Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Wie helpt ons verder?

We zoeken mensen die hierover kunnen meepraten
1
100%
Door dobilover
#131997
Hallo iedereen,

Sinds eind vorige week weten we dat onze bruine kapoen lymfenkanker heeft ???Yana was tot 14 dagen geleden heel speels en had een ineens een dikte ter hoogte van haar sleutelbeen. Iedereen dacht dat ze zich voor de zoveelste keer gestoten had in een gekke bui. Naar de dierenarts en die dacht hetzelfde. Terwijl ik een paar dagen later zalf smeerde voelde ik aan de andere kant ook een nog niet te ziene dikte. Terug naar dierenarts : bloed en foto's genomen, ... Met het slecht nieuws als gevolg.
Zijn er onder jullie die bij een nog redelijk jonge hond dit probleem gekend hebben en wat hebben jullie gedaan, wij werken enkel met homeopathie.
Onze bruine kapoen is een Dobermannteefje van 5,5 jaar en is eind mei nog Dobra Winster en BOB geworden. Altijd goedgeluimd ,lief en onderdanig tegenover haar zwarte zus.
Graag reactie van jullie hondenliefhebbers
Door Ordell
#131998
Ik heb geen enkel idee waarom dit bij een relatief jonge hond dit zich openbaart en dat zal, net als dat het bij jongere mensen voorkomt, ook nooit helemaal duidelijk worden. Feit blijft dat jullie hond dit nu heeft. Ik wil je veel sterkte toewensen want dit is een ziekte die vaak vrij spoedig verloopt. De pijnen die hierbij kunnen gaan ontstaan zijn vaak niet merkbaar aan de hond, maar zeker wel aanwezig. Ik hoop dan ook dat alles in het werk zal worden gesteld, hoe pijnlijk ook, de hond een lijdensweg te besparen....
Door Femke
#132005
hoi Dobilover,

Er is op dit forum een holistisch da aanwezig, ik hoop dat zij je verder kan helpen.
Ik kan niets anders doen dan je sterkte te wensen
Door meesmerel1
#132012
De eerste hond van mijn ouders had lymfe-klier kanker en ik kan er helaas niets positiefs over vertellen. Het begon met een bultje op zijn neus waarvan de dierenarts zei dat dit een wratje was. Echter naar een jaar begon het te groeien. Iets later kreeg hij ook bulten in zijn nek. Vooral de bult aan zijn linkerzijde was erg dik. Uit snijdsels bleek dat het een heel agressieve vorm van kanker was. We hebben het twee keer laten wegsnijden, maar daarna was Buster gewoon op en hebben we hem geholpen naar zijn laatste rustplaats. De dierenarts kon amper nog een goede ader vinden. Hij was helemaal op. Hij was pas 4 jaar oud. Misschien dat ze er nu wel iets aan kunnen doen, toen, 8-9 jaar geleden, konden ze dat niet.

Heel veel sterkte en succes!
Gebruikersavatar
Door Angelique
#132035
Hoi Dobilover,

Je ziet lymfeklierkanker erg veel bij betrekkelijk jonge honden 3 á 4 is al hele normaal :'(
Ik kan er helaas niets positiefs over zeggen. Tot nu toe zijn alle honden die ik kende die dat hadden binnen enkele weken overleden. :-\ ongeacht of ze nou bij een homeopaat of een iin kanker gespecialiseerde kliniek liepen. De prognose is gewoon verschrikkelijk slecht, vooral ook omdat je er vaak pas veel te laat achterkomt wat er met de hond aan de hand is.
Ik zou in ieder geval wel even langs een kliniek als de Wagenrenk of de Uithof gaan om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Ik denk dat je in dit geval op meer moet gaan bouwen dan alleen homeopathie.


Rest mij dan ook niets anders dan je heel veel sterkte toe te wensen voor de komende rottige tijd die je voor de kiezen gaat krijgen.
Door Lizzy
#132040
Hallo Dobylover, ik ben zelf een groot voorstander van homeopathische behandelingen, indien mogelijk. Maar helaas heb ik nog nooit een goed resultaat gezien van homeopathische/natuurlijke behandelingen bij lymfeklierkanker.

De enige behandeling die soms zeer succesvol is, is chemotherapie. En de beste kliniek daarvoor vind ik: www.ottenhorst.nl. Johan de Vos heeft meerdere dierenartsen in Nederland opgeleid om te kunnen stageren en behandelen.

Heel veel sterkte en groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op zo 25 jul 2004, 12:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Eidos
#132079
Das mooi kl*te zeg!!! Ik ken die honden die dat hebben gehad, en voor beiden heeft het nadat de uitslag binnen was niet lang geduurt voordat ze naar de regenboogbrug werden geholpen :-\ :'( :-*.

Ik wil je dan ook heel veel sterkte wensen de komende moeilijke tijd..
Laatst gewijzigd door Eidos op zo 25 jul 2004, 15:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Door qyan
#132341
hallo dobilover,
allereerst veel sterkte met dit vreselijke nieuws :'(
lymfeklierlanker is helaas niets aan te doen, behalve chemotherapie.
het is iets wat veel bij dobers voor lijkt te komen overigens, maar natuurlijk ook andere rassen en er zit helaas geen leeftijd aan vast :'(
wat lizzy al aangaf, johan de vos van de ottenhorst kliniek.
nu iets meer als een jaar gelden werd qyan ook verdacht van lymfeklierkanker, wat bij hem gelukkig niet zo bleek te zijn.
nog geen 1 of 2 weken later kregen wij het bericht van vrienden van ons dat hun rottweiler van 4 jaar wel lymfeklierkanker had, alle lymfen waren aangetast.
ze zijn naar een arts gegaan die johan de vos heeft opgeleid (ik dacht arno in gouda), en hebben daar met gepraat over het wel of niet geven van chemo en wat d eventuele kansen zouden kunnen zijn.
ze zijn de chemo aangegaan.
eerst heeft de hond een maand lang injecties gehad om de lymfenklieren te doen slinken.
indien de klieren niet hadden geslonken door de injecties, hadden ze geen chemo gedaan.
1 week na de eerste injectie begonnen de klieren te slinken.
een maand verder werd begonnen met de chemotherapie.
ze zijn nu iets langer als een jaar verder en met hun rotteweiler gaat nog steeds alles prima.
de hond is er enorm van opgeknapt en speelt en rent en doet alles weer wat ene hond hoort te doen.
hij is nog geen dag ziek geweest van de chemo.
in tegenstelling tot mensen hebben honden over het algemeen geen last van een chemokuur, en hebben ze toch last dan kan bij honden de dosering chemo zelfs nog omlaag.
hoelang ze hun rottweiler nog bij hun kunnen hebben weet niemand, maar tot nu toe leeft de hond zonder pijn en heeft zijn kwaliteit van leven terug.
uiteraard kan het ook heel anders lopen, hoelang je je hond bij je kunt houden met chemo weet helaas niemand.
neem eens contact op met johan de vos en ga langs met je hond als je chemo zou overwegen.
maar wat je ook besluit, nog maals heel veel sterkte!!!

gr wendy
Gebruikersavatar
Door Hitam
#132467
Er zijn wel dingen die je kunt doen om de groei enigszins te vertragen en pijn te verminderen. Een daarvan is je hond een voeding geven zonder koolhydraten. Echt nul komma nul koolhydraten, dus geen brokken, blik, rijst, brood, pasta ed. Alleen vlees en groenten.

Verder homeopathisch constiutiemiddel en (Chinese) kruiden op basis van een Chinese diagnose. En bergen antioxidanten, probiotica, weerstandbevorderende middelen en bloedreinigende middelen.

Alles met zeer wisselend resultaat. Lymfeklierkanker is een van de moeilijkste om iets resultaat te krijgen.
Eventueel kan dit alles, met enige aanpassingen, aanvullend werken op chemotherapie.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#132474
Hitam schreef: Er zijn wel dingen die je kunt doen om de groei enigszins te vertragen en pijn te verminderen. Een daarvan is je hond een voeding geven zonder koolhydraten. Echt nul komma nul koolhydraten, dus geen brokken, blik, rijst, brood, pasta ed. Alleen vlees en groenten.

Verder homeopathisch constiutiemiddel en (Chinese) kruiden op basis van een Chinese diagnose. En bergen antioxidanten, probiotica, weerstandbevorderende middelen en bloedreinigende middelen.

Alles met zeer wisselend resultaat. Lymfeklierkanker is een van de moeilijkste om iets resultaat te krijgen.
Eventueel kan dit alles, met enige aanpassingen, aanvullend werken op chemotherapie.
Zijn de koolhydraten die door groenten geleverd worden dan geen bezwaar, of is het dan de kunst die groenten te selecteren waar de minste koolhydraten inzitten?
Door Eidos
#132559
Das een echte atkinsvraag ;D Maar je haalt de woorden uit mn mond.. ik was hier ook erg benieuwd naar toen ik het las..
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door