Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Gebruikersavatar
Door koekje
#1222492
ik copy/paste even de berichten die ik gister in de bar heb gezet, das wel zo makkelijk dan alles weer samen te vatten en over te tiepen.
we zijn bij de dokter geweest.
koekje schreef: ik zie er niets aan, behalve dat het mogelijk wat dikker is. maar das ook moeilijk te zien, want sien heeft een rood streepjesmotief met witte laarsjes. ik ga er ook niet aan frunniken, want ze is erg boos. ze loopt wel op alle 4 de voeten en springt ook overal op. als ze springt en dan landt, tilt ze wel dat ene achterpootje op. als ze er op ligt (zo languit op haar zij), kan ze niet zonder pijn weer opstaan.

ze ligt nu zonder te grommen in het onderste holletje van de mand waar ook het speelgoed in ligt. das raar, want sien ligt nooit in holletjes of mandjes, alleen in haar fruitschaal die op tafel staat.
koekje schreef: misschien valt t toch wel mee met sien dr pootje. toen ik net op de wc zat, schudde ze het pootje uit alsof er vies of nat aanzat. daarna ging ik douchen en sien wordt daar normaal helemaal opgewonden van (blote mama). nu dus ook, wel iets minder dan normaal, maar ze stond wel op haar achterpoten en met de voorpoten tegen mij aan. en maar mauwen en zo.
voordat ik naar de wc ging, lag ze nog in dat mandje en ik aaide haar onder de kin en toen spinde ze. ze kwam zonder grommen uit dat mandje.
toen ik bezig was met douchen, ging ze ook zonder te mekkeren door het gat van de douchedeur, waar normaal een luchtrooster voor hoort. daarna gromde ze wel, maar dat kan ook tegen ot zijn geweest.
toen ik weer uit de douche kwam, lag ze weer in dat mandje en spinde ze toen ik haar aaide en draaide ze in een wokkel. ze kwam er ook weer pijnvrij uit en sprong op schoot (ik ben achter de puter gaan zitten). met het over de tafel lopen (draaibeweging) deed de achterpoot weer zeer en trok ze hem weer op. ze sprong gelijk weer van tafel en mekkerde stevig en ging gelijk op haar zij liggen weer, alsof ze er een beetje doorheen zakte.
ze is weer zonder te grommen in het mandje gaan liggen.

als het morgen nog zo is, bel ik de dokter.
sien heeft patella luxatie in haar linkerachterpoot. dit is ten gevolge van trauma; dus verstappen of verkeerd terecht komen met veel kracht.
ik heb toldefine meegekregen en ze moet 2 weken rust hebben. ze hoeft niet in een bench, maar mag niet naar buiten. als ze erg druk is en op dingen wil springen, kan ik dat het beste even barricaderen. als de band niet door is, geneest dat met 2 weken weer vanzelf.
is de band wel door, zal er na 2 weken weinig verbetering zijn en moet ze geopereerd worden en wordt er een kunstband gereconstrueerd.
Door bloemetje
#1222501
Wat vervelend Koekje! Mijn Muts heeft ook pl aan haar achterpootje. Met de jaren is het vanzelf minder geworden. Zo nu en dan loopt ze mank. Dat lost ze altijd zelf op door te gaan zitten en daarna weer op te staan. Maar Muts komt ook niet buiten dus heeft niet zo heel veel risico op scheuren van de banden.
Ik hoop dat de banden niet door zijn bij Sien! Sterkte met de rustweken  :-X
Door brie
#1222504
Hè, jeetje, wat een drama voor Sien (en voor jou!! een kruisband operatie is niet niks)
Hoe kreeg ze dit nu voor elkaar?
Ik hoop dat deze conservatieve behandeling aan zal slaan en dat er geen opeatie nodig is!
Sterkte en een knuffel voor de patiente  :-*
Gebruikersavatar
Door koekje
#1222507
@bloem: sien kan hem zelf ook reponeren, dat doet ze door dat schudden met het pootje alsof er nat of vies aanzit en te strekken als ze op haar zij ligt.
de DA zei dat als het niet vanzelf overgaat, een operatie wel de bedoeling is. waarom wordt Muts niet geopereerd? Of is het bij haar aangeboren/erfelijk?

@brie:
ze is wss verstapt of niet goed terecht gekomen terwijl er veel druk op stond. dus met springen ofzo. het was een ongelukje en niet iets wat ik had kunnen voorkomen (door bv tuin af te zetten).
ik zat ook al te bedenken dat het geruzie wat ik buiten hoorde (ik hoorde sien uit haar vel springen) niet eens geruzie met een andere kat hoeft te zijn geweest, maar dat ze toen zich verstapt heeft en zo heeft zitten vloeken en tieren van de pijn.
Door flin
#1222516
we gaan hopen dat die kniepees alleen verrekt is !!!

alstie gescheurd is kan 't lang duren, en alstie echt doorgescheurd zou zijn...dan is hechten alleen de optie....

hoe heeft de DA gekeken? een echo?
Door bloemetje
#1222529
koekje schreef: @bloem: sien kan hem zelf ook reponeren, dat doet ze door dat schudden met het pootje alsof er nat of vies aanzit en te strekken als ze op haar zij ligt.
de DA zei dat als het niet vanzelf overgaat, een operatie wel de bedoeling is. waarom wordt Muts niet geopereerd? Of is het bij haar aangeboren/erfelijk?
Muts had het al als klein Mutsje. Bovendien heeft ze er totaal geen pijn van dus ik (en de da ook trouwens) vind het onzin om er iets aan te doen. Des te ouder ze word des te minder zie ik haar ook mank lopen trouwens.

Als de banden door zijn is het idd een ander verhaal. Dat is bij Muts (volgens mij) niet van toepassing. Dan moet je idd opereren. Als het pl alleen is dan hoeft dat niet altijd.
Mijn Nimmie heeft dat gehad. Haar banden waren finaal door en ze moest geopereerd worden. De specialist hoeft alleen maar te voelen en weet dan al of ze door zijn of niet. Mijn eigen da kon het niet zien op de rontgenfoto  en ook niet voelen.
Gebruikersavatar
Door koekje
#1222552
de DA heeft gevoeld en geforceerd en toen floepte de knieschijf er weer uit. door de zwelling bij de knie is niet te voelen of de band alleen verlebberd of beetje gescheurd is of helemaal door is. met rust (dus niet buiten komen) en de toldefine neemt de zwelling wat af. als ze dan over 2 weken nog steeds klachten heeft (pijn of beetje mank lopen) dan kan worden gekeken met spierontspanners wat er precies aan de hand is en welke banden allemaal door zijn.
dus het is voor nu wachten en hopen dat ze het weer helemaal normaal gaat doen.
Door Frummel
#1222573
:-* voor de appelsien.
Ik ga duimen dat er niets gescheurd is en dat ze over 2 weken weer fris en fruitig is.
Het is inderdaad goed mogelijk dat ze ergens vanaf is gesprongen en niet goed terecht is gekomen en toen flink aan 't vloeken is gweest.
Is ze een beetje rustig te houden binnen of word ze dan chagerijnig?
Gebruikersavatar
Door koekje
#1222584
sien is binnen niet zo heel springerig, das meer voor ot. maar ze heeft nu pijn en is boos, dus ze doet het zelf al wel rustig aan. ze ligt nu heel chagerijnig op de vensterbank aan de voorkant in het zonnetje en gromt als ot te dichtbij komt en als er vervelende mensen (met hond of als ze teveel naar sien kijken) voorbij komen.
Gebruikersavatar
Door spreeuwtje
#1222673
pas maar op met de tolfedine..
dat is een pijnstilling.. en als die te goed werkt gaat sien dus weer normale dingen doen..
iets wat je misschien niet wilt..

wel balen hoor.. ik had gehoopt dat het iets simpels was..

veel sterkte voor jou en sientje..  :-*
Door Mevroi Kruim
#1222691
Arme Sien  :-* :-* :-* wat een gemene pech! Hopelijk komt het allemaal weer goed zonder woeste ingrepen.

Lyda: ik had een tijdje terug college van een 2e lijns da, dermatoloog, en die was heel fel over dat idee van 'geef maar geen pijnstilling want dan gaan ze rare dingen doen'. Om die reden pijn laten lijden vond hij dierenminshandeling: wij mensen hebben hersens en die gebruiken we dan maar om een andere manier te vinden om te verhinderen dat een dier de verkeerde dingen doet. Hij deed dat dus ook nooit; in zijn vak ook bv hond kap om om krabben en knagen aan jeuk te voorkomen, dat vond hij schandalig. AL moet de onderste steen boven maar dit soort symptoombestijding, daar deed hij niet aan.
Zette mij wel behoorlijk aan het denken ...
Gebruikersavatar
Door koekje
#1222705
sien heeft vanochtend ook een injectie gehad (ook NSAID, ik neem aan ook toldefine). sien houdt niet van naalden, tenzij ze om op te eten zijn, dus heeft even heel giftig met een spuit in haar nekvel gezeten en dat zowel assistente met leren handschoenen als DA haar even niet konden beetpakken. zelfs door die injectie heen heeft ze pijn. ik weet dondersgoed hoe het is om zere knieen te hebben (kat is op het baasje gaan lijken), dus sien krijgt gewoon haar pilletjes. ze heeft genoeg pijnprikkeling om geen hele gekke dingen te doen, maar ik vind het te zielig om haar maar te laten grommen en roepen en blazen omdat het pootje weer verkeerd schiet. NSAID's zijn ook ontstekingsremmend, dus halen de zwelling enzo wat weg, wat weer bevorderend is voor de genezing van de knie.
Gebruikersavatar
Door koekje
#1222724
sien leert trouwens erg snel. het lijkt zowat alsof ze doorheen welke bewegingen haar knie weer laten floppen (draaien en achteruit lopen) en probeert deze te vermijden of anders uit te voeren.
ik heb ook wat opstapjes gemaakt en daar maakt ze handig gebruik van. ik heb mn eigen opstapkrukje voor het bed gezet. zo kan ze toch op het bed . recht erover heen lopen gaat net, maar lekker eens gaan liggen is te pijnlijk vanwege de zachte en instabiele ondergrond. maar ze kan zo wel naar de vensterbank en er weer af.
het ottenbed doet dienst als opstapje naar een stoel van de eethoek. ik had hem daar neergezet en ze ging er op staan met haar voorpoten. ik zei 'goedzo' en tikte met mn hand op de stoel die er voor staat. ze stapte daar weer op en ik tikte op de tafel. ze snapte het gelijk dat dat nu ook een opstapje voor haar is. ze ligt nu lekker op de puter (staat naast de tafel) vogeltjes te kijken.
ot vond het bed daar ook wel handig; dan kan je lekker in 1 moeite doorracen naar de puter.
ik heb wel even wat gebarricadeerd; de gang van tv/vriezer (daar ligt het roze slaapkussen van ot) en dan zo naar de schouw en dan op de magnetron die op de koelkast staan. sien zat net p de schouw en dat deed erg zeer. toen ik haar er vanaf wilde halen, blies ze. ze is er zelf vanaf gekomen zonder ploppende knie, maar ik heb toch even een groot stuk karton tussen vriezer en schouw gezet. als ot heel graag wil, kan die er wel iets op verzinnen om er op te komen. en ot kan ook zonder moeite van de magnetron afpspringen.
sien kent ook een nieuw commando: 'voorzichtig'. als ik dat zeg, maakt ze kleine stapjes en gaat ze of opzij of ergens voorzichtig vanaf.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door