Vanochtend heeft Alba een stukje zalmstaart gegeten (met een eitje, vis-omelet dus ). Het was echt het achterste deel dus met de staartvinnen eraan. Nou kauwt ze erg goed maar ik vond dat de botjes vanuit die vinnen best wel puntig en hard zijn. Dus uiteindelijk heb ik de vin maar weggegooid. Wat doen jullie normaal, eten jullie honden dat gewoon op? Alba wilde wel hoor, maar ik ben nog een beetje een bangerd geloof ik .
Vanmiddag in het dorp nog een mazzeltje: er zit een vrij luxe viswinkel waar ik eigenlijk niet van dacht enig succes te hebben maar toen ik vroeg of ik zalmafval kon krijgen bij hem sprong de meneer achter de toonbank op-en-neer van enthousiasme! Ja hoor, ik kon bestellen hoeveel ik wilde. Voor niets! Joepie! Hij kon ook aan diverse soorten vis -rauw en heel- komen, erg fijn. Dus we hebben maar 5 kilo zalmgraat en -kop besteld, en wat rauwe makreel om te proberen (als Alba 't niets vind eten wij ze wel op, maar ik denk dat we geen schijn van kans hebben, het is een echte waterhond !).
Nu een vraagje over de makreel: voer ik die ook helemaal, dus ook met kop en staart? Ik ben niet zo goed met vis, maar ik dacht dat makreel vrij harde stekels op de rug heeft staan, moeten die eraf? Bedankt alvast!
Jullie zien, we beginnen op dreef te komen, de vragen borrelen naar boven.
Komende week komt er een bestelling van Herby, dan kunnen we echt beginnen met kvv-maaltijden vervangen. Vanochtend heb ik een droogmachine besteld, ik hoop dat hij een snelle tocht vanuit Tsjechie maakt zodat ik ook snacks kan gaan maken! Het begint erop te lijken...
Groetjes, Anne & Alba