Sinds november hebben mijn vriend en ik ons teefje Daya. We hebben haar toen meteen op kvv gezet. Zoals hier aangeraden zijn we daarna het barfen begonnen met beginnersbotjes, maar Daya kan helaas helemaal geen kip en eend verdragen. Ze krabt haar oortjes tot bloedens toe open . Voor we er achter kwamen dat de voeding de oorzaak was, heeft ze wel kippennekken, kipkarkas en eendennek gegeten en dit alles verteerde en kraakte ze goed. Nu staat ze al een week of twee op alleen maar konijnkarkas en konijnenvoorpoot als vleesbot en gelukkig verdraagt ze dit goed. Het spiervlees van lam lijkt ze ook te kunnen verdragen en ik heb inmiddels de eerste kilo lamsribben in de vriezer liggen. Ze zouden door te buigen zijn, maar ik ben altijd nog huiverig voor de grotere botten.. Maar binnenkort gaan we deze proberen..
Maar nu mijn eigenlijke vraag, hoe hard zijn konijnenkoppen en hertribstukken? Ik weet niet of het handig is om toch af en toe wat hersenen in het menu op te nemen? Konijnenkoppen zouden voor haar dan ideaal zijn, als de schedeltjes niet te hard zijn tenminste. Kan iemand mij dit vertellen? Ik denk erover om ze te bestellen bij Lupa.
Omdat ik een beetje huiverig ben om ander gevogelte te proberen (al heb ik wel nog kwarteltjes en parelhoen in de vriezer liggen om het toch een kans te geven) wil ik graag de grens een beetje verleggen naar wat zachtere botten van grotere dieren. Nou vroeg ik me af of de hertribstukken van Lupa erg hard zijn? Zijn deze te vergelijken met lamsribben of moet ik me er iets heel anders bij voorstellen?
Heel erg bedankt voor de hulp!!