Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door lisa-v
#1326682
ik heb een hondje met bronchitis en daarvoor krijgt ze dagelijks flixotide en een luchtwegverwijder via een babyhaler.
nu moest onze hond vorige maand voor de rabies inenting omdat we naar duitsland gaan en haar cocktail! ze is nu 1 jaar dus er waren nog wat dingetjes geldig van vorig jaar. de kennelhoest inenting wilde de da puck niet geven ivm haar bronchitis.
begin ik nu spoken te zien of zou er echt een verband kunnen zijn..?
vorig jaar heeft puck bronchitis gekregen na haar kennelhoest inenting en ik vond dat al vreemd, maar de da zei dat het niet kon.
nu heeft puck weer haar inentingen gekregen plus de rabiesinenting en heeft puck dus een neusverkoudheid die maar niet over gaat.
ze begon na twee a drie weken onophoudend te niezen met ontzettend veel snot! wij dus weer naar de da en een ab kuurtje later was het al een stuk minder. nu is het eigenlijk weer terug wel minder erg, maar puck blaast een soort uit haar neus bij opwinding of bij het snuffelen buiten. nu het ik dus het vermoeden dat het door de inentingen komt of door de rabies? ze heeft al een slechte weerstand en dan die prikken erboven op. zou dit mogelijk kunnen zijn of zie ik nu spoken. wat zou ik aan de blijvende verkoudheid kunnen doen ( het niezen dus)
en hoe moet dat volgend jaar als ze weer haar cocktail moet? je zou bijna niet meer willen inenten door dit..  :-X
zou er een verband kunnen zijn?
ik geef haar nu weerstand compositum en luchtweg compositum van de groene os! het niezen lijkt al minder te worden, maar is nog lang niet over. de da had het ook over dat er miss iets in haar neus zit, maar zou ze dan niet de hele dag niezen ipv alleen als ze zich opwind en af en toe als ze snuffeld? er komt doorzichtig vocht uit beide neusgaten. ik durf een narcose eigenlijk niet aan omdat ze het afgelopen jaar drie keer onder narcose is geweest en de laatste keer er bijna in is blijven hangen  :'( mijn gevoel zegt niet dat er iets in der neus zit, maar ja je weet het natuurlijk nooit zeker..
Door Lizzy
#1326699
Lastige vraag, of je haar een scopie van neus "aan moet doen" of niet. Ik durf 'm niet te beantwoorden. Ik ben trouwens van mening dat je een hond die niet gezond is, en een hond die medicijnen krijgt voor bronchitis is niet gezond in mijn ogen, helemaal niet moet vaccineren. Dat staat ook duidelijk in de bijsluiter van het vaccin. Dus als je mij vraagt of er verband is? Zeg ik "vermoedelijk wel ja". En als je mij vraagt of je dit jaar dus had moeten vaccineren (ook al is het achteraf) zeg ik "nee". En als je mij vraagt of je haar volgend jaar moet vaccineren, zeg ik weer "nee". Alleen gezonde honden mogen gevaccineerd worden. Bovendien, als er inderdaad sprake is van een reactie op de enting, kun je er gevoegelijk wel op wachten dat je na iedere enting een reactie kunt verwachten. Mogelijk ieder jaar erger. Dus zeer spaarzaam/niet enten en eventueel titeren lijkt mij een goed advies. Ik zou mijn hond niet meer laten enten. En met bijv. een Leida Visee kijken of je nosodes moet geven. Misschien sowieso geen gek idee om met deze vaccinatie en luchtwegklachten naar iemand als Leida toe te gaan...
Door charmed
#1326843
Hallo,

Helaas kan ik je niet helpen met je vraag, maar ik ben wel heel benieuwd naar of die fixotide helpt? Ik heb een sheltie met Chronische bronchitis en ze heeft het erg benauwd, tot nu toe hebben we nog niets gevonden wat ze blijvend kan gebruiken tegen deze benauwdheid.
Ben benieuwd waar je dit vandaan krijgt, bij de dierenarts of heeft een dierenarts dit voorgeschreven en waar vind je zo'n babyhaler? Kan je die gewoon halen bij de apotheek?
lisa-v schreef: ik heb een hondje met bronchitis en daarvoor krijgt ze dagelijks flixotide en een luchtwegverwijder via een babyhaler.
Door lisa-v
#1326902
de flixotide is geweldig!! hiervoor kon puck niks meer zo benauwd was ze  :'( ze was pas een half jaar oud toen ze het kreeg en ze leek wel veranderd in een hondje van 14 jaar ipv een jonge pup! ik ben toen naar de dsa kliniek in amsterdam gegaan en daar heb ik een kattenhaler gekocht! eerst hebben we het met een babyhaler geprobeerd, maar dit gaf niet voldoende resultaat.. ze smokkelde stiekem wat lucht en de kattenhaler is nog kleiner waardoor het direct in haar longen komt. deze internist heeft in eerste instantie flixotide voorgeschreven en ik haal het op bij de mensen apotheek en nu schrijft mijn eigen da de herhalingsrecepten. ik weet dat bij de dsa kliniek alle honden flixotide voorschreven krijgen als ze brochitis hebben.
de flixotide kost 23 euro voor 125 dosis en je geeft er twee per dag. de haler was helaas iets duurder 99 euro, maar miss kan jij met jou hond wel een gewone babyhaler gebruiken!? ik heb nl een engelse cocker spaniel en die is wat kleiner denk ik??  als je verzekerd bent dan krijg je alles terug!
puck is nu echt een heel druk blij en speels hondje  :biggrin2:
succes ermee! je kan miss ook aan je eigen da vragen of hij het voor wil schrijven. je da kan de haler bestellen  :)
Door mcSnurk
#1340994
Lizzy schreef: Lastige vraag, of je haar een scopie van neus "aan moet doen" of niet. Ik durf 'm niet te beantwoorden. Ik ben trouwens van mening dat je een hond die niet gezond is, en een hond die medicijnen krijgt voor bronchitis is niet gezond in mijn ogen, helemaal niet moet vaccineren. Dat staat ook duidelijk in de bijsluiter van het vaccin. Dus als je mij vraagt of er verband is? Zeg ik "vermoedelijk wel ja". En als je mij vraagt of je dit jaar dus had moeten vaccineren (ook al is het achteraf) zeg ik "nee". En als je mij vraagt of je haar volgend jaar moet vaccineren, zeg ik weer "nee". Alleen gezonde honden mogen gevaccineerd worden. Bovendien, als er inderdaad sprake is van een reactie op de enting, kun je er gevoegelijk wel op wachten dat je na iedere enting een reactie kunt verwachten. Mogelijk ieder jaar erger. Dus zeer spaarzaam/niet enten en eventueel titeren lijkt mij een goed advies. Ik zou mijn hond niet meer laten enten. En met bijv. een Leida Visee kijken of je nosodes moet geven. Misschien sowieso geen gek idee om met deze vaccinatie en luchtwegklachten naar iemand als Leida toe te gaan...
wie is Leida Visee?
Door dogsunlimited
#1341074
Ik ga geheel met Lizzy mee. Niet meer vaccineren, met niets meer, ook de Lepto vaccinatie niet. Je zou echt eens moeten overwegen om naar Leida Visée te gaan, gezien de klachten van jouw hond. Zij is een erg bekwaam holistisch dierenarts met dierenartsachtergrond en heeft veel ervaring met het oplappen van vaccinosishondjes en honden met (auto)immune aandoeningen. Denk dat je bij haar verder komt dan bij een gemiddelde reguliere dierenarts/specialist.
http://www.chironzeist.nl/
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door