Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door vitess
#1204553
We hebben thuis zes poezen, drie zijn er zowel binnen als buiten en drie alleen binnen. Eén van de binnenpoezen is Nozem van drie jaar oud. Sinds een paar maanden is ze binnen met vlagen aan het niezen. Gewoon een droge nies, af en toe in aanvallen. Ze lijkt dan ook te rochelen in haar keel. Wanneer zo'n aanval langer duurt komt er een sliertje helder snot uit haar neus, het lijkt wat taai slijm te zijn. Na zo'n aanval hoor je haar ademhaling heel duidelijk door haar neus. Van de week is het een paar dagen niet gebeurd, en gisteravond was het er weer. Zo'n kwartier achter elkaar steeds een niesbui en gerochel. Vanochtend nog helemaal niks. Als het heel stil is en ze zit te eten dan hoor je wel een beetje piepend geluid uit haar neus. Ze is prima te pas, geen vieze ogen en eet als gewoonlijk goed. Ook drinken doet ze gewoon.
Vorig jaar zijn we met haar naar de dierenarts geweest en heeft ze een kuurtje gekregen. Dit leek wel wat verbetering te geven maar het komt toch weer terug. In de zomer van vorig jaar hebben de binnenpoezen in een grote ren gewoond buiten ivm een verbouwing en toen hebben we niks van het genies vernomen. Sinds oktober zijn ze weer binnen en begint het weer.
We hebben niet veel planten binnen, wel enkele: spathyphyllum, lavendel en blauwe druifjes. Zou ze overgevoelig hiervoor kunnen zijn? Onze andere katten vertonen geen verschijnselen, het lijkt me dus niet echt iets besmettelijks en daarom geloof ik niet echt in niesziekte. Ik vind het zo apart dat ze het echt bij vlagen heeft. Heb al neusdruppels voor kinderen gebruikt, en Bisolvon ingegeven en dan lijkt het even wat beter. De volgende dag kan ze echter zo spontaan in haar mand liggen slapen en ineens een niesaanval krijgen. Tien minuten later is het dan weer muisstil...
Iemand die dit herkent of misschien een idee heeft of dit een soort hooikoorts kan zijn? Het is bij ons binnen een tijdje erg droog geweest, het leek of het toen ook erger werd.

Groeten van Angel
Door flin
#1204777
't klinkt mij in de oren als chronische niesziekte...: 't komt en gaat, in precies de vorm die je beschrijft...

niet alle katten hoeven dit over te nemen; die hadden waarschijnlijk al genoeg ant-stoffen, en hebben er nix van

hier 2 katzels met chronische nies;
de ene keer erger  ( met traanoogjes) de andere keer wat genies, (met soms wat helder snot) nummer 3 heeft nergens last van ...

frisse buitenlucht geeft natuurlijk altijd verlichting als je verkouden bent, als je hooikoorts oid hebt, zit je liever binnen, toch?

  waar dacht de DA aan? en waartegen heeft ze dan een kuur gekregen?
Door vitess
#1204840
De dierenarts dacht dat ze misschien iets in haar neus had gekregen wat was gaan irriteren en dat dit dan een ontsteking veroorzaakte. Ook had ze toch een vermoeden van niesziekte. Je hebt gelijk wat betreft de verlichting bij buitenlucht, dacht even niet goed na. Doe jij nog iets speciaals voor je katten die chronische niesziekte hebben?

Gr Angel
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door