Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#129707
Na een half jaar emmeren en een hond die niet lekker is, om de haverklap aan de diaree en duidelijk pijn in zijn buik heeft, weten we nu eindelijk wat er met Tommie aan de hand is. Vandaag zijn er contrastfotos van zijn darmen gemaakt en volgende gebuerede: 10 minuten na het geven van de bariumpap is er een foto gemaakt. De pap zat toen al in zijn darmen ( is eigelijk niet mogelijk volgens de da) twee uur later werd er wederom een foto gemaakt en de pap was al in het rectum (dit duurt normaal 6-8 uur). Doordat het voedsel in zo een noodvart door zijn verteringskanaal gaat kan het uiteraard niet goed verteren en komt er onverteerd eten in zijn darmen die daarvan geirriteerd raken en gaan ontsteken. Nu heeft hij (om de diaree nu te stoppen ) finidiar en buscopan gehad. Verder moet hij op dieetbrokken (hou niet van brok maar ja wat moet je) die zijn darmen minimaal belasten. Als alles goed gat moet hij in ongeveer 4 maanden redelijk klachtenvrij zijn.

Wie heeft meer info hierover en kan mij verder helpen.

sandra
#129801
Lizzy schreef: Ik vind deze pagina het bestuderen waard:

http://www.uwdierenkliniek.nl/bib-d-diarree.html

Persoonlijk gaf ik dus geen brokken en ging ik naar een goede homeopathisch dierenarts. En ik zou zeker probiotica gaan geven.
Groetjes, Lizzy
Onze vorige Leonberger Kobus had jarenlang ernstige chronische dikke darm ontsteking.
Wij wilden hem in laten slapen,zo erg was het met hem!
Nadat wij met kvv waren gestart was het met een paar dagen weg,heel soms had hij weer wat last,dit werd echter steeds minder ;)
Wat Lizzy zegt ben ik het helemaal mee eens ;)
Alsjeblieft niet die in en in verrotte brokken geven :-X
Probeer extra probiotica in pilvorm,yoghurt of kruidenmix.
Kobus heeft hierdoor nog 15 mooie extra maanden gehad met ook nog zwaar hart en suikerziekte ;)
Je geeft nu versvlees waar hij het niet slecht op doet als ik al je eerdere berichtjes teruglees, en ineens moet je weer die altijd terugkomende dieet brokken gaan voeren die zijn darmen zogenaamd minimaal belasten ??? ??? ::) ::)
Wie geloof je nu echt?
Die klojo van een zakkenvuller of jezelf,of al die bijzondere,mooie en vaak ontroerende verhalen van mensen die heel wat geld naar de Da hebben gebracht)waaronder ik)wat achteraf niet nodig was geweest!
#130120
Beau heeft ook een chronische darmaandoening, weliswaar niet hetzelfde als Tommy, maar toch (hij heeft fistels gehad). Ook voor hem geldt dus: voer iets wat zo min mogelijk de darmen irriteert en goed goed mogelijk wordt verteert.

Dus: een goede kvv!
(weg met die bagger-brok....) >:(

Beau was op zijn 6e al opgegeven door de specialisten bij de Univ kliniek Utrecht. Hij is nu 10 en in prima conditie, de fistels zijn al 2 jaar niet meer gesignaleerd !!!
#130122
Ja, en ik ben het dus ook ontzettend met Atjo in dit artikel eens. Dieetbrokken = zinloos. Je maakt alleen maar NOG slappere darmpjes van de darmen van je hond. Als je dan toch persee gekookte meuk aan je hond wilt geven, ga dan zelf koken! Vul de voeding aan met een calcium en vitamine en mineralencomplex. En veel probiotica. Dan weet je tenminste wat jouw hond eet. En eerlijk = eerlijk, wat de brokfabrikant kan, kan jij ook maar dan 100 keer beter! En dan weet je tenminste wat je je hond te eten geeft. Overigens is het altijd interessant om uit te zoeken welke dieet brokken ze je dan zouden willen slijten om vervolgens uit te zoeken WAT er in hemelsnaam dan zo bijzonder aan die brokken is....
#130125
Ik sluit mij hier helemaal bij aan .versvoer is het meest lichverteerbaar wat je je hond kan geven.Kip of eend (laatste vanCarnibest)zijn vooral licht verteerbaar,met een fyto of kruiden mix.En wat Lizzy zegt een Homeopatische DA consulteren
#130314
Lizzy schreef: Ik ben trouwens ontzettend benieuwd in welke kliniek de contrast-foto's zijn gemaakt!
Bij schaap en de jong in heiloo. Bij hun ben voor een second opinion gegaan nadat hij drie keer ten onrechte voor giardia was behandeld met metrodinazol. Her dachten ze direct aan een verterings probleem.

sandra
#130318
Lizzy schreef: Ja, en ik ben het dus ook ontzettend met Atjo in dit artikel eens. Dieetbrokken = zinloos. Je maakt alleen maar NOG slappere darmpjes van de darmen van je hond. Als je dan toch persee gekookte meuk aan je hond wilt geven, ga dan zelf koken! Vul de voeding aan met een calcium en vitamine en mineralencomplex. En veel probiotica. Dan weet je tenminste wat jouw hond eet. En eerlijk = eerlijk, wat de brokfabrikant kan, kan jij ook maar dan 100 keer beter! En dan weet je tenminste wat je je hond te eten geeft. Overigens is het altijd interessant om uit te zoeken welke dieet brokken ze je dan zouden willen slijten om vervolgens uit te zoeken WAT er in hemelsnaam dan zo bijzonder aan die brokken is....
Ik zou niet weten wat ik hem zou kunnen geven. Van alles wat ik hem geef gaat hij aan de dunne en krijgt hij buikkrampen. Ook van kip. Ik begin me echt hopeloos te voelen. Het gaat er nu om dat alles rustig wordt. Met vlees lukt me dat nu even niet. Gekookt of rauw alles komt er met dezelfde vaart weer uit. Vandaag wil hij zowiezo al niet eten (hij eet al drie dagen niets).



sandra
#130326
Tja, je moet je natuurlijk niet laten weerhouden om brokken te geven! Als dat is wat hij wel eet (eet hij dat wel of ook niet?), dan moet je dat zeker geven!

Ik snap overigens heel goed hoe hopeloos je je voelt hoor... Ik heb zelf een hond met LPE (zie onderwerp "Whoofer kotst" - wij zijn door een complete medische molen geweest en zitten daar eigenlijk nog midden in) en zij eet ook al dagen niet/nauwelijks. En dat is echt super frusterend....

Maar welke brok moet je dan nu gaan geven? En wat doet deze brok? (of wat zou de brok moeten doen?).

Groetjes, Lizzy en sterke!
Laatst gewijzigd door Lizzy op wo 21 jul 2004, 17:25, 1 keer totaal gewijzigd.
#130329
Er is een brok die in sommige gevallen nog wel eens wilt hebben bij zeer moeilijke gevallen.
Hij is van Waltham en het is de versie Capelin en Tapioca (te bestellen via de DA).
Deze brok is op basis van vis en sagomeel en KAN verdragen worden.
Zeg dit niet zomaar want ben een tegenstander van brok tot in mijn teennagels maar soms heb je geen keus!!!!!
Laatst gewijzigd door Paul_Barte op wo 21 jul 2004, 17:46, 1 keer totaal gewijzigd.
#130403
het is een brok van Hills

http://www.hillspet.com/products/produc ... 4441760640

Ik ben er ook niet blij mee, maar zijn darmen verdragen bijna niets. Hij zit nu een halfjaar op vlees, maar dat heeft ook niet geholpen. Op het moment eet hij niet omdat hij verschrikkelijk beroerd is, normaal eet hij elke vleessoort die je hem geeft, maar hij gaat overal van aan de dunne. Ik weet het dus even niet meer. Volgens de da is dit een voorverteerde brok die de darmen minimaal belast zodat ze tot rust kunnen komen. De finidiar en buscopan die hij nu krijgt gooit hij ook weer uit. Schiet ook nog niet echt op. Ik merk ook weinig verbetering. Hij spuugt nu steeds slijm op, maar dat komt denk ik omdat hij al drie dagen niet heeft gegeten.

sandra
#130416
Ingredients
Corn meal, brewers rice, dried egg product, chicken by-product meal, corn gluten meal, pork fat (preserved with mixed tocopherols and citric acid), soy fiber, chicken liver flavor, vegetable oil, taurine, ethoxyquin (a preservative), minerals (dicalcium phosphate, salt, potassium citrate, potassium chloride, calcium carbonate, ferrous sulfate, zinc oxide, copper sulfate, manganous oxide, calcium iodate, sodium selenite), vitamins (choline chloride, vitamin A supplement, vitamin D3 supplement,, vitamin E supplement, niacin, thiamine mononitrate, calcium pantothenate, pyridoxine hydrochloride, riboflavin, folic acid, biotin, vitamin B12 supplement).

Heel veel granen en een conserveringsmiddel waar veel klachten mee geassocieerd worden.... Ik zie geen toegevoegde enzymen of iets dergelijks waar uit zou moeten blijken dat het voedsel is voorverteerd. Deze enzymen kun je ook zelf aanschaffen en voor het eten (ik geloof een half uur van te voren) aan het voedsel toevoegen.
#130586
Het boek "home prepared dog & cat diets, the healthful Alternative" van Donald R. Strombeck, dvm besteed ook aardig wat aandacht aan IBS (en of het werkelijk wel bestaan bij honden). Ook geeft hij vrij veel informatie over hoe je zelf eten klaar kunt maken voor een hond met diarree/verteringsproblemen. Misschien is dat boek wat voor je!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door