Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door MIDO
#1298625
Hallo
Ik heb een bullmastif van nu 6 maanden .
Deze heeft afgelopen week bij de dierenarts gelogeerd (is dierenarts en heeft ook vakantieopvang)
Ik mocht zijn eigen eten meebrengen ( dus alles netjes in dagelijkse porties gedaan )
Nu ging ik hem gister weer ophalen en wilde de Da me nog ffe spreken .
Hij vond dat TROY niet goed liep ( zwaaiheupen  verkorte pas ed >>>HD?????)
Hij adviseerde me direct te stoppen met BARF ivm teveel eiwitten en te eenzijdig>>>dus te sterke groei >>dus extra risico op skeletproblemen .En een gebrek aan van alles en nog wat, dat wel in een uitgebalanceerde voeding als brokken zou zitten
Nu ben ik ook niet van gister en dacht lul maar raak .( ofdat honden op brokken geen skeletproblemen zouden krigen )
Ik heb het menu voor TROY via hier zo gevarieerd mogelijk samengesteld en geloof me de verhoudingenen en variatie  zijn oke.
Nu wilde ik vragen ofdat er mogelijk nog adviezen zijn buiten de geijkte als >>>>zuinig met beweging >>>voedingssupplementen als visolie en glucosamine waardoor ik het risico op een mogelijk ontstaan van HD kan verkleinen
MVG>>>Ben
Door MIDO
#1298635
Hallo

Ben nog niet helemaal klaar
De ontlasting die TROY gister produceerde leek verdacht veel op die van brokken >>> dus grote hopen bruine stront
Kan echter direct niks bewijzen dus laat het maar zo.
Mvg  Ben
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1298664
fijne da!
Zou je hondje even goed na laten kijken, verder id de dingen die je zelf al weet in acht houden
barf te eenzijdig - wat een sukkel, weet weer veel van voeding af..
Door nikèdog2000
#1298675
ik weet wel dat je gewoon zo door moet gaan
wat je  verder nog kan doen dat weet ik niet
wat een sukkel jou da
niet meer naar toe gaan
als je hem niet kunt vertouwen dat hij niet eens je hond zijn eigen eten geeft
weg ermee
Door Lizzy
#1298777
Tja, wat moet je hier nou mee? Je hebt een DA die dus blijkbaar anti is. Knap, dat hij aan de buitenkant kan zien dat hij mogelijk ED/HD heeft. Hij is zijn roeping misgelopen! Had waarzegger moeten worden! Feitelijk is het zo (leuk of niet om te lezen), dat Bullmastiffs erfelijke behept zijn met ED en HD. Dus ongeacht wat jij je hond te eten geeft, kan jouw hond inderdaad aanleg hebben tot. Of jij hem nou brokjes te eten geeft of BARF: maak je in mijn ogen met BARF de beste kans dat je hond gezond opgroeit.... Want met BARF voer je niet teveel eiwit. Ik snap dus echt niet hoe DA's daar aan komen. Vlees/orgaanvlees bevat zo'n beetje 15% a 21% eiwit. Te eenzijdig is natuurlijk helemaal om je een breuk te lachen! Zou jij alleen kip, pens en kopvlees voeren: voer je inderdaad te eenzijdig. Maar je zegt zelf dat dit niet het geval is. Wat is er afwisselender dan een vers/rauw goed samengesteld menu? Weet je, dit is gewoon een knap staaltje van nul komma nul verstand hebben van BARF. En een knap staaltje van iemand angst aan jagen. Jammer, heel jammer. Ik zou zeggen: voor je eigen gemoedsrust: lees "grow your pups with bones" van Ian Billinghurst. Van mij krijg je geen tips, behalve een goed samengesteld, goed afwisselend barf-menu met maximaal 50% vleesbot (ruim bevleest, minimaal 50%). Ik geef mijn pups zelfs geen glucosamine en geen visolie. 
Door Fynn
#1298831
Het lijkt me wel iets om in de gaten te houden of het inderdaad zijn heupen zijn of dat hij gewoon wat anders loopt doordat hij in de groei is.
Zijn voeding hoef je daar niet voor te veranderen .
Bij Asani zijn rond die leeftijd ook de problemen begonnen en het heeft zo'n 6 a7 maanden geduurd voordat duidelijk was wat hij had OCD.
Ik had het liever vroeger geweten ivm operatie en slijtage.
Asani kreeg bij de fokker brokken en is bij ons op kvv en daarna barf gegaan.

Groetjes Rian,Ijuba,Fynn en Asani
Door MIDO
#1298883
Bedankt  allemaal voor de snelle reactie

En inderdaad ,ik maak me toch wat ongerust >> ga meer op zijn lopen letten ed
Ben niet makkelijk beinvloedbaar ,maar toch spookte het ffe door mijn hoofd om over te gaan op brokken .
Heb ook nog niet zoveel ervaring met Barf >>> half jaartje  :)
Door ulla
#1298902
Zolang je pup niet kreupelt zou ik mij geen zorgen maken.
Grote rassen wiebelen wel vaker met hun achterwerk,en een korte pas hoeft ook niet op HD of ED te wijzen.
Ik ging zeker door,met barf. ;)
Door lightning
#1298917
6 maanden is meestal wel de leeftijd dat hondjes ook beginnen te slungelen? de proporties kloppen dan nog niet bij een hond? wat een rare da heb je. ik zou er 1 zoeken die niet anti barf is en het verhaal eens voorleggen
Door Lizzy
#1299120
[quote="MIDO"]
Bedankt  allemaal voor de snelle reactie

En inderdaad ,ik maak me toch wat ongerust >> ga meer op zijn lopen letten ed
Ben niet makkelijk beinvloedbaar ,maar toch spookte het ffe door mijn hoofd om over te gaan op brokken .
Heb ook nog niet zoveel ervaring met Barf >>> half jaartje  :)


[/quote]

Als je je zorgen maakt, kun je ook altijd even bij een orthopedisch specialist langs gaan. En/of een pro-vers dierenarts bezoeken. Voor barf hoef je niet veel ervaring te hebben. Maar dat maakt wel dat je je onzeker voelt en dat is heel logisch. Dat waren we allemaal, toen we onze eerste pup op lieten groeien op BARF....

Want weet je, we zijn allemaal gehersenspoeld. En goed ook! Wij zijn te stom om onze honden groot te brengen op zelf samengesteld voer. Je moet daar namelijk raket geleerde voor zijn. Bij de brokken fabrieken hebben ze ervoor geleerd. Doen ze heel veel onderzoek. Zij weten wat goed voor jouw hond is. Jij bent daar simpelweg te stom voor. Onthoud dat goed. Jij bent te dom te stom te onzeker en je weet gewoon niet genoeg en jij kant het niet dus je moet het gewoon lekker aan Unilever overlaten, het maken van hondenvoer. Want jij bent een slechte hondenmama, als jij geen Hill's of Royal Canin of Eukenuba voert. Slecht. Heel slecht. Oh, wat ben jij slecht!

En kijk.... Het is de brokkenmaffia nog goed gelukt ook. Ieder die een eerste pup volledig op zelf samengestelde rauwe voeding groot brengt, is er zenuwachtig over en voelt zich door de eerste beste stomme opmerking van een no-no DA direct een slechte hondenmoeder en mogelijk nog onzekerder!

Dus applaus voor de brokkenmaffia! Dat hebben ze, met z'n alle, toch maar knap voor elkaar gekregen! En nou even de realiteit he.... Ja, ze doen bij brokfabrikanten veel onderzoek. Waarom? Omdat ze met zulk goedkoop mogelijke ingredienten troep een zo goed en duur mogelijke brok moeten neerzetten waar pups goed op groeien, volwassen honden gezond op blijven en senioren lang oud op worden. En fouten (zeker de gerenomeerde merken) mogen er niet gemaakt worden, want gaan er teveel dood door jouw doodgekookte goedkope smurrie brokje, ben je lekker in de aap, als voerfabrikant! Dus ja, onderzoek doen ze. Op hoe ze voor zo weinig mogelijk geld zoveel mogelijk geld kunnen verdienen, zonder dat jouw hond er dood van neervalt.

Ik weet nog dat Bertus Vlug, ooit de maker van Bibi, op reis ging naar Polen. En daar een Duitse Herder fokker sprak. Die zijn herders altijd al vers/rauw voerde. Met slachtafvallen. De man wist niet beter. Had nog nooit van brokken gehoord (heus, er was een tijd.... toen bestond er nog geen brok). Bertus vroeg hem naar alle skelet problemen binnen het ras. Skelet problemen? Huh? Daar had de beste man nog nooit van gehoord. Zijn herders hadden geen skelet problemen. Hadden geen HD. Werkte kei hard voor hem, tot ze met hun 16de met pensioen liet gaan. Ian Billinghurst, schrijver van Give Your Dog a Bone, schrijft precies hetzelfde. Voordat de brok zijn intreden deed in Australie kende men geen HD, ED en LPC. Wie weet, wat het een ras doet om generaties lang diezelfde goedkope brokkenzooi aan je honden te voeren...

Dus eerst verrampeneer je als brok fabrikant het hele wezen hond, vervolgens ga je iedereen elke dag maar weer (als een vastzittende langspeelplaat) vertellen dat zij het beste voer maken en jij daar te stom voor bent en ook al barst het binnen de rassen van allerlei genetische, erfelijke en andere aanverwante nare ziektes: we geloven ze nog ook :-\. Je ontwikkeld brokken waar honden kanker van krijgen (want honden worden ziek van al die goedkope ingredienten zooi, die geconserveerd is met chemicalien) en daarna ontwikkel je een blik voor honden met kanker. En roept iedereen wat een fijne lieve fabrikant jij wel niet bent. Hoe krom kan de wereld in elkaar zitten?

En daarom noem ik het brokken-maffia. Maar, we kunnen het wel omdopen tot voeding-maffia. Want binnen nu en 20 jaar eet de mens ook kant en klaar. En durft mama niet eens meer zelf een prakkie te maken voor de kleuter. En wij? Wij laten het ons gebeuren.

Goed, nu nuanceer ik natuurlijk van voor tot achter echt niet. Brok is niet de enige veroorzaker van allerlei ellende die onze honden vandaag de dag meemaken. Honden op vers krijgen ook kanker. Krijgen ook HD, ED en LPC. Maar ik blijf er wel bij als ik zeg dat de brok echt niet heeft geholpen (en nog niet helpt) om het wezen hond gezond te krijgen en te houden. En ze zijn sterk, die fabrikanten. En groot. En ze slaan terug naar de vers/rauw "mafkezen" (want zo worden wij geportreteerd). Lees zelf maar, in die anti-stukjes die ze schrijven en de anti-lezingen die ze houden. Dus weet door wie je belazerd wordt!
Laatst gewijzigd door Lizzy op za 04 jul 2009, 17:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Door MIDO
#1299319
Hoi

Ik heb je verhaal aandachtig gelezen en kan me er helemaal in vinden .(kort door de bocht >>> multinationals die van alles verzinen omaan hun afvalproducten nog goud geld te verdienen >>>dus het opstarten van oa diervoedingsindustrie)

IK heb nog een vraagje .

Is een homeopatische dierenarts er automatisch eentje die voorstander is van Barf >>>of moet je die 2 dingen automatisch scheiden ?

En oh ja >.>volgens mijn eerder genoemde dierenarts was de huidige hond geen carinivoor meer >>>maar zover gedomesticieerd dat hij op graan e.d.met een klein % vlees het ook goed zou moeten doen .

Bedankt verder voor alle aandacht

Mvg Ben
Door Alba
#1299436
[quote="MIDO"]
En oh ja >.>volgens mijn eerder genoemde dierenarts was de huidige hond geen carinivoor meer >>>maar zover gedomesticieerd dat hij op graan e.d.met een klein % vlees het ook goed zou moeten doen.[/quote]

:o Echt, waar baseren die mensen dat soort uitspraken op?! Het gros van de dierenartsen weet niets van voeding op de basis beginselen na en hij mag dan regelmatig een darm zien als er een dier op zijn operatie-tafel ligt, volgens mij heeft er nog nooit een onderzoek bewezen dat de hond geen carnivoor meer is. Straks gaan ze nog zeggen dat we koeien wel vlees kunnen gaan voeren, want na al die jaren gedomesticeerd te zijn zijn dat dan vast óók geen herbivoren meer. Misschien groeien de kistkalveren dan nóg sneller >:(.  Overigens is het deel 'zou moeten doen' denk ik al veelzeggend genoeg...

Lizzy, ik vind het echt geweldig hoe gepassioneerd jij hierover bent, super. Ik ben net zó voor maar jij kan het zo mooi neerzetten dat ik de neiging heb jouw stukje te kopieren en overal te gaan spammen ;D.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door