Het duurt nog even voordat ik weer een nieuwe lading vlees mag halen, maar ik zat alvast een lijstje te maken. (haha, ik heb een nieuwe hobby ). Ik was benieuwd of ik dit keer wel genoeg diversiteit aan soorten heb. Vorige keer vroeg ik het achteraf, nu vooraf, dan kan ik het evt. nog bijstellen
Ik heb het volgende bedacht:
17 kg vleesbotten
- Kippennekken 5 kg
- Parelhoenkarkas 5 kg
- Hele kwartels 5 kg
- Fazantkarkas / iets van eend 2 kg
8,5 kg spiervlees
- ongemalen rundergehakt 2,5 kg
- kalfskopvlees 2 kg
- geit snippers (in hele lappen) 2 kg
- schapenstrotjes 2 kg
5 kg orgaanvlees
- vuile pens lam/geit 2 kg
- lamslever 500 gr
- kalfshart 1,5 kg
- lamsnieren 1 kg
De percentages kloppen wel, dat heb ik net allemaal al berekend. Het gaat me meer om de diversiteit.
(ik had al eerder gehoord dat runderkopvlees beter is dan kalfskopvlees, maar daar kan ik helaas niet aan komen)