Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door cathrien
#1259516
Pompoenzaad is dat het het zaad is dat waar je pompoenen mee zaait :-[

Waar is het verkrijgbaar eveneens als sesamzaad.
Noten halen jullie dat bij de tuinen?
Door Furious_Olive
#1259553
Hoi Cathrien,

Pompoenzaden (pompoenpitten / pepita), de eetbare zaden van de pompoen, kan je halen bij notenwinkels, kaasboer (soms) of op de markt bij de notenkraam. Noten kan je gewoon ook bij de notenwinkel / kaasboer halen, vraag dan of ze ze ongebrand en ongezouten hebben. Die hebben ze als ze vers gebrande noten verkopen gewoon staan. Vraag ook om ongebrande / ongebakken pitten!! Ze worden vaak gebakken verwerkt in een pepitamix, en dan zijn ze ook nog eens pittig gekruid.

Let wel op met pompoenzaden, deze werken namelijk vochtafdrijvend. Bij mensen wordt er geadviseerd niet meer dan 20 per dag te eten.......

Groetjes Nathalie
Door Lizzy
#1259812
Ik koop ze altijd bij de reformwinkel. Tegelijk met andere rauwe noten en zaden. Pompoenzaden werken ook tegen wormen. En ze bevatten ontzettend veel zink. Men beveelt mannen aan elke dag een klein handje zaden te eten. Goed voor prostaat enzo.

Ik zag trouwens laatst ook een bakje ongezouten/ongebranden pitten staan bij de AH. Waar ze ook dingen als rozijnen hebben liggen, om cake en brood mee te bakken. Dat is dan natuurlijk niet biologisch.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door