Dit stond in een ander topic.
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 451.0.html
Vis
Alle soorten vis zoals sardientjes, makreel, kabeljauw, wijting, zalmkop, etc.
Bijzonderheden
*Leg verse (zelf gevangen) zoetwatervis altijd eerst 10 dagen in de vriezer i.v.m. parasieten.
*Geef vis het liefst heel en rauw en niet vaker dan 1 a 2 maal per week
*Een blikje vis is niet rauw maar veel honden vinden het een traktatie! Geef niet te vaak tonijn ivm kwik.
*Zalm uit de Pacific Ocean eerst 10 dagen invriezen.
En deze van Lizzy:
De zalm die wij hier over het algemeen kopen is de zalm uit Schotland/Noorwegen. Die dragen het ziekmakende organisme niet bij zich. Ik vries alle zalm in omdat ik ook wel eens zalm heb waarvan ik niet weet waar ie vandaan komt (bij de VEN verkopen ze ook wilde zalmen en op de kop zit geen vlaggentje met "wild"). Zekerheidshalve. Overigens, de 'zalm-vergiftiging' is dodelijk voor honden (alleen honden), als het niet snel genoeg ontdekt wordt. Meestal worden de honden 1 week na het eten van de rauwe zalm ziek. Overgeven, diarree, koorts, geen eetlust, etc. (er zitten dan wormeitjes in de ontlasting). De hond moet dan AB (Tetracycline) + iets tegen wormen (waar fenbendazole in zit). En zal dan weer opknappen.
Over de zalm uit de Pacific werd terecht op gemerkt dat die bevroren aan komt.
Ik vries alle vis overigens ook voor de zekerheid in voordat ik het geef.