Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door nolly
#1244187
:'(Hallo, lieve mensen van het forum, Misschien weten jullie het nog wel, dat ik het een half jaar geleden  over  de goudkorrelinplantatieheb gehad bij Gabber,mijn bruine labrador. Na een paar maanden wat beter te hebben gelopen , begon hij met zijn achterkant wat onzeker te lopen . Toch maar naar de D.O.C.A in Amsterdam om een foto te maken. Nou, daar konden ze alleen zien , dat hij  een artrose in zijn rugwervel had. Naar huis en rustig aan doen, maar het  werd tobben . Stond steeds stil  en kon op een gegeven moment de trap niet meer op. Jullie moeten weten, dat ik op een bovenhuis woon.Weer bellen!!! Er werd mij aangeraden om een M.R.I te laten doen , zodat wij  meer konden zien. Hopende ,dat het een operabele hernia zou zijn. Nou het viel mij dan ook zéér koud op het dak , dat het een tumor is , die tegen het ruggemerg aan duwt. Gabber is 30 maart 10 jaar geworden en een operatie zou alleen kans van slagen hebben als het een goedaardige tumor is. Anders is het tijdens de operatie laten iinslapen. Ik ben er erg van slag door en nog geen beslissing genomen. Wel heb ik met mijn honden een huisje bij sunparcs geboekt  voor 18 dagen (langer kon niet ,was vol), zodat hij de trap  niet op gedragen hoeft te worden door mijn schoonzoon. Want dat kan ik ook niet altijd van hem verwachten.Heeft iemand ervaring met zoiets??? Graag reacties. Een droevige Nolly.
Gebruikersavatar
Door Lefki&Amy
#1244213
Vreselijk zeg  :'(
Ik heb er ook  geen ervaring mee, maar als ik het zo lees is jullie enige kans dus een operatie...
Heel veel sterkte en ik hoop dat het goedaardig blijkt te zijn!! :bigarmhug:
Door tessa
#1244305
Wat een naar bericht zeg, het lijkt me een lastige beslissing.
voor mezelf heb ik besloten dat ik mijn honden na de 10 jaar alleen nog maar laat opereren aan niet leeftijd gebonden zaken, dus bijv een maagtorsie oid.
Met tumoren opereer ik niet meer, althans bij mijn boxers.
Bij de shih tzu's heb ik de leeftijd op ongeveer 12 jaar gesteld omdat zij relatief wat ouder worden.
Helaas worden onze honden geen honderd en soms moet je afscheid nemen, hoe moeilijk dit ook is.
Veel sterkte met je beslissing.
Door Robian
#1244897
oh wat vreselijk. Verwacht je een hernia en krijg je een tumor op je dak.  :'(

Ik zou mijn beslissing helemaal laten afhangen van de hond zelf. In welke conditie is hij, is hij voor zijn leeftijd jong of oud? Heeft hij al meer kwalen waar niets aan te doen is?
Als het goedaardig is hoe komt hij uit de operatie? Wat is het slagings percentage?

Het blijft een verschrikkelijk moeilijke beslissing maar probeer het belang van Gabber voorop te stellen, hoe zeer het ook doet.

Ik wens je heel veel sterkte  :-*
Door *wendy*
#1244909
Sterkte  :-*
Probeer die 18 dagen te gebruiken om na te denken.
Je kan het zien als een soort afscheid waarvan dan ook.
Ik zeg het misschien een beetje raar, maar denk dat je wel een beetje begrijpt hoe ik het bedoel.
Stel dat je laat opereren en het pakt goed uit dan heb je een "vakantie" gehad.
Stel dat je laat opereren en het pakt verkeerd uit dat je hem in laat slapen dan heb je nog een een betrekkelijk makkelijke tijd gehad samen.
Laat je hem niet opereren maar besluit dat het zo genoeg geweest is voor hem dan heb je nog een waardevolle tijd samen.
Lastig te verwoorden wat ik bedoel.  :'(

Maar ik wens je echt heel veel sterkte :bigarmhug:
Door Do
#1244918
helaas heb ik wel ervaring ermee :'(

hangt helemaal af van de tumor, maar als ik het goed lees drukt deze tumor tegen de ruggenmerg aan :'(
tja.....ik vind het niet echt goed klinken maar ja wie ben ik......
als het niet goed is geniet van je hond zolang het kan iedere minuut en iedere dag en laat hem gaan voordat het te laat is
veel sterkte
Gebruikersavatar
Door -Annemarie-
#1245408
Wat een triest bericht zeg!  :'( :'(

Kunnen ze geen biopt nemen; dan weet je i.i.g of de tumor kwaadaardig is of niet. Nu weet je helemaal niks en moet je wachten tot hij geopereerd wordt en als dan blijkt dat het kwaadaardig is moet je op de operatietafel afscheid nemen.  :-\  Kijk, als je weet dat het kwaadaardig is hoeft de hond niet ook nog een keer de stress van een operatie in. Dan kun je op een hele andere manier afscheid nemen, hoe moeilijk het ook is.  :'(
En als het niet kwaadaardig is, ga je op een hele andere manier de operatie in.  :)

Onze RR (6 jaar) kreeg vrij plotseling pijnklachten en uitval aan één poot. Na een kuurtje pijnstillers en foto's bij de Da zijn we doorgestuurd naar een specialistische kliniek. Daar bleek al snel -nieuwe en duidelijkere foto's- dat ze een hele grote tumor had, die tegen het ruggemerg aanzat en waarschijnlijk ook verkleefd was met een stuk darm. Terwijl ze onder narcose was voor de foto's hebben ze meteen een biopt genomen. Er werd toen gelijk gezegd dat er niet geopereerd ging worden als de tumor kwaadaardig zou zijn.
Na drie dagen kwam de uitslag, en het was idd kwaadaardig. Wij hebben haar thuis in laten slapen.

Heel veel sterkte gewenst.  :bigarmhug:
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door