deja schreef:
Dat laatste stuk long was rum 400 gr. en zat een vet aan dat had ik al gedroogd heb echt dunne plakken gesneden in bevroren toestand en kleine stukje van gemaakt die hebben 9 1/2 uur op bijna 50 graden gestaan.
Dus ik dacht dat is wel goed nu zag er ook goed uit maar inderdaad nog wat sponzig.
Heb ze maandagnacht in de oven gehad en waren gisteren aan het schimmelen.
Ik ben bang dat het vet de oorzaak is. Vet kun je niet drogen (want het bevat geen vocht), het blijft altijd vet en zacht en gaat dus ook schimmelen. In het gunstigste geval wordt het zacht en heel dun loopt het van je vlees af.
Zelf zou ik geen beschimmelde stukjes voeren. Schimmels hoeven niet maar kunnen wel giftig zijn (denk aan kaas). En je weet niet met wat voor soort schimmel je te maken hebt.
Zelf snijdt ik altijd alle vet eraf voor dat het de droogmachine ingaat. Wat ik niet direct nodig heb bewaar ik in de koelkast. En wat in gebruik is zit soms ook wel een paar dagen in het snoeptasje of broek/jaszak en het is dan nog altijd even droog en hard en schoon. Ook wat in de koelkast ligt blijft goed. Ik heb nog nooit beschimmelde stukjes gehad die ik zelf gedroogd had.