Toen ik mijn vriend een paar dagen geleden om boodschappen stuurde kwam hij thuis met de boodschappen én een dode duif. Een bijzonder gezonde dode duif mag ik wel zeggen: mager is hij zeker niet. De duif was vers en nog helemaal heel. Toen ik wantrouwend vroeg 'waar is hij dan dood aan gegaan?' schudde mijn vriend eens met het beestje: gebroken nek. Waarschijnlijk zó vet dat 'ie niet op tijd op kon vliegen voor een auto .
Hoe dan ook, we hebben de vleugels eraf gesneden, die willen we gebruiken om Alba mee te laten apporteren (als ze wat ouder is). We hadden bedacht dat we de (rest van de) duif aan Drijver (ook hier op BP volgens mij) konden geven, maar toen zei een andere BARF-ende vriendin dat we die duif gewoon aan Alba moesten voeren. OK... waarom ook niet?! Zei zei dat het plukken het makkelijkste gaat als de duif nog net niet ontdooit is. Ze vertelde ook hoe je de veertjes het beste kon doen, maar ik ben vergeten of het nou met de 'veergroei' mee of juist ertegenin was...
Nou las ik in een ander topic dat we hier wel ervaren plukkers hebben, geloof dat Leo een expert is?! (heb erg gelachen om dat topic, geloof met een gans!) Wie heeft er nog tips voor ons? En, pluk ik de veren en verder blijft alles eraan?
Het wordt onze eerste hele-prooidier ervaring. De duif ligt voorlopig een paar weekjes te vriezen maar daarna is hij toch een keer aan de beurt!
Alvast bedankt!
Groetjes, Anne en Alba