Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door guido
#120566
duitse herder 6 jaar met al een paar jaar klachten van diaree sterk geurende urine sterk vermagerd, vreemde kleur ontlasting, maar eet gigantisch veel is erg levenslustig, dierenarts gaf alvleesklier als probleem en heeft zymoral voorgeschreven ging even goed maar wederom zelfde klachten weer dierenarts, bloedwaardes niet goed nieren niet goed dus op speciale brokken gezet dit ging een week goed maar hij verliest enorm veel gewicht maar behoud zijn levenslustigheid is wel veel erg stinkende scheetjes gaan laten. poept de hele dag door dun en cement kleurig. we weten niet meer wat we er mee aan moeten en de dierenarts is alleen zijn eigen portomonee aan het spekken en niets werkt, wie kent het probleem en kan ons aub helpen aan meer info of advies??
Door Ordell
#120857
Wanneer jou hond last zou hebben van zijn alvleesklier is het in iedere geval zaak om de hond zo spoedig mogelijk van de brokken, van welke soort dan ook, af te halen. Pas wanneer hij geen brokken (dus koolhydraten) meer krijgt kan deze alvleesklier zich gaan ontlasten. Tevens ontlast je mede de nieren. Ik denk zelf dat jij een schoolvoorbeeld hebt van een hond die erg veel hinder ondervindt van verkeerde voeding...Ik zou kijken of dat er in de buurt waar jij woont verse vleesvoeding te krijgen is. Mocht het uiteindelijk niet de alvleesklier zijn waar hij last van heeft, is hij van de overschakeling op vers in ieder geval niet slechter geworden... ;).
Laatst gewijzigd door Ordell op zo 04 jul 2004, 09:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Door guido
#121335
Sorry dat ik helaas niet altijd kan reageren maar ik heb zelf geen computer dus ben afhankelijk van anderen.
Maar ik ben echt dolblij dat ik zoveel geweldige reacties heb gekregen, we zijn vandaag met de brokken gestopt en met zymoral weer begonnen, en het is al ietsje beter, we zijn er nog lang niet, want ik moet nou op zoek naar goed voer, dus tips zijn wederom welkom. Ik heb eindelijk het idee dat er daadwerkelijk iets positiefs uit gaat komen.
:D

groetjes Silvia en Guido!!
Gebruikersavatar
Door Nitus
#121382
Hé wat fijn dat het al wat beter gaat. Dus je was gestopt met de Zymoral, maar zoals je al gelezen hebt moet je hem dat waarschijnlijk z'n hele leven geven.
Welk voer geef je nu? Ik neem aan vers, tja, en wat goed voer is... het ligt er maar net aan waar jij aan kunt komen, én waar jouw hond goed op reageert. Ik zou alleen geen smuldier geven voor de rest is het uitproberen.
Sorry dat ik niet duidelijker kan zijn maar elke hond reageert weer anders op de verschillende soorten. De merken die je uit zou kunnen proberen zijn (heb gelijk hun webadres maar gegeven):

www.ahv-breda.nl
www.banditvoeding.nl
www.bibidiervoeding.nl
www.carnibest.nl
www.ducknatuurvoeding.com
www.energique.nl
www.prinspetfood.nl
www.rodipetfood.nl
Veel succes :)
Laatst gewijzigd door Nitus op zo 04 jul 2004, 22:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#121413
Unique schreef: ER ZIJN NU 2 TOPICS MET DEZELFDE TITEL SILVIA DUS LEES DE ANDERE OOK.
Heeft ze volgens mij wel gedaan hoor ;), want hier stond alleen de reactie van Ordell, en ze antwoord dit:
guido schreef: Sorry dat ik helaas niet altijd kan reageren maar ik heb zelf geen computer dus ben afhankelijk van anderen.
Maar ik ben echt dolblij dat ik zoveel geweldige reacties heb gekregen, we zijn vandaag met de brokken gestopt en met zymoral weer begonnen, en het is al ietsje beter, we zijn er nog lang niet, want ik moet nou op zoek naar goed voer, dus tips zijn wederom welkom. Ik heb eindelijk het idee dat er daadwerkelijk iets positiefs uit gaat komen.
:D

groetjes Silvia en Guido!!
Door Eidos
#121801
Ze heeft de rest ook gelezen hoor ;) ;D. Silvia is een vriendin van mij en ik geef haar alles wel door ;) ;D. Heb haar gisteravond aangeraden om carnibest te gaan geven, wat hier vlakbij verkocht word.

Kan iemand trouwens het hele satinball recept hier nog eens vermelden ??? Guido ( haar hond ) is inmiddels zoveel vermagert dat een virusje al erg gevaarlijk zou zijn omdat hij niks geen reserves meer overheeft...

Alvast bedankt allemaal voor het meedenken !! :-*
Door Lizzy
#121803
Gezien zijn toestand weet ik niet of het verstandig is om hem extra koolhydraten te gaan voeren.... Persoonlijk denk ik dat ze inderdaad Carnibest kan proberen maar een onderzoek bij een andere DA (bijvoorkeur specialist) lijkt me ook wel een goed idee. Het zou toch goed zijn te weten waar hij precies problemen heeft.

Heeft jouw vriendin de waardes van het bloedonderzoek al?
Laatst gewijzigd door Lizzy op ma 05 jul 2004, 12:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Eidos
#121804
Ja shit ... daar had ik nog niet eens aan gedacht ... We maken ons alleen best wel zorgen omdat hij echt supermager is ... Ik zal haar vragen om voor die bloedwaardes nogmaals te gaan kijken en ze door te geven ... Vandaag lukt dat alleen niet meer denk ik want ze moet tot 9 uur werken vanavond ( misschien dat ik vanavond dus wat meer kan vertellen ). Ik zal haar ook eens aanraden om naar kortenoord te gaan en guido eens door stefen te laten nakijken.. Hij doet veel met homeopathie en misschien is dat wel heel goed voor guido op dit moment .. Ipv nog meer zooi erin gooien !! Ze mag van mij carnibest hebben totdat ze zaterdag zelf kan halen in otterlo ... Hopelijk knapt ie snel op ...
Gebruikersavatar
Door Nitus
#121847
Kijk wel uit dat je je hond nu niet in een keer héél veel eten gaat geven omdat hij het zo goed doet op Carnibest. Ik zou kijken hoeveel hij zou wegen als hij gezond was, en aan de hand daarvan gaan voeren. Bv hij mag ongeveer 35 kg wegen, dan kun je hem 700 gr per dag geven. Ga je hem nu extra veel geven dan kan de alvleesklier en z'n maag en darmen het misschien niet allemaal aan en zou de hond daardoor ook weer aan de diaree kunnen raken. Ik zou het voorzichtig aan doen. Dus eerst zorgen dat de hond van de diaree af is, dus dat z'n medicijnen goed ingesteld zijn, en dan langzaam de hoeveelheid opvoeren. Houd er wel rekening mee dat als je de hoeveelheid voer verhoogd, je waarschijnlijk ook meer zymoral moet geven. De hoeveelheid pancreaspoeder (zymoral) moet nl in verhouding staan met de hoeveelheid eten.
Dus, gaat het goed en je gaat de hond meer eten geven en de hond raakt daarna weer aan de diaree, dan zou je eerst moeten proberen of je niet meer zymoral moet geven. Tenminste zo heb ik het allemaal begrepen toen. Succes!
Door Lizzy
#123027
Hier een bericht van Guido en Silvia (Guido/Silvia, ik zet het ook hier neer zodat andere mensen mee kunnen denken en praten en adviseren!):

Hoi Lizzy,

Fijn dat jullie allemaal zo met me mee willen denken, ik vind het erg vervelend dat ik geen computer heb.
Maar ik heb na een erg vervelend telefoon gesprek met de da wat waardes gekregen ik weet niet of ik het allemaal goed schrijf maar hopelijk is het te begrijpen voor jou mij zegt het helaas niet zoveel

Nierwaardes
Ureum 15,4
glucose 3,5
alp 89
tepro 63
gpt 77
creat 152
urine was negatief en de leukos
ph 6.

Het gaat sinds de stop van de da voeding een stuk beter in onze ogen maar de ass.da vond het belachelijk dat ik op jullie af ging en wenste me succes met de dood van me hond, dus ben best een beetje overstuur hiervan en op zoek naar een nieuwe goede da, en tips.
Ik ga as zaterdag met een barfsite vriendin over op jullie voer!

Ik vind jullie geweldig en dat meen ik echt, hier zit dierenliefde!

groetjes silvia en guido
Door Lizzy
#123030
En dit heb ik teruggestuurd naar Silvia en Guido. Ik hoop dat jullie dit nog lezen en anders geeft jullie vriendin het wel aan jullie door!

====

Hallo Silvia en Guido, ik heb dit berichtje (ik hoop niet dat jullie dat erg vinden....) ook op het forum, in jullie bericht gezet. Want, dan kunnen andere mensen meedenken en adviseren.

Ik moet even kijken naar de waardes want ik weet dat ook niet uit mijn hoofd (en ik ben geen dierenarts dus kan niet alles even goed intepreteren). Maar goed, het is al een goed teken dat het iets beter gaat met jullie hond, nu hij van deze brokken af is. Ik kan er niks aan doen, maar ik sla stijl achterover van het commentaar van de assistente. Dit kan zij NIET maken. En als ik jullie mag adviseren: Ga onmiddellijk naar een andere dierenarts!! En laat deze dierenarts jullie hond nogmaals onderzoeken. Vraag jullie huidige dierenarts alle medische informatie naar jullie nieuwe dierenarts te sturen zodat deze niet helemaal overnieuw hoeft te beginnen. Maar hier moet je weg. Wat een belachelijke manier van doen zeg.....

Maar, ik raad je dus echt wel aan opnieuw door een andere dierenarts onderzoek te laten doen. Want iets zit er natuurlijk niet helemaal goed....

Pfff, ik leef ontzettend met jullie mee! Heel veel sterkte hoor enne: wij zijn hier inderdaad allemaal DOL op dieren!

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op wo 07 jul 2004, 19:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#123058
De nierwaarden zijn inderdaad wat hoog. Maar dat kan volgens mij niet het vermageren en de diarree veroorzaken. Houd hem maar op de Zymoral en versvlees en ik schat zo in dat hij dan al aardig op gaat knappen.
Als hij weer een beetje op krachten is, de nierwaardes weer een keertje over doen. Kijken of het verandert.

De reactie van de dierenarts verbaasd mij helaas niets. Gebeurt wel vaker bij patiënten van mij als ik ze op versvlees heb gezet. Je kunt er beter eentje uitzoeken die wel open staat voor andere ideeën.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#123104
Lieve Silvia en Guido, wat een rot reactie van de DA assistente! Ik zou idd een andere DA zoeken. Wel fijn dat het beter met jullie hond gaat. Volgens mij zitten jullie op de goeie weg hoor. Zolang jullie zien dat jullie hond vooruit gaat zou ik me dus nergens zorgen over maken, wel zou ik voor de zekerheid over een tijdje je hond opnieuw laten controleren, maar dan door een goede DA. Heel veel succes!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door