Mijn menu voor Baiko (reu, 2½ jaar ,30kg) is nu wat sober, omdat ik ben overgestapt van brokken, dieetbrokken. Hij reageerde op alle brokken, behalve de dieetbrokken, allergisch. Hij kreeg rode plekken tussen de achterpoten en ging daar vreselijk aan likken en bijten.
Nu ben ik bijna twee maanden bezig om hem voorzichtig te laten wennen aan vlees.
Sinds twee weken staat hij volledig op vlees. Dat was eerst rundvlees
per dag: 2,5%
500 gram runderspiervlees, dat is kopvlees
125 gram runderbot
125 gram orgaan (50 gr runderhart, 50 gr rundernier en 25 gr lever van lam)
De vleesbotten kan ik tot nu toe niet vinden, de slager haalt er alles af en weet ook niet zo goed wat er mee bedoeld wordt. Het bot wat hij krijgt is van de niet dragende delen en zijn door te knippen met een snoeischaar.
Nu krijgt hij om de dag het runderpakketje en een pakketje met kip.
Kippakketje:
ruim 550 gram kipnekken
125 gram orgaan (50 gr kippenhartjes, 50 gr kippenmaagjes, 25gr lamslever)
Ik wil dit na een week of vier uitbreiden met een ander soort vlees. Ik geef geen groentes e.d. erbij en zeker geen granen, omdat ik denk dat daarvan de allergische reacties komen. behalve soms een klein beetje gekookte witte rijst.
Ik ben wel heel benieuwd waar jullie je vlees halen, vooral vleesbotten. En welke prijs jullie ervoor betalen.
Rundvlees is niet goedkoop. spiervlees, kan ik bij onze slager alleen krijgen als kopvlees, dan betaal ik € 4,50/kg. De rest is echt te duur. lever en hart € 4,50/kg. Nier € 2,-/kg. botten krijg ik gratis.
Kipnekken, karkassen € 0,75/kg. maagjes, hartjes en levertjes € 3,40/kg.
Ik ben beginnende en wil veel leren over het vlees voeren. Want zoals het er nu naar uitziet knapt hij op en zijn de plekken bijna helemaal verdwenen, alleen op de pens reageerde hij weer heel sterk, dus dat krijgt hij niet meer.
Ben benieuwd naar jullie ervaringen
Willy