Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door tommy_wood
#1273083
Hallo,

Dit berichtje even omdat Helena vaak een onstoken oog heeft, het is altijd hetzelfde oog en zit alleen dicht en soms een klein beetje pus. Het gaat altijd vanzelf weer weg maar komt ook steeds weer terug. Iemand een idee wat het kan zijn?
Door Alba
#1273717
Ik weet niet wat voor een vacht je hond heeft, maar honden met langer haar hebben soms last van het haar in de ogen. Soms kan het bijhouden van het haar rond de ogen al een oplossing zijn bij deze honden.
Hoe dan ook zou ik zelf met afgekoeld gekookt water en een watje het oog schoonmaken als je ziet dat ze last heeft (dat doe je vast al). Hou de kleur van het oogslijmvlies in de gaten, je ziet snel genoeg als het ontstoken is.

Je schrijft het komt steeds terug, maar in wat voor een mate? Komt 't eens in de zoveel tijd terug of is het zodra het over is weer terug? En duurt het dagen voor het over is of is het na 1 keer schoonmaken weer weg? Wat vanaalst al schreef, kan het komen door zwemmen/rennen door bosjes/lang gras/zand etc? Bij heel vaak en echt ontstoken zou ik echt laten kijken, dan kan een oogzalfje misschien korte mette maken met alle beestjes in haar oog.

Kijk of je misschien kan ontdekken of er een wimperhaartje haar oog in groeit, dit kan het oog beschadigen. Als dat het geval is zou ik zeker naar de dierenarts gaan voor een verwijzing naar een oogspecialist!
Door tommy_wood
#1273929
Even een misverstand denk ik :D Post vaker in het kattengedeelte en dan gaat het natuurlijk altijd over katten :doh:
Helena is dus een kat. Een heilige birmaan die alleen maar op het balkon komt. We zijn er nog niet mee naar de dierenarts geweest. Het komt gewoon soms terug in verschillende mate, soms gewoon een beetje toegeknepen oogje en soms zittie helemaal dicht. Meestal gaat het de volgende dag alweer beter dus ik zie nog niet echt noodzaak om naar de dierenarts te gaan maar het blijft vervelend voor haar.
Door Alba
#1274024
Ondanks dat het zo af en aan komt en gaat, zou ik zelf de volgende keer dat het oogje dichtzit wél langs de dierenarts gaan! Er is dus niet echt een duidelijke reden zoals bv zwemmen/zand wat bij een hond prima zou kunnen, dan zou je bijna denken dat er iets is zoals een verkeed groeiend wimpertje.
Succes met Helena, Heilige Birmanen zijn prachtige katten!
Gebruikersavatar
Door koekje
#1274622
bij pussende ogen ga ik naar de DA voor een zalfje (AB dus). dat is hier nog maar maar 1x per kat voorgekomen, maar als dat dus al vaker het geval is geweest (zeker omdat Helena nog net wel of geen jaar oud is), zou ik rekening houden met een herpes of calici-besmetting.

ik geloof dat flin en/of maddoc goede ervaringen hebben met speciale lampen of luchtionisatoren-dingesen.
Door tommy_wood
#1276090
ow shit, lekker dan:S. Het begint er wel op te lijken dat er niesziekte in het nest heeft gezeten. Eerst chronisch ontstoken tandvlees wat nu een beetje afneemt met het voeren van barf, misschien toeval misschien door barf. En nu dus het oogje...  :'( We hebben dus gewoon zieke katten gekocht. Doet de fokker ze daarom soms weg zonder koopcontract
Gebruikersavatar
Door koekje
#1276216
hoe dat met de fokker zit, weet ik niet. ik geloof dat niet iedere fokker een koopcontract hoeft aan te houden (al kan het voor beide partijen wel veel dingen duidelijk maken).
ik hoop dat helena snel beter is.
Door tommy_wood
#1276386
bedankt koekje, ik hoop dat het ook weer snel goed gaat, ze lijkt zich ook niet zo lekker te voelen beetje depri :weep: we gaan aankomende week met haar naar de dierenarts. Het is sowieso bijna tijd voor inentingen. Ik neem aan dat het nog wel zin heeft om haar te laten enten aangezien we niet zeker weten of ze een virus heeft en als ze het wel heeft weten we niet welk virus ze heeft opgelopen.
Door Too
#1276454
Als ze ziek is zou ikzelf [nog] niet laten inenten, t is toch een extra aanslag op t systeem, eerst weer helemaal in orde en dan pas prikken.
Als ze idd een flinke nies te pakken heeft zou ik dat eerst tackelen
Gebruikersavatar
Door koekje
#1276510
ik zou idd niet laten enten. sowieso nooit zieke katten laten enten.

als ze er weer helemaal bovenop is, kan eerst titeren een betere optie zijn.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door