Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Gebruikersavatar
Door berenboot
#1303696
Hallo allemaal

Alweer even geleden heb ik mij hier ook eens aangemeld om mij in het barf en kvv te verdiepen. Door enorme drukte en pups is het er niet van gekomen er op dat moment verder mee te gaan. Nu we weer in rustiger vaarwater terecht zijn gekomen, blijft dit onderwerp mij aanspreken en zit ik inmiddels alweer heel wat uurtjes op dit forum te lezen. Zoals bij alle nieuwelingen, heb ook ik vele vragen  :D

Wij hebben newfoundlanders en fokken af en toe een nestje. De meiden staan nu alle op farmfoodbrok afgewisseld met een smuldier penscompleet/ vlees dag. Voorheen ging ik wekelijk naar de slager voor een voorrad verse pens en rood vlees van de koe.

De pups spenen we af met penscompleet van smuldier om er later farmfoodbrok bij te gaan voeren.
Nu ben ik echt een hele miep hihi. Ik zou best graag mijn pups helemaal zonder brok willen laten opgroeien (dus in eerste instantie met kvv en daarna wellicht (een gedeelte) barf) maar ik ben dan toch onzeker over of ik hen dan wel de juiste basis geef om goed op te groeien. Weet iemand hoe pups van grote rassen het doen op kvv, met name ook gelet op ontwikkeling van HD/ED ?

Als je dan berekent hoeveel kvv je pup/jonge hond nodig heeft, hoe weet je dan hoeveel vetten, calcium ed erin zitten? Is daar een berekening voor?

Zoals ik het begrepen heb, zou de eerste stap nu zijn om mijn meiden helemaal over te zetten op kvv. Is het dan verstandig 1 merk aan te houden of voor de afwisseling beter om verschillende merken te nemen (zoals duck enz). Nu hebben we smuldier en dat bevalt goed. Hiervan zou ik dan iig de complete versie moeten nemen (compleet pesn en vlees) . Zou ik later met de enkelvoudige versies kunnen beginnen om een eigen menu samen te stellen, door er dan ook wat ander vlees/vis/zacht bot erbij te voeren? Hierbij hou ik me dan aan de aanbevolen procenten zoals ik die hier las in zo`n schema.  

Zoals jullie kunnen lezen, ik heb nog een hoop te leren  ;)

Groetjes nienke
Laatst gewijzigd door berenboot op zo 03 jan 2010, 08:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door berenboot
#1303846
en nu schieten me nog wat vragen te binnen  :)

Zoals ik hierboven al zei ging ik met regelmaat naar de slager/slachterij hier in de buurt voor roodvlees en pens. Nu heb ik gelijk voor morgen weer een nieuwe bestelling geplaatst en vroeg me het volgende af:
Wat kan ik nog meer vragen? Kan ik vragen naar andere organen als bijv milt ofzo als afwisseling voor de pens. En kan ik ook vragen naar de luchtpijp/slokdarm of is dat nog te hard?
Oren misschien als lekker tussendoortje of is dat alleen goed in gerookte vorm?!?  ;)
Door Too
#1303886
Welkom terug!

Om er zeker van te zijn dat je honden [van alle leeftijden] een uitgebalanceerd menu krijgen zijn er de complete versies van kvv
Kies dan bijvoorkeur een product waar een natuurlijke calciumbron in zit [bv gemalen kipkarkas]
Je kunt dan diverse merken/samenstellingen combineren voor de nodige variatie.

Als je zelf samenstelt weet je heel precies wat je geeft, in welke verhouding én je kunt t eenvoudig aanpassen aan de individuele hond!
Maar daarvoor moet je wel de tijd nemen om je in te lezen en een menu samen te stellen.

Als ik in jou schoenen stond ... nu eerst een goede kvv en evt later over op barf/zelfsamengesteld.
Door Nynke
#1304078
Welkom op Barfplaats  :) :) :) :)

Ik ben het met Too eens: eerst 100% overgaan op een goed merk kvv, zoals bijv. Carnibest, en je lekker inlezen in de bieb.

Succes !!  :D

Nynke
Gebruikersavatar
Door berenboot
#1304164
bedankt voor jullie reactie`s. We hebben idd besloten de volwassen meiden na de vakantie helemaal over te zetten op kvv om te kijken hoe dit bevalt. En tot die tijd speur ik heel barfplaats af. Wat een info allemaal zeg!  :o

Maar toch blijf ik met veel vragen /onzekerheden zitten, met name rondom onze pups. Is ieder merk van kvv geschikt om pups mee af te spenen / mee op te laten groeien? Of zijn er bepaalde soorten / merken die hiervoor het beste zijn gezien de samenstelling?

En welke boeken kan ik zoal het beste lezen? Neem graag wat leesvoer mee op vakantie  :biggrin2:
Laatst gewijzigd door berenboot op vr 10 jul 2009, 13:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Door coby.p
#1304345
hoi nienke

je vindt hier een schat aan info
veel lezen, en de zoekfunctie gebruiken
hoeveel pups heb je nu?
welkom namens een mede newf verslaafde

coby
Door Hanny
#1304636
In het bibliotheek gedeelte staat een heel stuk, dat over het calcium gebeuren gaat.
Als je dat helemaal hebt gelezen, dan kun je misschien heel precieze vragen stellen, als je ze dan nog hebt.

veel leesplezier,
Hanny
Gebruikersavatar
Door berenboot
#1304771
bedankt voor de tip hanny, ben gelijk begonnen met lezen.  :biggrin2:

Als ik het goed begrepen heb, het beste dus op pups op te laten  groeien op een voer welke geen calciumsuplementen bevat maar alleen natuurlijk dmv rauwe botten (ik neem aan dat daar dus geen verschil in zit van welk dier (rund/kip) dat dan af komt ).

Is het dan zo dat alle merken van compleet vers vlees calciumsuplementen bevatten of moet ik hiernaar vragen bij de verschillende merken?
Of zou ik via de  enkelvoudige soorten zelf een compleet menu kunnen samenstellen?

Nu hoop ik in de toekomst zelf wel zo gespecialiseerd te worden dat ik mijn eigen volwassen meiden en aangehouden pups uiteindelijk (merendeels) kan voeren via Barf. Maar ik kan me zo voorstellen dat het niet voor iedereen weggelegd is (qua tijd en kennis) en zou daarom voor de uitvliegende pups een goede kvv willen adviseren te voeren.
Door coby.p
#1304777
hoi nienke

ik heb 2 newfiedames
een bonte, duchesse, 7 jaar
en een zwarte, belle, 5 jaar
wat een mooi onderschrift heb jij
geweldig mooie newf

coby
Door Cindy de Wolf
#1306282
[quote="nienkev"]


Als ik het goed begrepen heb, het beste dus op pups op te laten  groeien op een voer welke geen calciumsuplementen bevat maar alleen natuurlijk dmv rauwe botten (ik neem aan dat daar dus geen verschil in zit van welk dier (rund/kip) dat dan af komt ).

Is het dan zo dat alle merken van compleet vers vlees calciumsuplementen bevatten of moet ik hiernaar vragen bij de verschillende merken?
Of zou ik via de  enkelvoudige soorten zelf een compleet menu kunnen samenstellen?

[/quote]

Lang niet elke kvv bevat gemalen bot. Smuldier gebruikt sowieso een calciumsupplement behalve in de nieuwe glutenvrije versies, daar zit wel kipkarkas in evenals AHV, Farm food Fresh en nog wel meer. UIt mijn hoofd gebruiken; Naturis, Carnibest, Carnivoer, Bibi, Bandit, Haaksbarf en Energique een natuurlijke calciumbron. Het is gewoon een kwestie van uitproberen en kijken waar jouw hondjes het goed op doen. Zo doet Jesse van mij het slecht op Carnibest/Bibi maar prima op Naturis/Carnivoer. Er is dus geen merk wat voor alle honden geschikt is vandaar Barf, dan kan je wel exact inspringen op wat jouw hond(en) nodig hebben. Zelf zou ik niet snel grijpen naar de enkelvoudige versies om een menu te maken. Er zijn tegenwoordig zoveel barfleveranciers dat dit totaal overbodig is. Daarnaast stoppen ze er vaak toch bindmiddelen, veel vetten in. Het enige wat je nooit maar dan ook nooit mag doen is dragende delen geven en al helemaal niet van rund en verders geen gebraden spul geven want dat is bloedlink omdat de botstructuur wijzigt en splintert met alle nare gevolgen vandien.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door