Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door sylvia
#128400
Ik heb eigenlijk een vraag aan de dierenartsen hier.
Ik heb het vermoeden dat mijn 10 jaar oude teefje dement aan het worden is. Ze begint veel water te drinken ,en hoewel ze altijd erg op eten is geweest is het nu buiten alle proporties ik kan haar bijna niet uit het oog verliezen of ze trekt gewoon de vuilnisbak leeg.Ik dacht aan wormen dus heb een kuur gegeven maar dat maakte niets uit.Voorheen deed ze ook wel de vuilnisbak leeghalen maar dan wel als ik bijvoorbeeld boven was of in de schuur, maar nu doet ze het onderhand waar ik bij ben.Normaal doet ze ook overal tegen aanplassen als ze loops moet worden en dat doet ze nu dus ook terwijl ze net loops is geweest, ze tilde net waar ik naast stond haar poot op om in mijn laarzen te plassen >:( Ze zit ook veelvuldig te hijgen (een beetje stress gedrag) gewoon als we s'avonds op de bank zitten ook.Verder merk ik niet dat ze gedesorienteerd is ofzo.
Nu zit ik eigenlijk te denken om haar op barium carbonicum en plumbum matallicum te zetten , maar ik weet niet zeker of het dementie is, mijn shih tzu was echt de weg kwijt zeg maar.Verder doet ze het goed ze speelt ook nog volop met de bal enzo.
Laatst gewijzigd door sylvia op wo 28 jul 2004, 09:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Paul_Barte
#128407
Ben wel geen DA (geloof ik) maar de kans dat er sprake is van een kleine kortsluiting in de hersenen lijkt me vrij groot.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#128440
Paul_Barte schreef: Ben wel geen DA (geloof ik) maar de kans dat er sprake is van een kleine kortsluiting in de hersenen lijkt me vrij groot.
Ze is echt heel irritant bezig, je kan haar geen seconden uit het zicht verliezen of ze is bezig een ravage aan te richten, ze is de kleinste die er bij is, maar staat er iets op het aanrecht(iets te eten dan ) springt ze net zo lang tot ze net bij een puntje kan om het van het aanrecht af te sleuren.
Door yalla
#128691
Ook ik ben geen dierenarts zoals je weet, maar wil toch even reageren. Dementie komt wel degelijk voor bij honden (er zijn ook dierenartsen die zich gespecialiseerd hebben in de oudere hond; geriatrie zeg maar voor honden). Echter, de symptonen hiervoor zijn vergelijkbaar met die van mensen (dus letterlijk de weg kwijt zijn in combinatie met incontinentie, tegen meubels aanlopen, evenwichtstoornissen, etc.). Ik na zo niet opmaken of dat ook het geval is bij jouw hond. De diagnose hiervoor is wel vrij lastig te stellen bij honden. Misschien moet je eens op zoek gaan naar een geriatrisch dierenarts.
Succes!
Laatst gewijzigd door yalla op zo 18 jul 2004, 17:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#128992
Hoi Syl, dit kan op dementie wijzen maar ik lees ook wat symptomen die ook op lichamelijke problemen kunnen wijzen. Met name suikerziekte of de ziekte van Cushing. Dan zijn ze ook hongerig, vaak extreem hongerig, en drinken ze veel. Dat kun je uitsluiten door urine en bloedonderzoek. Dus toch even naar de dierenarts!
Gebruikersavatar
Door sylvia
#129017
Hitam schreef: Hoi Syl, dit kan op dementie wijzen maar ik lees ook wat symptomen die ook op lichamelijke problemen kunnen wijzen. Met name suikerziekte of de ziekte van Cushing. Dan zijn ze ook hongerig, vaak extreem hongerig, en drinken ze veel. Dat kun je uitsluiten door urine en bloedonderzoek. Dus toch even naar de dierenarts!
Ze is vrij recent overal op onderzcht en lichamelijk is er niets te vinden,kerngezonde hond zeiden ze in de dierenkliniek. Ze heeft een volledig bloed en urine werk gehad. Lichamelijk lijkt ze nog heel jong en qua conditie is het ook nog een blom, ze loopt de rest eruit is ook bijna niet grijs (terwijl ze een zwart witte is die vaak vroeg grijzen of waar het grijs natuurlijk eerder opvalt) alleen dat gedrag dat wijst erop dat er iets niet spoort. Ze is altijd al een heftig karaktertje in de groep geweest, de probleemhond zeg maar, altijd in de contramine met de rest en verschrikkelijk op eten. Eigenlijk zijn eten en een bal de enige drijfveren in haar leven.
Het lijkt of sommige dingen uit haar karakter ineens verscherpt zijn , en wat kwalijke gedragingen wat uitvergroot zijn, als je snapt wat ik bedoel.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#129088
Het verklaard misschien ook waarom ze zich in het geheel niet schoonmaakte toen ze loops was pas geleden, ze liet echt alles lopen alsof ze zich er niet van bewust was dat ze loops was :-\
Door karray
#129093
Er zijn zeker een boel dingen welke een indicatie kunnen zijn voor dementie.
Hoe stel je dat bij een hond vast ???.Dan zou je denk ik verder moeten gaan als bloed en urine onderzoek?

Als je het echt zeker wil weten zou je toch verder moeten gaan met passende onderzoeken welke dit wel kunnen uitsluiten of vaststellen.
Je blijft zo wel doorgaan met twijfelen ::)
Gebruikersavatar
Door sylvia
#129151
karray schreef: Er zijn zeker een boel dingen welke een indicatie kunnen zijn voor dementie.
Hoe stel je dat bij een hond vast ???.Dan zou je denk ik verder moeten gaan als bloed en urine onderzoek?

Als je het echt zeker wil weten zou je toch verder moeten gaan met passende onderzoeken welke dit wel kunnen uitsluiten of vaststellen.
Je blijft zo wel doorgaan met twijfelen ::)
nou ik denk dat mijn onderzoek gewoon gaat inhouden dat ik die homeopatische middelen geef tegen dementie en als het dat is zal het wel helpen en anders dan doet het niets en wordt ze op haar oude dag gewoon nog iets vervelender dan ze al was ;D

Ik geloof trouwens niet dat je dementie aan een bloed en urine onderzoek ontdekt dat was om lichamelijke dingen uit te sluiten. Mijn ervaring is meestal zo dat als ik iets vermoed het vaak ook wel datgene is, ze is lichamelijk niet ziek, ze heeft alleen wat vreemde gedragingen,en volgens mij zit ze echt in het beginstadium van de weg kwijt zijn.
Laatst gewijzigd door sylvia op ma 19 jul 2004, 22:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#129461
Kan goed hoor. En je kan dementie inderdaad niet echt vaststellen. Ik zou het gewoon proberen.
Door Nelly
#129556
Hoi Syl, eerlijk gezegd verdenk ik Ashley er ook een beetje van, alleen in wat mindere mate, heb het toevallig vorige week nog tegen Ine verteld. Hij "vergeet" dingen; we gaan bijv. altijd samen de krant en de post buiten halen, hij draagt die dan naar binnen. Nu loopt-ie soms gewoon zomaar maar binnen toe zonder z'n post :o. De homeopatische druppels die hij 3x daags moet hebben voor z'n spondylose, daar kwam hij tot voor kort zelf om vragen als ik het vergat - natuurlijk vanwege het snoepje erna ;D - nu moet ik hem weleens 3x roepen... ::) Soms staat-ie ook ineens zo te kijken van: wat ging ik ook alweer doen? Duurt maar effe, maar toch. En als klap op de vuurpijl had hij 2 weken geleden, toen ik middagdienst had, zomaar midden in de kamer gepoept! En niet dun of zo hoor, "mooie drollen", maar ja wel midden in de kamer :-\ Als-ie aan de dunne was deed-ie het altijd in de bijkeuken, vlak bij de achterdeur. Loopt soms ook gewoon een beetje zachtjes, en volgens mij zonder reden, te janken :-\ Maar goed, hij speelt nog, gaat nog graag mee wandelen, eet normaal, is nog net zo lief als altijd, waakt nog, dus echt erg is het (nog) niet, maar ja,je ziet toch je ouwe vriend veranderen hè?
Gebruikersavatar
Door sylvia
#133098
Nou het is dus zeker geen alzheimer maar een fikse baarmoederonsteking, omdat ik aan mijn neus ben geopereerd en dus nu even helemaal niets ruik heb ik niet geroken dat het geen normale vloeiing was >:(
Nu bij de badder beurt nadat ze dus met fohnen een tijd op haar zij had gelegen zag ik dat de uitvloeing niet in orde was.Vanavond om 6 uur kon ik met haar langs komen bij de da en ik heb haar daar gelaten, vanavond wordt ze geopereerd en morgenochtend kan ik haar weer halen.Vanavond zou de vrouw van de da nog even bellen, na de operatie.
Ik vind het helemaal niks, ze is nog nooit alleen van huis geweest die oude meut :'(
Laatst gewijzigd door sylvia op di 27 jul 2004, 19:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#133101
sylvia schreef: Nou het is dus zeker geen alzheimer maar een fikse baarmoederonsteking, omdat ik aan mijn neus ben geopereerd en dus nu even helemaal niets ruik heb ik niet geroken dat het geen normale vloeiing was >:(
Nu bij de badder beurt nadat ze dus met fohnen een tijd op haar zij had gelegen zag ik dat de uitvloeing niet in orde was.Vanavond om 6 uur kon ik met haar langs komen bij de da en ik heb haar daar gelaten, vanavond wordt ze geopereerd en morgenochtend kan ik haar weer halen.Vanavond zou de vrouw van de da nog even bellen, na de operatie.
Ik vind het helemaal niks, ze is nog nooit alleen van huis geweest die oude meut :'(
He bah, wat zul jij rot slapen vannacht.
Gelukkig wel dat ze nog meteen geholpen kon worden en dat je nu iets hebt waar je een vinger op kan leggen.
Veel sterkte meis! ik zal aan jullie denken :)
Gebruikersavatar
Door sylvia
#133102
Ik baal zo hé , door de hele toestand hier ben ik er niet helemaal bij, ik let niet zo goed op, ben af en toe een beetje gedesorienteerd , ik ben ook al die tijd niet meer wezen trainen met Donna, mijn aandacht is gewoon ergens...maar niet hier, en nu heb ik dit dus gemist.......dit had anders nooit zover gekomen....nu heb ik het stompzinnig gewoon niet opgemerkt omdat ik op ed één of andere manier gewoon off ben :-\ :'(
Laatst gewijzigd door sylvia op di 27 jul 2004, 20:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Sonja
#133104
Sterkte met je ouwe meisje en ook nog met je eigen neus, trouwens (Hoe gaat het daar mee?).
Kan me voorstellen dat je je zorgen maakt, dus ik duim maar weer even mee voor een spoedig herstel.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door