Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door charliemuchu
#1270876
Mijn Chihuahua heeft dubbele hoektanden en ik moet deze laten trekken, er blijven etensresten tussen zitten en daardoor stinkt ze enorm uit haar bek.
Als ik die tanden wil laten trekken gebeurt dat onder narcose en krijg ik voor 5 dagen antibiotica mee.
Nou is mijn vraag of er misschien andere manieren zijn en/of er alternatieven zijn voor antibiotica.

Alvast bedankt!
Door hamada
#1272250
Sam was 12 maanden toen zijn dubbele tandjes werden getrokken. Heeft inderdaad ook antibiotica gekregen, maar zonder problemen. Hij kreeg trouwens ook probiotica door zijn carnibest.
Bij het afhalen was hij o zo zielig, en kregen we het advies om vooral rustig aan met hem te doen en hem de eerste dagen zacht voedsel te geven. Bibberend zat hij in de armen van de assistente, en voorzichtig heb ik hem in de auto gezet.
En thuis: meneer dook de auto uit, begon direct achter zijn voetbal aan te rennen, heeft de hele avond zoals altijd druk op kauwspul lopen kauwen en wilde helemaal niet rustig aan doen. Met eten ook geen enkel probleem  ;D
Hij heeft echt geen enkele klacht gehad na de ingreep.

succes met jullie ingreep.
Door Eef+Stippels
#1272510
Zorg dat een goede da of tandarts de tanden trekt, want bij wandor heeft een pruts-da de wortel laten zitten en de goede hoektand behoorlijk beschadigd. En niets zeggen natuurlijk, we moeten er zelf maar achter komen, daarna een lange rit naar een specialist en nog een 2e narcose  :-X
Door Decibels
#1272621
mijn ras staat erom bekend dat ze wat moeite hebben met het wisselen van de bovenhoektanden. Ik wacht niet langer dan 6 mnd en als ze er dan nog zitten gaan ze eruit. Eén keer heb ik tot 7 mnd gewacht en die hond kreeg daardoor een verkeerd scharende hoektand. Is voor de hond op zich niet zo erg, maar voor mij wel...
Ik laat ze sindsdien ook wel eens eens eerder laten trekken, als ik het idee heb dat de goede hoektand de verkeerde kant opgaat.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door