan om zijn gebit te reinigen.Eerst hebben ze nog een vooronderzoek gedaan om te kijken of hij wat mankeerde maar hier kwam niets uit. Bo was erg onrustig ( wij waren er niet bij) dat ze hem Methadon hebben gegeven om het rustig te krijgen. Dity pakte echter nogal vervelend uit, want Bo werd nog onrustiger begon naar adem te snakken en z'n tong werd blauw.hierop besloten ze dat hij niet onder narcose kon en dat ze een rontgenfoto gingen maken.Op de foto is te zien dat Bo z'n hart vergroot is en dat hij vocht achter z'n longen heeft.

Wij Bo opgehaald en er was niks over van de hond die wij s'ochtends bij de Da hadden gebracht om z'n tanden te reinigen.Hij lag versuft en totaal lusteloos voor zich uit te kijken en wilde niet eten.We hebben plaspillen meegekregen en Fortekor.Na een week weer terug naar de DA en we mochten stoppen met plaspillen , maar wel door blijven gaan met Fortekor.

Ik zat dus inmiddels de hele tijd van alles en nog wat te lezen over honden met een vergroot hart en werd er niet vrolijker van. Met Bo gaat het inmiddels alweer stukken beter.Hij drinkt, eet, rent en spelt weer maar ik was het er nog steeds niet mee eens dat de DA medicijnen geeft op basis van een rontegenfoto en wil weten wat er met Bo is. Vandaag weer teruggeweest naar DA en met verwijsbrief voor cardioloog weer weg.

Na het lezen van dit forum heb ik Duck voor hem gehaald i.p.v. brokken en ben daar mee begonnen.Hij vind het lekker en ik hoop dat hij daardoor nog iets meer opknapt.

Nu heb ik een verwijsbrief voor de Cardioloog in Den Haag ( diergeneeskundig specialisten centrum) maar die naam ben ik hier op het forum nog niet tegen gekomen en nu vraag ik dus jullie advies voor een goede cardioloog.
Wij wonen zelf in de buurt van Den Haag maar afstand is geen probleem we willen gewoon een goed cardioloog voor Bo.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groeten,
frans
Laatst gewijzigd door f.Iekke op di 18 aug 2009, 11:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Door bloemetje
#1334327
Voor zover ik weet bestaat het vak cardioloog niet voor dieren in NL  :-[. Ik ken die in Den Haag dan ook niet. Meestal is het namelijk een radioloog die het hartonderzoek uitvoerd. Want wat je wilt doen is een echo/doppleronderzoek.

Ik ben zelf met mijn hondjes destijds in Eersel geweest;

http://www.kvgd-eersel.com/echografie-m ... nu-49.html

Dat komt regelmatige een cardiologe uit Belgie. Zeer kundige dame. De da die in het stuk genoemd word is door haar opgeleid en ook zeer kundig.
Door charmed
#1334362
Ik ben met mijn hartpatientjes bij Mandigers geweest. Een internist, hij is ook zeer kundig vind ik op het gebied van hartpatienten.

Jaren terug ben ik eens bij een Cardioloog geweest in Utrecht, toen had ik een afspraak gemaakt met de endocrynoloog. Dit was Dr. Stockhoff. Weet niet of deze Cardioloog nog in deze universiteitskliniek werkt.
Door Borke
#1334402
Persoonlijk ken ik haar niet, maar volgens mij werkt daar Ilse Tiemessen, mogelijk is zij heel kundig, ik hoor echter van meerderen dat zij niet zo vriendelijk is in haar communicatie naar de bazen.

Zelf heb ik (met katten) goede ervaring met Warmerdam in Noordwijkerhout, ik woon in Zoetermeer en hij is degene waar mijn DA mij naar doorverwijst als er iets is.

Overigens zijn beiden geen cardioloog maar dierenartsen die o.a. gespecialiseerd zijn in het bedienen van een echo apparaat waarmee o.a. hartkwalen onderzocht kunnen worden.

Goed dat je je hond Duck bent gaan geven, heel veel succes en hou ons op de hoogte hoe het verder gaat!
Door Lizzy
#1334416
Mijn hemel, wat een toestanden met jullie Bo :(!

Net als Astrid (wij hebben dezelfde DA 8)) ben ik diverse keren bij Warmerdam in Noordwijkerhout geweest. Hij is geen hartspecialist maar wel gespecialiseerd in het maken van echo's en ik vind hem briljant daarin. Hij is ook een super fijne vent. Voor mens en dier. Website: http://www.warmerdamveterinaireradiologie.nl/index.htm

Arno Roos in Gouda weet ook erg veel van het hart en problemen daarmee. Zijn interesse ligt daar. Naast dat ik hem super kundig vind, vind ik hem ook communicatief erg goed en met dieren is hij ook erg goed. Website: http://www.dierenkliniekkorteakkeren.nl ... fault.aspx.
Door f.Iekke
#1335087
Bedankt voor de reacties!

We hebben voor a.s. Dinsdag een afspraak gemaakt bij Warmerdam in Noordwijkerhout.

Nog even een vraagje over kvv.
We geven hem nu alleen s'avonds Duck en s'ochtends nog brokjes.Wat kan ik hem s'ochtends i.p.v. brokjes geven?

Verder lees ik veel over visolie als supplement welke moet ik daarvan hebben en wat kan ik nog meer geven om z'n hart zo goed mogelijk te ondersteunen?

Groeten,
Frans
Gebruikersavatar
Door Dian
#1335104
sterkte met Bo.

's morgens kun je hem ook gewoon kvv geven. De brokjes gewoon helemaal weg doen.
Door Lizzy
#1335123
f.Iekke schreef: Bedankt voor de reacties!

We hebben voor a.s. Dinsdag een afspraak gemaakt bij Warmerdam in Noordwijkerhout.

Nog even een vraagje over kvv.
We geven hem nu alleen s'avonds Duck en s'ochtends nog brokjes.Wat kan ik hem s'ochtends i.p.v. brokjes geven?

Verder lees ik veel over visolie als supplement welke moet ik daarvan hebben en wat kan ik nog meer geven om z'n hart zo goed mogelijk te ondersteunen?

Groeten,
Frans

Als ik jou was, gaf ik 's morgens ook Duck. Of een ander merk vers/rauw. Maar de brokjes...? Die zou ik doneren aan het asiel! Of aan de buren ofzo.

Je kunt inderdaad visolie geven. En coenzym Q10. Dat zijn twee goede supplementen bij hartproblemen.

Je kunt visolie voor huisdieren kopen maar je kunt ook prima visolie geven die normaal gesproken door mensen in worden genomen. Neem dan de helft van de volwassen mensen dosering. Als Bo dunne ontlasting krijgt, kun je nog wat minder geven. Visolie werkt dus wel iets laxerend. De dosering van visolie komt niet zo krap.

Coenzym Q10: voor een middelgrote hond kun je de helft van de volwassen mensendosering geven. Ik weet niet hoe zwaar Bo weegt?
Door Borke
#1335417
f.Iekke schreef: Brokjes heb ik net gedoneerd aan de afvalcontainer.
Jij bent goed bezig Frans - succes dinsdag bij Warmerdam!
Door Lizzy
#1335487
f.Iekke schreef: Brokjes heb ik net gedoneerd aan de afvalcontainer.

Bo weegt 8 kilo.

Groeten,
frans
:biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:

Die zijn daar dol op, afvalcontainers :biggrin2:

Ik zou Bo dan een kwart tot 1/3 van de mensen dosering aan Q10 geven.
Door charmed
#1335660
De Q10 dosering die goed is voor het hart is 30 mg, het werkt nog beter als je daar als Toevoeging het voedingssupplement Taurine/Carnitine (van Toppharm) toevoegd. Daar een halve capsule van.
#1339801
We zijn vandaag bij warmerdam geweest voor een echo.
Bo kreeg fortekor maar daar reageerde hij helemaal niet goed op dus wij snapten er niks meer van.
Bij warmerdam Bo aan het echo apparaat en toen werd ons langzaam duidelijk dat er niets aan de hand is.
Bo z'n hart is niet vergroot en pompfunctie is ook goed.
ik denk dat jullie snappen hoe blij we zijn en ik wil jullie bedanken voor de reactie's.
Bo blijft wel meteen Duck eten en nooit geen brokken meer.

Wat ik wel wil melden is dat ik iedereen wil aanraden om nooit zomaar iets aan te nemen.Als je twijfeld laat gewoon extra onderzoeken eventueel door een andere arts.Sommige dierenartsen kunnen soms een beetje geirriteerd raken als je het niet vertrouwd maar er is niemand die z'n hond beter begrijpt dan z'n baas.
Ik ga nog even een gesprek aan met mijn dierenarts en dan is het voor ons gelukkig klaar.

Nogmaals bedankt voor de adviezen en tips en voortaan kom ik nog wel op het forum.

Groeten,

Frans
#1339806
Wat fijn dat alles goed is.  :)

Dit gebeurt inderdaad heel vaak, jullie zijn helaas geen uitzondering. Door middel van enkel een rontgenfoto kun je weinig zeggen over het hart. Daarom is het verstandig om altijd een echo te laten maken door een specialist.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door