Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door charmed
#1316082
Hoi,

Een tijdje geleden toen mijn da op vakantie was, ben ik met een oudje (hartpatientje van jongs af aan) van mij naar de dierenarts geweest, omdat ze vocht in de longen had. Ze heeft toen vetmedin meegekregen, ze is 7,5 kilo en ze heeft de 1,25 mg meegekregen. Nu moest ik nieuwe halen en mijn da zei dat ze de 2,5 mg moest hebben met haar gewicht. Ik heb wel met de specialist toen overlegd wat ik moest geven, alleen de vetmedin of anders. Ik heb toen niet de dosering gezegd. Hij adviseerde combinatietherapie te doen met Fortekor 5 en vetmedin.

Nu twijfel ik dus of zij wel de juiste dosering meegekregen heeft voor haar gewicht. Wie weet dit of dit wel de juiste dosering is voor een hond van 7,5 kilo. De dierenkliniek waar ik de Vetmedin van had gekregen wist volgens mij niet zo goed welke ze mee moesten geven.
Door bloemetje
#1316526
charmed schreef: Dat kan een week duren voordat je bericht terug krijgt, dat vind ik eigenlijk te lang.
Nou dat begrijp ik. Misschien dan Utrecht bellen? Of Eersel?
Door charmed
#1316541
Ik heb het gevonden. Er moet 0,25 mg per KG lichaamsgewicht gegeven worden, 2x daags, dan kom ik over de 1,25 mg uit. Nu ben ik uitgegaan van acht kilo. Ik kom uit op 2,0 mg.

Ze blijft maar dunnere ontlasting houden en nu is ze er ook misselijk bij. Dit zijn wat ik heb gelezen allemaal verschijnselen van dit medicijn. Zal eens kijken of ik toch niet een specialist te pakken kan krijgen.
Hitam schreef: De juiste dosering staat op de verpakking. Ik heb het niet in huis anders kon ik het voor je bekijken.
Door charmed
#1317163
Dan zou de dosering goed moeten zijn?
Totaal krijgt ze 2,5, dan zit ze een 1/2 over de 2 heen.. of bekijk ik dat nu verkeerd?
Nynke F schreef: Gunnar, mijn reu van 10,5 kilo, krijgt Vettmedin 5.  's ochtends 2,5 en 's avonds ook 2,5  :)
Door charmed
#1317574
Ja, dat begrijp je goed. Dus ze heeft toch de juiste dosering. Gelukkig maar.
Hitam schreef: Begrijp ik het nu goed dat ze nu 2x daags 1,25 mg krijgt? Dat lijkt me wel goed. 2x daags 2,5 lijkt mij een beetje te veel.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door