Hier kun je je BARF menu plaatsen. Andere leden kunnen daar op reageren. Leerzaam!

Moderator: Lizzy

Door Esther11
#1199361
Mijn pup weegt 8,3 kilo en daar heb ik 7% van genomen  Ik heb het spiervlees en orgaan verdeeld over 6 dagen en bot over 7 dagen 1 dag krijgt ze groenten/tafelresten. De grammen zijn 135 gr spiervlees, 100gr orgaan, 290 gr bot. op de groentedag krijgen ze 610 gr groente en 290 gram bot
Het menu:
Maandag:
rundspiervlees gemalen
kipmaag
eendennekken
groenten

Dinsdag:
paardenvlees
konijnnier
kipnek

Woensdag:
kipfilet
rundpens
botmix 1 van Herby
groenten

Donderdag:
hert/ree
konijnlever/rundnier
botmix 2 van herby

Vrijdag
lamsvlees
rundhart
zalm botmix van herby
groenten

Zaterdag:
kipfilet
konijnnier
kipnek

Zondag:
rundgehakt
kiphart
kwartel/konijnkarkas
groenten

Klopt dit een beetje?
Ik heb het aangepast op advies van Lizzy
Laatst gewijzigd door Esther11 op za 07 mar 2009, 13:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#1199396
Ik vind de afwisseling qua dier en vleessoorten hartstikke mooi! Wat voer je nu qua percentages? Ik zou zelf de groente over meerdere dagen verdelen. Ik vind dat op 1 dag geven teveel en ik denk dat je daarmee ook een afkeer aan groenten riskeert. Ik zou dat tenminste over 4 dagen verdelen. Ja, en zelf heb ik niks met botmix... Mag ik vragen waarom je dat gaat voeren?
Door Esther11
#1199403
Bedankt voor je reactie, die botmix heb ik besteld om afwisseling in mij botten te krijgen en er niet zoveel beginners botten zijn, die is ook mijn eerste keer.
Oké dan zal ik de groente veranderen ik was er al over aan het twijfelen.
Door Lizzy
#1199405
[quote="Esther11"]
Bedankt voor je reactie, die botmix heb ik besteld om afwisseling in mij botten te krijgen en er niet zoveel beginners botten zijn, die is ook mijn eerste keer.
Oké dan zal ik de groente veranderen ik was er al over aan het twijfelen.
[/quote]

Aha, zo. Ik zou zelf toch liever voor iets minder afwisseling gaan. Je hebt nu kippennek, eendennek, kwartel/konijn en als je zalmkop gewoon heel geeft, lijkt me dat echt goed genoeg, ook qua afwisseling. Joh, juist met puppy's is het kluifwerk belangrijk! Het helpt je ook echt probleemloos door het wisselen van het gebit heen!

Ja, zoveel groente in 1 keer... Ik denk niet dat pupsel dat wil eten. Meng je een beetje door het vlees of orgaanvlees: dan eten ze het gemakkelijker.

Je percentages zien er ook prima uit. Je mag eventueel ook wat meer orgaanvlees geven (inclusief pens) en wat minder groente. Dus bijv. 20% orgaan en 10% groenten.
Door Esther11
#1199411
Ze krijgt geen zalmkop maar de botmix van Herby dit omdat mijn andere 2 honden de kop niet meer eten dus eigenlijk makkelijker voor mij.
Ik zal eens de percentages gaan veranderen. Als ik de groenten verdeel over de week maakt het dan wat uit dat ze dan op die dag wat meer eet dan als ze geen groenten krijgt of moet ik het woon aanpassen zodat ze iedere dag een andere hoeveelheid krijgt.
Door henkie
#1216666
hoi

ik lees dat je een cane corso hebt

ik ben zelf ook in het bezit van veschillede cane corsos
mij is altijd verteld da als je een molosser hebt en dat is een cane corso dat je die de eerste 9 maanden geen rund moet geven
dit omdat dit het calcium eiwit verhouding zou verstoren waardoor de gewrichten verkeerd zouden groeien
ze gaan uit de ellebogen staan (net zoals een bulldog)

het is maar een tip maar je moet het zelf weten

grzz jeff en bioynics nightking
Door Lizzy
#1216754
[quote="henkie"]
hoi

ik lees dat je een cane corso hebt

ik ben zelf ook in het bezit van veschillede cane corsos
mij is altijd verteld da als je een molosser hebt en dat is een cane corso dat je die de eerste 9 maanden geen rund moet geven
dit omdat dit het calcium eiwit verhouding zou verstoren waardoor de gewrichten verkeerd zouden groeien
ze gaan uit de ellebogen staan (net zoals een bulldog)

het is maar een tip maar je moet het zelf weten

grzz jeff en bioynics nightking

[/quote]

Ja, dit is een prachtig broodje aap verhaal. Er bestaat sowieso geen calcium:eiwit verhouding. Bovendien is rund nooit het enige dat je voert. En verder is rund gewoon een prima vleessoort om aan ieder willekeurige hond te voeren, ook aan een CC.

Zou jouw verhaal waar zijn: zou geen enkel KVV door een Molosser gevoerd kunnen worden. Grappig, ik ken zelfs KVV fabrikanten die hun eigen merk KVV met rund aan hun Molosser voeren.

Nee hoor, dit klopt niet Henkie. Dit mag samen met heel veel andere broodje aap verhalen het broodje's aap verhaal boek in.
Door henkie
#1217039
broodje aap verhaal???

ik heb het over een jonge hond niet over volwasen honden
dit is wat mij geadviseert is door cc fokkers die al meer dan 30 jaar met dit ras te maken hebben
en natuurlijk produceert een kvv fabrikant dat die denk alleen aan hoe ze hun produkt kunnen verkopen

citaat:

Puppy/junior
Een hond groeit sneller dan een mens. Een mens doet er ca. 18 jaar over om zijn volwassen grootte en gewicht te bereiken. In die periode wordt het geboorte gewicht met 20 tot 25 vermenigvuldigd. Een hond van een zeer groot ras heeft maar 18 tot 24 maanden om zijn volwassen grootte en gewicht te bereiken. Maar in die periode wordt het geboortegewicht met wel 70 tot 100 vermenigvuldigd! Het skelet en de spieren moet zich dus in een relatief korte periode ontwikkelen als dit wordt vergeleken met de mens. De groeiperiode is echter zeer belangrijk. De ontwikkeling is bepalend voor de rest van het leven van de hond. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van het skelet en de spieren, zoals genetische aanleg en training. Maar ook voeding heeft er invloed op. Het is daarom ook van belang dat de voeding voldoet aan de specifieke behoeften van de hond in de groei.

Vanaf de geboorte moet de pup alle voedingsstoffen kunnen benutten, om zich zodoende optimaal te kunnen ontwikkelen. Als in deze periode tekorten ontstaan, geven die op latere leeftijd vaak problemen. Vanaf het moment dat u uw puppy thuis krijgt, moet hij of zij, naast uw persoonlijke zorg, voldoende goede voeding krijgen.
Eigenaren hebben vaak de neiging om hun pup veel te vroeg op volwassen hondenvoer te zetten. Vaak is het prijsverschil de drijfveer maar ook vaak wordt de groeiperiode van de pup onderschat of denkt men ten onrechte dat puppyvoeding te rijk is en daardoor schadelijk voor de groei. Het is van groot belang om erop te wijzen dat de voedingsbehoeften van de pup duidelijk verschillen van die van de volwassen hond. Deze specifieke behoefte rechtvaardigt een aparte voeding voor de groeiperiode.

Het is dus verstandig om de pup met speciale Puppy/junior voeding te blijven voeden totdat de pup volgroeid is. Op deze manier ondersteunt men een optimale groei van de pup met extra bouwstoffen die in de speciale puppy voeding zitten. Wanneer de pup volgroeid is hangt af van de grootte van het ras. Bij de kleinste rassen is uw pup na 12 maanden volledig uitgegroeid. Bij de grootste rassen met een volwassen gewicht van boven de 45 kilo is de hond pas na 18 maanden volgroeid. Puppy/junior voeding heeft een hoger eiwitgehalte, om zodoende de ontwikkeling van spieren en ander weefsel te bevorderen tijdens de snelle groeifase. De hogere energie-inhoud van puppy voeding voorziet in brandstof – een pup in de groei heeft naar verhouding twee keer zoveel calorieën nodig dan een volwassen hond. Vaak bevatten ze ook een aangepaste en uitgebalanceerde hoeveelheid mineralen om ervoor te zorgen dat de botontwikkeling van de pup goed verloopt tijdens de groei.

LET OP: mocht u een hond hebben de behoort tot het honden ras molooser wees dan voorzichtid met rund in de puppiefase van uw hond
door het voeren van rund bestaat er de kans dat de opname van bepaalde eiwitten en calcium verstoord worden waardoor een niet juiste groeiontwikkeling van uw hond ontstaat


dit is een stukje wat ik las op het internet dus ik denk niet dat het een broodje aap verhaal is
jullie moeten het natuurlijk zelf weten het is niet mijn hond 
maar ik geef ze in ieder geval geen rund de eerste 9 maanden
daarna is  het geen probleem voor mijn honden  en krijgen ze het wel
Door henkie
#1217047
nog een artikel

De schouder In het schoudergewricht van de jonge hond komt een afwijking voor die gekend is als OCD. OCD staat voor "osteochondritis dissecans". Hierbij is een stukje kraakbeen afgescheurd en zit los. Dit zal een ontstekingsreaktie veroorzaken. Deze veroorzaakt pijn. Deze pijnlijkheid uit zich voornamelijk in manken.

Bij onderzoek zal het opvallen dat het strekken van het gewricht, erg pijnlijk is. Osteochondritis dissecans of OCD is het gevolg van een opgroeiziekte: osteochondrose. Hierbij ontstaat verdikt kraakbeen. Dit is gevoelig voor biomechanische stress. Er zullen, op de rand van dit verdikt kraakbeen, barsten ontstaan. Als deze verder ontwikkelen ontstaat er een stuk losliggend kraakbeen. Op die manier is de osteochondrose een osteochondritis dissecans of losgescheurd stuk geworden. Ontstaan Al lang wist men dat osteochondrose en OCD veel voorkomt bij rassen die erg groot worden.

Allicht heeft dit te maken met het feit dat de groei sneller is en dat de biomechanische krachten op de gewrichten hoger zijn. Ten tweede heeft men gemerkt dat OCD meer voorkomt in bepaalde rassen. Aldus weet men dat er een bepaalde erfelijke aanleg voor die ziekte is. Een derde aspekt dat belangrijk is en dat men ontdekt heeft, is dat de voeding van groot belang is bij het ontstaan van osteochondrose en van OCD.

Behandeling Deze bestaat uit chirurgie. Als deze wordt uitgevoerd door een deskundig chirurg is de ingreep slechts een kleintje. Ze kan op twee manieren gebeuren. In eerste instantie met arthroscopie (de piepoperatie) en in tweede instantie met gewone chirurgie. Na de ingreep moet de patient nog enkele weken aan de korte leiband gehouden worden zodanig dat het gewrichtkapsel netjes kan herstellen. Na 6 weken mag hij weer alles doen. Als er OCD aanwezig is in beide schouders is het vaak aangewezen om de beide kanten te behandelen. Herstel na arthroscopie is sneller dan na gewone chirurgie en ook kan men twee schouders gelijk behandelen met arthroscopie. De elleboog In de elleboog van de jonge hond komen vijf belangrijke afwijkingen voor. Deze zijn: de losse processus anconeus (LPA) , de losse processus coronoideus ( LPC), OCD, de step en chondromalacie. De losse processus anconeus (LPA) ziet men hoofdzakelijk bij jonge Duitse herders. In de leeftijdscategorie van 4 tot 9 maand vindt men deze patiëntjes die manken op één of soms beide voorpoten en die bij onderzoek pijnlijk zijn in de elleboog. Op radiografie ziet men dat de processus anconeus niet vastgegroeid is aan de ulna en aldus als een los stuk been in het gewricht aanwezig is.

Recent onderzoek wijst erop dat dit probleem voorkomt ten gevolge van een ongelijke groei van de twee onderarm benen. Doordat de radius iets sneller groeit dan de ulna is deze ulna relatief te kort en deraakt de processus anconeus klem in het opperarmbeen. Daardoor ontstaan er abnormale krachten bij beweging die beletten dat deze processus vastgroeid. De behandeling van het probleem bestond in het verleden steeds uit het verwijderen van het los stuk. Dit is een eenvoudige techniek maar hij heeft verschillende nadelen. Het meest belangrijke nadeel is dat het gewricht naderhand niet meer zijn normale anatomische vorm heeft en een abnormale beweeglijkheid vertoont. Hoewel deze miniem is, is het toch voldoende om arthrose te induceren. Honden die aan deze aandoening geopereerd zijn zullen dus steeds arthrose vertonen en vaak nog een beetje mank zijn, voornamelijk na lange rust of na erge inspanning. Niet opereren leidt haast steeds tot zeer ernstige arthrose en veel pijn. Een nieuwe techniek voor de behandeling van deze aandoening bestaat uit het doorzagen van de ulna al dan niet in combinatie met het vastzetten van het losse stuk met schroeven of pinnen. Alhoewel het te vroeg is om definitieve uitspraken te doen over deze nieuwe techniek lijken de resultaten bemoedigend.

De tweede afwijking is de losse processus coronoideus (LPC). Deze ziet men vooral bij Golden Retrievers, Labradors, Bernen Sennen honden en Rottweilers. Hier zit een klein los stukje been en kraakbeen los dat behoort tot de ulna en ligt op de grens tussen de ulna en de radius vooraan in het gewricht. Dit stukje kan op meerdere plaatsen los liggen : aan de buitenkant of aan de binnenkant van de ulna of de hele top kan los liggen. Ook hier blijkt uit recent onderzoek dat dit los stuk veroorzaakt wordt door een ongelijke groei in radius en ulna. De symptomen ziet men vaak vroeg rond de leeftijd van 5 à 8 maanden. De honden zijn vaak mank op de twee voorpoten want uit een grote genetische studie blijkt in ongeveer 80% van de gevallen de ziekte voorkomt in de twee voorpoten. Zeer vroegtijdig zal men dan ook radiografische afwijkingen vinden die de eerste tekenen van arthrose tonen. Deze afwijkingen zijn echter zo miniem dat ze enkel waarneembaar zijn op perfekt genomen radiografieën.

Uit onderzoek blijkt dat door vroegtijdig verwijderen de arthrose die optreedt kan beperkt worden. Bij niet verwijderen zullen deze honden steeds zeer ernstige vormen van elleboog arthrose vertonen. Het klinische succes, dus het goed funktioneren van de hond na chirurgie, is meestal goed. In ongeveer 85 % van de gevallen zullen deze honden perfekt funktioneren. Wel hebben ze vaak herstelperioden van 3 maand nodig. Deze ingreep verrichten we momenteel onder arthroscopie zodat er geen sneden meer zijn. OCD ziet men hoofdzakelijk bij dezelfde rassen als deze waar de losse processus coronoideus bij voorkomt. Ook hier zit, zoals bij de schouder, een grote losse kraakbeen flap in het gewricht.

Vanaf de leeftijd van 5 à 6 maanden ziet men radiografische veranderingen optreden in het gewricht. Tot nog toe wordt enkel het losse stuk verwijderd. Men hoopt dat er nieuw kraakbeen zal groeien op de plaats van de verwijderde flap. Dit kraakbeen is meestal echter van slechte kwaliteit zodat normale funktie van de elleboog nooit kan gegarandeerd worden. Bij sommige honden komt gelijktijdig OCD en een losse processus coronoideus voor. Het vooruitzicht voor deze honden is steeds gereserveerd. Zeker als de aandoening aan twee kanten voorkomt. Meestal is er al uitgebreide arthrose aanwezig op zeer jeugdige leeftijd als de diagnose wordt gesteld. De step is een afwijking waarbij radius en ulna niet even lang zijn en de langste overmatig wordt belast. Daardoor ontstaat kraakbeen lesies op de langste kant.

Een chirurgisch techniek kan dit probleem oplossen (verkorten van het langste bot). Tenslotte nog een woordje over het gelijktijdig voorkomen van gewrichtsafwijkingen in meerdere gewrichten. Honden die afwijkingen vertonen in één gewricht zijn steeds verdacht van afwijkingen in andere. Vandaar dat wij ervoor pleiten om bij deze jeugdige honden die mank zijn een algemmen radiografisch overzicht te maken, daarbij wensen wij dat de aandacht wordt gericht op de twee schouders, de twee ellebogen, de twee knieën, de hakken en de heupen. Dit onderzoek kost U ongeveer 5000 Fr meer dan een onderzoek van enkel dat éne gewrichtje waar het pijn doet. Deze extra uitgave is echter wel besteed, omdat U een groot overzicht krijgt van uw hond op jeugdige leeftijd en weet wat U te wachten staat. Niets is inderdaad meer frustrerend dan om een chirurgie ingreep telaten verrichten om dan enkele weken laten te moeten concluderen dat er nog andere problemen zijn, dat er nog andere gewrichten met afwijkingen zijn waar ook opnieuw moet aan geopereerd worden. Zo'n uitgebreid radiografisch onderzoek vraagt een lichte narcose, een half uur inspanning en tijd van U en U hebt een grondig overzicht over de gewrichten van uw hond waar U plezier van hebt de volgende 12 jaar.

Chondromalacie is een kraakbeenafwijking in een normaal gevormd ellebooggewricht zonder losse stukken. De oorzaak is  mogelijk het  voeren van rund in de eerste  levensjaar van de hond 

(overgenomen met schriftelijke toestemming
Door Lizzy
#1217141
Weet je welk boek je zou moeten lezen? "Grow your pups with Bones" van Ian Billinghurst. Daar staat precies uitgelegd hoe OCD ontstaat en wat de oorzaken zijn. Leuke artikelen verder, maar er staat niet bij wie de bron is. En ik vind het nog steeds een broodje aap. Calcium/eiwitverhoudingen bestaan niet. En er is niks mis met rundvlees. Ook niet met het eiwit-gehalte van rund. Bovendien, zoals ik al eerder schrijf: rund vormt slechts een onderdeel van een normaal BARF menu. Calcium wordt al zo niet gehaald uit rundvlees.

En dit is trouwens het orginele artikel:

e schouder In het schoudergewricht van de jonge hond komt een afwijking voor die gekend is als OCD. OCD staat voor "osteochondritis dissecans". Hierbij is een stukje kraakbeen afgescheurd en zit los. Dit zal een ontstekingsreaktie veroorzaken. Deze veroorzaakt pijn. Deze pijnlijkheid uit zich voornamelijk in manken.

Bij onderzoek zal het opvallen dat het strekken van het gewricht, erg pijnlijk is. Osteochondritis dissecans of OCD is het gevolg van een opgroeiziekte: osteochondrose. Hierbij ontstaat verdikt kraakbeen. Dit is gevoelig voor biomechanische stress. Er zullen, op de rand van dit verdikt kraakbeen, barsten ontstaan. Als deze verder ontwikkelen ontstaat er een stuk losliggend kraakbeen. Op die manier is de osteochondrose een osteochondritis dissecans of losgescheurd stuk geworden. Ontstaan Al lang wist men dat osteochondrose en OCD veel voorkomt bij rassen die erg groot worden.

Allicht heeft dit te maken met het feit dat de groei sneller is en dat de biomechanische krachten op de gewrichten hoger zijn. Ten tweede heeft men gemerkt dat OCD meer voorkomt in bepaalde rassen. Aldus weet men dat er een bepaalde erfelijke aanleg voor die ziekte is. Een derde aspekt dat belangrijk is en dat men ontdekt heeft, is dat de voeding van groot belang is bij het ontstaan van osteochondrose en van OCD.

Behandeling Deze bestaat uit chirurgie. Als deze wordt uitgevoerd door een deskundig chirurg is de ingreep slechts een kleintje. Ze kan op twee manieren gebeuren. In eerste instantie met arthroscopie (de piepoperatie) en in tweede instantie met gewone chirurgie. Na de ingreep moet de patient nog enkele weken aan de korte leiband gehouden worden zodanig dat het gewrichtkapsel netjes kan herstellen. Na 6 weken mag hij weer alles doen. Als er OCD aanwezig is in beide schouders is het vaak aangewezen om de beide kanten te behandelen. Herstel na arthroscopie is sneller dan na gewone chirurgie en ook kan men twee schouders gelijk behandelen met arthroscopie. De elleboog In de elleboog van de jonge hond komen vijf belangrijke afwijkingen voor. Deze zijn: de losse processus anconeus (LPA) , de losse processus coronoideus ( LPC), OCD, de step en chondromalacie. De losse processus anconeus (LPA) ziet men hoofdzakelijk bij jonge Duitse herders. In de leeftijdscategorie van 4 tot 9 maand vindt men deze patiëntjes die manken op één of soms beide voorpoten en die bij onderzoek pijnlijk zijn in de elleboog. Op radiografie ziet men dat de processus anconeus niet vastgegroeid is aan de ulna en aldus als een los stuk been in het gewricht aanwezig is.

Recent onderzoek wijst erop dat dit probleem voorkomt ten gevolge van een ongelijke groei van de twee onderarm benen. Doordat de radius iets sneller groeit dan de ulna is deze ulna relatief te kort en deraakt de processus anconeus klem in het opperarmbeen. Daardoor ontstaan er abnormale krachten bij beweging die beletten dat deze processus vastgroeid. De behandeling van het probleem bestond in het verleden steeds uit het verwijderen van het los stuk. Dit is een eenvoudige techniek maar hij heeft verschillende nadelen. Het meest belangrijke nadeel is dat het gewricht naderhand niet meer zijn normale anatomische vorm heeft en een abnormale beweeglijkheid vertoont. Hoewel deze miniem is, is het toch voldoende om arthrose te induceren. Honden die aan deze aandoening geopereerd zijn zullen dus steeds arthrose vertonen en vaak nog een beetje mank zijn, voornamelijk na lange rust of na erge inspanning. Niet opereren leidt haast steeds tot zeer ernstige arthrose en veel pijn. Een nieuwe techniek voor de behandeling van deze aandoening bestaat uit het doorzagen van de ulna al dan niet in combinatie met het vastzetten van het losse stuk met schroeven of pinnen. Alhoewel het te vroeg is om definitieve uitspraken te doen over deze nieuwe techniek lijken de resultaten bemoedigend.

De tweede afwijking is de losse processus coronoideus (LPC). Deze ziet men vooral bij Golden Retrievers, Labradors, Bernen Sennen honden en Rottweilers. Hier zit een klein los stukje been en kraakbeen los dat behoort tot de ulna en ligt op de grens tussen de ulna en de radius vooraan in het gewricht. Dit stukje kan op meerdere plaatsen los liggen : aan de buitenkant of aan de binnenkant van de ulna of de hele top kan los liggen. Ook hier blijkt uit recent onderzoek dat dit los stuk veroorzaakt wordt door een ongelijke groei in radius en ulna. De symptomen ziet men vaak vroeg rond de leeftijd van 5 à 8 maanden. De honden zijn vaak mank op de twee voorpoten want uit een grote genetische studie blijkt in ongeveer 80% van de gevallen de ziekte voorkomt in de twee voorpoten. Zeer vroegtijdig zal men dan ook radiografische afwijkingen vinden die de eerste tekenen van arthrose tonen. Deze afwijkingen zijn echter zo miniem dat ze enkel waarneembaar zijn op perfekt genomen radiografieën.

Uit onderzoek blijkt dat door vroegtijdig verwijderen de arthrose die optreedt kan beperkt worden. Bij niet verwijderen zullen deze honden steeds zeer ernstige vormen van elleboog arthrose vertonen. Het klinische succes, dus het goed funktioneren van de hond na chirurgie, is meestal goed. In ongeveer 85 % van de gevallen zullen deze honden perfekt funktioneren. Wel hebben ze vaak herstelperioden van 3 maand nodig. Deze ingreep verrichten we momenteel onder arthroscopie zodat er geen sneden meer zijn. OCD ziet men hoofdzakelijk bij dezelfde rassen als deze waar de losse processus coronoideus bij voorkomt. Ook hier zit, zoals bij de schouder, een grote losse kraakbeen flap in het gewricht.

Vanaf de leeftijd van 5 à 6 maanden ziet men radiografische veranderingen optreden in het gewricht. Tot nog toe wordt enkel het losse stuk verwijderd. Men hoopt dat er nieuw kraakbeen zal groeien op de plaats van de verwijderde flap. Dit kraakbeen is meestal echter van slechte kwaliteit zodat normale funktie van de elleboog nooit kan gegarandeerd worden. Bij sommige honden komt gelijktijdig OCD en een losse processus coronoideus voor. Het vooruitzicht voor deze honden is steeds gereserveerd. Zeker als de aandoening aan twee kanten voorkomt. Meestal is er al uitgebreide arthrose aanwezig op zeer jeugdige leeftijd als de diagnose wordt gesteld. De step is een afwijking waarbij radius en ulna niet even lang zijn en de langste overmatig wordt belast. Daardoor ontstaat kraakbeen lesies op de langste kant.

Een chirurgisch techniek kan dit probleem oplossen (verkorten van het langste bot). Tenslotte nog een woordje over het gelijktijdig voorkomen van gewrichtsafwijkingen in meerdere gewrichten. Honden die afwijkingen vertonen in één gewricht zijn steeds verdacht van afwijkingen in andere. Vandaar dat wij ervoor pleiten om bij deze jeugdige honden die mank zijn een algemmen radiografisch overzicht te maken, daarbij wensen wij dat de aandacht wordt gericht op de twee schouders, de twee ellebogen, de twee knieën, de hakken en de heupen. Dit onderzoek kost U ongeveer 5000 Fr meer dan een onderzoek van enkel dat éne gewrichtje waar het pijn doet. Deze extra uitgave is echter wel besteed, omdat U een groot overzicht krijgt van uw hond op jeugdige leeftijd en weet wat U te wachten staat. Niets is inderdaad meer frustrerend dan om een chirurgie ingreep telaten verrichten om dan enkele weken laten te moeten concluderen dat er nog andere problemen zijn, dat er nog andere gewrichten met afwijkingen zijn waar ook opnieuw moet aan geopereerd worden. Zo'n uitgebreid radiografisch onderzoek vraagt een lichte narcose, een half uur inspanning en tijd van U en U hebt een grondig overzicht over de gewrichten van uw hond waar U plezier van hebt de volgende 12 jaar.

Chondromalacie is een kraakbeenafwijking in een normaal gevormd ellebooggewricht zonder losse stukken. De oorzaak is ongekend en een echte behandeling is er niet.

(overgenomen met schriftelijke toestemming van:http://www.anubis-vet.com) bron: http://huisdieren.infoblog.be/puppies/g ... jonge_hond.

En dus niet zoals jij schrijft : "de oorzaak is  mogelijk het  voeren van rund in de eerste  levensjaar van de hond".
Door Lizzy
#1217161
henkie schreef: broodje aap verhaal???

ik heb het over een jonge hond niet over volwasen honden
dit is wat mij geadviseert is door cc fokkers die al meer dan 30 jaar met dit ras te maken hebben
en natuurlijk produceert een kvv fabrikant dat die denk alleen aan hoe ze hun produkt kunnen verkopen

citaat:

Puppy/junior
Een hond groeit sneller dan een mens. Een mens doet er ca. 18 jaar over om zijn volwassen grootte en gewicht te bereiken. In die periode wordt het geboorte gewicht met 20 tot 25 vermenigvuldigd. Een hond van een zeer groot ras heeft maar 18 tot 24 maanden om zijn volwassen grootte en gewicht te bereiken. Maar in die periode wordt het geboortegewicht met wel 70 tot 100 vermenigvuldigd! Het skelet en de spieren moet zich dus in een relatief korte periode ontwikkelen als dit wordt vergeleken met de mens. De groeiperiode is echter zeer belangrijk. De ontwikkeling is bepalend voor de rest van het leven van de hond. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van het skelet en de spieren, zoals genetische aanleg en training. Maar ook voeding heeft er invloed op. Het is daarom ook van belang dat de voeding voldoet aan de specifieke behoeften van de hond in de groei.

Vanaf de geboorte moet de pup alle voedingsstoffen kunnen benutten, om zich zodoende optimaal te kunnen ontwikkelen. Als in deze periode tekorten ontstaan, geven die op latere leeftijd vaak problemen. Vanaf het moment dat u uw puppy thuis krijgt, moet hij of zij, naast uw persoonlijke zorg, voldoende goede voeding krijgen.
Eigenaren hebben vaak de neiging om hun pup veel te vroeg op volwassen hondenvoer te zetten. Vaak is het prijsverschil de drijfveer maar ook vaak wordt de groeiperiode van de pup onderschat of denkt men ten onrechte dat puppyvoeding te rijk is en daardoor schadelijk voor de groei. Het is van groot belang om erop te wijzen dat de voedingsbehoeften van de pup duidelijk verschillen van die van de volwassen hond. Deze specifieke behoefte rechtvaardigt een aparte voeding voor de groeiperiode.

Het is dus verstandig om de pup met speciale Puppy/junior voeding te blijven voeden totdat de pup volgroeid is. Op deze manier ondersteunt men een optimale groei van de pup met extra bouwstoffen die in de speciale puppy voeding zitten. Wanneer de pup volgroeid is hangt af van de grootte van het ras. Bij de kleinste rassen is uw pup na 12 maanden volledig uitgegroeid. Bij de grootste rassen met een volwassen gewicht van boven de 45 kilo is de hond pas na 18 maanden volgroeid. Puppy/junior voeding heeft een hoger eiwitgehalte, om zodoende de ontwikkeling van spieren en ander weefsel te bevorderen tijdens de snelle groeifase. De hogere energie-inhoud van puppy voeding voorziet in brandstof – een pup in de groei heeft naar verhouding twee keer zoveel calorieën nodig dan een volwassen hond. Vaak bevatten ze ook een aangepaste en uitgebalanceerde hoeveelheid mineralen om ervoor te zorgen dat de botontwikkeling van de pup goed verloopt tijdens de groei.

LET OP: mocht u een hond hebben de behoort tot het honden ras molooser wees dan voorzichtid met rund in de puppiefase van uw hond
door het voeren van rund bestaat er de kans dat de opname van bepaalde eiwitten en calcium verstoord worden waardoor een niet juiste groeiontwikkeling van uw hond ontstaat


dit is een stukje wat ik las op het internet dus ik denk niet dat het een broodje aap verhaal is
jullie moeten het natuurlijk zelf weten het is niet mijn hond 
maar ik geef ze in ieder geval geen rund de eerste 9 maanden
daarna is  het geen probleem voor mijn honden  en krijgen ze het wel
Ja, alles wat je op Internet leest, is natuurlijk waar.... Ik vind het heel vervelend voor je maar dit is dus echt een broodje aap, dat rund niet goed is voor een molosser-pup. Dat rund de opname van eiwit/calcium verstoort is gewoon niet waar. Ook dit kun je weer lezen in het boek "Grow Your Pups with Bones" van Ian Billinghurst (dierenarts). Het hele verhaal hierboven is totaal niet gebaseerd op hoe wij met BARF onze honden voeren. Wij gaan uit van de ultieme voeding. Die is voor een pup niet anders dan voor een volwassen hond. Wij voeren onze honden rauw/vers en geen puppy brokkies. Dit hele artikel is derhalve van A tot Z niet ter zake doende als we het hebben over vers/rauw. Klopt ook wel, dit is het orginele artikel (van F a u n a l a n d doe het zelver dus dan weet je het wel):
puppy/junior
Een hond groeit sneller dan een mens. Een mens doet er ca. 18 jaar over om zijn volwassen grootte en gewicht te bereiken. In die periode wordt het geboorte gewicht met 20 tot 25 vermenigvuldigd. Een hond van een zeer groot ras heeft maar 18 tot 24 maanden om zijn volwassen grootte en gewicht te bereiken. Maar in die periode wordt het geboortegewicht met wel 70 tot 100 vermenigvuldigd! Het skelet en de spieren moet zich dus in een relatief korte periode ontwikkelen als dit wordt vergeleken met de mens. De groeiperiode is echter zeer belangrijk. De ontwikkeling is bepalend voor de rest van het leven van de hond. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van het skelet en de spieren, zoals genetische aanleg en training. Maar ook voeding heeft er invloed op. Het is daarom ook van belang dat de voeding voldoet aan de specifieke behoeften van de hond in de groei.  Vanaf de geboorte moet de pup alle voedingsstoffen kunnen benutten, om zich zodoende optimaal te kunnen ontwikkelen. Als in deze periode tekorten ontstaan, geven die op latere leeftijd vaak problemen. Vanaf het moment dat u uw puppy thuis krijgt, moet hij of zij, naast uw persoonlijke zorg, voldoende goede voeding krijgen.
Eigenaren hebben vaak de neiging om hun pup veel te vroeg op volwassen hondenvoer te zetten. Vaak is het prijsverschil de drijfveer maar ook vaak wordt de groeiperiode van de pup onderschat of denkt men ten onrechte dat puppyvoeding te rijk is en daardoor schadelijk voor de groei. Het is van groot belang om erop te wijzen dat de voedingsbehoeften van de pup duidelijk verschillen van die van de volwassen hond. Deze specifieke behoefte rechtvaardigt een aparte voeding voor de groeiperiode. Het is dus verstandig om de pup met speciale Puppy/junior voeding te blijven voeden totdat de pup volgroeid is. Op deze manier ondersteunt men een optimale groei van de pup met extra bouwstoffen die in de speciale puppy voeding zitten. Wanneer de pup volgroeid is hangt af van de grootte van het ras. Bij de kleinste rassen is uw pup na 12 maanden volledig uitgegroeid. Bij de grootste rassen met een volwassen gewicht van boven de 45 kilo is de hond pas na 18 maanden volgroeid. Puppy/junior voeding heeft een hoger eiwitgehalte, om zodoende de ontwikkeling van spieren en ander weefsel te bevorderen tijdens de snelle groeifase. De hogere energie-inhoud van puppy voeding voorziet in brandstof – een pup in de groei heeft naar verhouding twee keer zoveel calorieën nodig dan een volwassen hond. Vaak bevatten ze ook een aangepaste en uitgebalanceerde hoeveelheid mineralen om ervoor te zorgen dat de botontwikkeling van de pup goed verloopt tijdens de groei.
En dan heeft deze CC fokker, die al 30 jaar fokt, er zelf een "let op'je" achter geplakt en verzonnen? Ik hoop dat je me het niet kwalijk neemt dat ik deze bron niet serieus neem. Deze bron heeft echt totaal geen verstand van BARF, dat moge duidelijk zijn. Geeft niks maar dit soort non-info hoort op Barfplaats feitelijk gewoon niet thuis.
Door henkie
#1217283
de fokkers die ik ken zijn dhr Freddie eleonora  deze man heeft zoals je zelf ook wel weet al 17 jaar ervaring met de cane corso
daarnaast ken ik de Dhr v,d goor  van de goor heeft nu bijna 10 jaar CC
  voor die tijd had meneer van de goor    een kennel met mastino napalitanos wat zoals jij ook weet de zelfde voorouder heeft als de CC
bloedlijn van de heer van de goor is uit de kampioenslijn van gunthar benhur en cheno

deze mensen hebben groote ervaring met dit ras dus als hun mij iets adviseren neem ik dat zonder twijfel over
hun hebben namelijk hun sporen meer dan duidelijk verdient met dit ras
 Terug naar “Hoe ziet jouw BARF menu eruit?”

Barfplaats wordt gesponsord door