[quote="nn"]
Ok Antonia, dank je wel. Maar..... waarom staat dan op de verpakking. de -naam fabrikant- voegt geen kleur, geur en smaakstoffen, noch conservingsmiddelen toe.... Dan rinkelt bij mij toch een belletje. Ik zal ook contact opnemen met de fabrikant en het navragen...... Of ik bedenk me net dat er natuurlijk niet vrij van enz op kan staan omdat in het voortraject al wat kan zijn toegevoegd (medicijnen e.d. zoals Antonia meldde) (Blond
)
[/quote]
Dat is toch juist goed, dat betekent, dat de fabrikant het vlees verwerkt zoals hij het krijgt. Gezien de regels voor geslachte dieren hoef je niet erg bang te zijn voor resten van allerlei troep in het vlees. Een dier dat vol met medicijnen zit, mag niet de menselijke consumptie in, een dier dat geënt is mag in de meeste gevallen niet de menselijke consumptie in. En het vlees dat wordt verwerkt, is wel niet voor menselijke consumptie geschikt, gewoon omdat we het niet lusten of omdat het restjes zijn die aan carcassen zitten, maar het oorspronkelijke dier is goedgekeurd voor menselijke consumptie.
Het merk waar jij het over hebt, haalt met koelwagens zijn vlees in Nederland, maar ook in België direct bij de slachthuizen. En België is wel berucht geweest om hormoon-schandalen, dioxine-schandalen, maar zoals het hier altijd gaat, dan worden er maatregelen genomen en forse ook. Dus ook Belgisch vlees is nu veilig. Ik zit hier midden tussen de boeren met vleeskoeien en ik weet b.v. dat zo lang een dier iets heeft, dat de boer zelf kan oplossen zonder medicijnen er geen veearts langs komt. Het meeste voer voor de dieren wordt door de boeren zelf verbouwd en 's zomers staan ze gewoon buiten op de wei, waar niets anders aan is gedaan, dan de molshopen plat eggen.
Persoonlijk is voor mij het verschil tussen "gewoon" vlees en biologisch vlees meer vanuit een oogpunt van dierenwelzijn. Biologisch vlees komt van dieren die gewoon meer ruimte hebben gehad om een natuurlijker leven te leiden.
gr.
Nicolette