Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door vitess
#1237552
Ik had al gemeld dat Sanne, onze retriever van één jaar, voortdurend problemen heeft met haar ogen. Een aantal maanden geleden kreeg ze bindvliesontsteking en van de da hebben we Cavasan oogzalf gehad. Dit deed niks, hierna Oculsan oogdruppels en na verloop van tijd ging het beter. Het was zelfs over, alleen bleven haar oogjes een beetje 'hangen' aan de onderkant, vooral als ze echt ontspannen keek. Een maand of twee geleden begon alles opnieuw, vurig rood en prut uit de ooghoeken. Opnieuw Oculsan en hiermee werd het even minder rood, maar over gaan deed het niet. Da dacht aan eventuele allergie/hooikoorts, en ik heb haar Puur Pollen gegeven. Ook geen resultaat helaas, het werd alleen maar erger. Na zo een tijdje aanmodderen was het vrijdag zo erg dat haar ogen helemaal lijken uit te puilen, het is knalrood en ze knippert veel. Weer naar da, en nu Terra Cortril oogzalf. Ben hier niet blij mee, ook weer cortisonen en dat lijkt me toch ook niet goed om dat maar steeds te geven... Maar ik wil voor Sanne zo graag dat er verlichting komt dat ik het maar probeer. Vanochtend kijk ik naar haar en het is zo mogelijk nog erger geworden. Aan de buitenranden van beide ogen komt een witte opgezette rand naar boven en de rest is knalrood. Da gebeld en deze zei dat met de Terra Cortril al verbetering opgetreden had moeten zijn. Nou, niet dus... ik weet het niet meer. Alles hebben we gehad denk ik, en ik wil ook eigenlijk niet meer wat proberen want het zijn tenslotte wel haar ogen. Ze is gisteren net een jaar geworden, dit kan toch niet zo doorgaan? Da wil ons eventueel naar een oogspecialist sturen en er is bloed afgenomen voor een allergietest. Oogspecialist zeg ik gelijk ja op, en ik wacht op de uitslag van de test (geduldig als ik ben..)
Iemand ervaring met serieuze oogproblemen en/of oogspecialisten? En met resultaten van allergietesten? Op mijn andere topic kreeg ik niet echt veel reacties dus ik hoop van harte nu met iets meer resultaat want ik ben zolangzamerhand hopeloos.

Groeten van Angel
#1237556
Jemig, dit verhaal zou voor mij direct aanleiding zijn een andere da of specialist te raadplegen.
Als deze da er niet uitkomt, moet hij toch met spoed kunnen doorverwijzen? Ik denk niet dat ik op de uitslag van de test zou wachten, maar toch op één of andere manier verlichting voor Sanne zou proberen te bewerkstelligen.

Heel veel sterkte... :-\
Door Ine
#1237562
Angelique schreef: De oogspecialisten in NL zijn over het algemeen heel erg kundig. Ik denk dat die wel kunnen vasstellen wat er met de ogen van je hond aan de hand is. Ik zou daar dus met s p o e d naar toegaan.


Ik ben het volkomen eens met Angelique.
Probeer deze week al te gaan, niet afwachten.

Heeft de hond verder klachten, huid, oren?
Zo niet, zou het ook distichiasis kunnen zijn en heeft het misschien niets met allergie te maken.
De tijd, dat het wat minder was, was ze toen net aan het verharen?
http://www.whgdierenartsen.nl/html/docdb.asp?id=202
Door Do
#1237736
is de hond door een specialist gekeken?
kan natuurlijk van alles zijn en blijven smeren met middeltjes als je niet weet wat er aan de hand is heeft volgens mij weinig nut
het zou bv entropion kunnen zijn, daardoor raken de ogen geirriteerd
het zou congentuvites kunnen zijn het zou......van alles kunnen zijn
ik zou zelfs niet wachte op de uitslag van een allergie test(mijn gevoel zegt dat niks met allergie te maken heeft,maar ik ben ik he)
ik zou zo snel mogelijk een afspraak maken bij een goeie oogspecialist
#1237805
Doordat de druppels de eerste keer hebben geholpen zei onze da dat ze deze keer ook zouden werken, want haar goede reactie op de druppels kon wijzen op hooikoorts. Vandaar dus de afgelopen tijd hiermee weer begonnen. Omdat het vrijdag dus erger was, zei de dierenarts dat het toch een andere zalf moest zijn. Aangezien het nu helemaal erg is, heb ik aangegeven dat schijnbaar niks werkt en dat ik geen gepruts meer wil. Het zijn wel haar ogen en die moeten nog haar leven lang mee. Toen kwam de dierenarts nog met een prednisonspuit als tijdelijke oplossing, maar hier sta ik niet achter. Wat vinden jullie? Ik kon tussen 15.00-15.30 de oogspecialist bellen in Vorden, dus dat ga ik nu doen. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk terecht en vinden zij iets. Het is niet zo dat ik twijfel hoor om naar een specialist te gaan, ik dacht alleen aan de reactie van de dierenarts te horen dat ze wist waar ze over praatte en ging er daarom in mee.

Groeten van Angel
#1238034
Dank jullie wel, als ik mijn eigen verhaal lees kan ik me wel voor de kop slaan dat ik niet eerder met de vuist op tafel heb geslagen. Ik geef haar niks meer en het ziet er erg slecht uit. Hoewel het niet levensbedreigend is kan ik haast niet wachten tot morgen...

Groeten van Angel
Door Ine
#1238061
vitess schreef: Dank jullie wel, als ik mijn eigen verhaal lees kan ik me wel voor de kop slaan dat ik niet eerder met de vuist op tafel heb geslagen. Ik geef haar niks meer en het ziet er erg slecht uit. Hoewel het niet levensbedreigend is kan ik haast niet wachten tot morgen...

Groeten van Angel
Weet je, achteraf snap je zo vaak iets niet. Daar hoef je je niet voor te schamen hoor! ;)
Uiteindelijk ga je nu naar de specialist en laten we gewoon hopen, dat het echt iets simpels is en jouw Sanne straks weer lekker normaal haar oogjes kan gebruiken.
Welke retriever heb je?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door