Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door Audrina
#119584
Sinds Donny (gecastreerde kruising duitse herder van bijna 12 jaar) op Carnibest staat (hij krijgt het nu ca 3 maanden) geeft hij duidelijk te kennen dat hij de hoeveelheid die ik in zijn voerbak doe niet genoeg vindt. Donny is ongeveer 30 kilo en krijgt 2 keer per dag 250 gram CB natuur. Hij is de afgelopen maanden niet dunner of dikker geworden en aan de hoeveelheid beweging die hij krijgt is ook niks veranderd.
Maar na het eten blijft hij lang bij zijn bak staan en staat hij er echt zo in te kijken van: "Is het nu al op?" En hij loopt ook telkens te bedelen als je zelf wat eet, of als je naar de kamer loopt waar zijn voer & kluiven / koekjes staan, iets wat hij voor die tijd nooit deed.
Ik dacht eerst dat het de leeftijd misschien was, maar volgens de DA is Donny nog piekfijn in orde en issie niet dement ofzo.
Nu kan ik hem wel meer voer gaan geven, maar ik ben bang dat hij dan dikker gaat worden en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Ik heb zitten denken om hem dan op CB light te zetten, zodat ik hem meer kan geven zonder dat hij te dik wordt. Maar is dat wel verstandig en komt ie op de lange termijn dan niks tekort?
Of kan ik hem beter op zijn normale hoeveelheid voer houden en hem verder gewoon blijven negeren en doen alsof er niks aan de hand is?
Door Netty
#119602
hi Audrina
op de verpakking staat duidelijk dat je per kilo lichaamsgewicht 20 tot 25 gram mag geven, dus mag hij zo wie zo 600 gram hebben, probeer maar wat meer te geven je kunt altijd nog terug, nietwaar ;)
Gebruikersavatar
Door Nitus
#119643
Ja, daar kom ik weer met m'n Kong :P, maar dat vind ik dus dé oplossing. Ik merk bij mijn honden nl dat ze vers (carnibest) errug lekker vinden en de bak is binnen een seconde leeg, tja daar sta je dan.... geef je ze super lekker voer maar genieten is er dus niet bij :(, vandaar dus de Kong, dan zijn ze langer met hun eten bezig en komen ze daarna ook niet meer bedelen.
Maarre wat Netty zegt klopt, je zou je hond iets meer mogen gaan geven volgens de verpakking. Hoe je hond daar op reageert zou je gewoon uit moeten proberen.
Door Audrina
#119666
Voor een kong is meneer te lui... :o Maar ja, als ie echt honger heeft en niks anders krijgt dan dat zal ie wel moeten. Toch eens proberen. ;) En vanaf morgen krijgt ie gewoon wat meer te eten. Mocht ie dikker worden, dan kan ik altijd weer minderen (of hem nog meer beweging geven).
Door yalla
#119667
Toch denk ik dat er meer aan de hand moet zijn. Zou toch nog eens verder gaan zoeken als ik jou was. Wat heeft je dierenarts allemaal gedaan bij je hond?
Hij stelt wel de diagnose 'geen dementie' maar weet je wel hoe moeilijk die te stellen is? Er zijn dierenartsen die zich specialiseren in Geriatrie (net als bij mensen); het is een vak apart.
Door Audrina
#119681
[quote="yalla"]
Toch denk ik dat er meer aan de hand moet zijn. Zou toch nog eens verder gaan zoeken als ik jou was. Wat heeft je dierenarts allemaal gedaan bij je hond?
Hij stelt wel de diagnose 'geen dementie' maar weet je wel hoe moeilijk die te stellen is? Er zijn dierenartsen die zich specialiseren in Geriatrie (net als bij mensen); het is een vak apart.
[/quote]

De DA heeft niet veel bijzonders gedaan. Gevraagd of er ook andere dingen in Donny's gedrag veranderd zijn, of ie onzindelijk was geworden, soms afwezig was en er dan als een "Koos wezenloos" bij stond en meer niet. Maar ja, dementie heb je natuurlijk in verschillende vormen. :-\ Ik moet volgende week toch weer naar de DA voor inentingen en dan ga ik er meteen nog even over door.
Door Anna Penta
#119753
Ik denk dat ik in eerste instantie ook wat meer zou gaan geven, misschien stopt het probleem daar.

Wat ik hier merk, is dat ze soms ook niet verzadigd zijn na een vleesmaal. Het lijkt te gemakkelijk allemaal, hap slik weg.

Daarom probeer ik zo veel mogelijk nog iets erna te geven dat meer voldoening geeft. Soms een kale rib, soms een ribstuk met vlees eraan, soms een visje, soms een eitje dat ze uit moeten peuzelen, soms een kipvleugel. En dat scheelt een boel, dan zijn ze echt verzadigd.

Het is gewoon de geestelijke activiteit die ze lijken te missen. Met brokken hadden ze dat niet, maar dat kost ook relatief meer moeite om dat weg te krijgen. Dan zie je dat honden vaak toch de kaken willen gebruiken.
Door Netty
#119759
waarschijnlijk moet je net als boven beschreven word, een bot of iets te knagen geven, een ei is ook al genoemd.
Nou kan ik me voorstellen als je een luie hond hebt dat hij ook niet met een ei aan de slag gaat.
ik heb nu bij de slager kalfsribben gehaald, die heeft hij speciaal voor mij besteld, en daar zijn mijn honden lekker mee bezig.
je moet wel zorgen dat ze iets laxerend krijgen als ze door de ribbetjes niet goed kunnen poepen.

ik heb een hond gehad, kruising Ierse wolfshond/ bob tail, die bijna 15 jaar is geworden, dement, doof, incontinenten op het laatst ook bijna blind, maar die was gek op eten en die had ook het "rupsje nooitgenoeg syndroom".
probeer eerst nou even wat meer eten te geven en als hij te dik word meer bewegen, volgens de tabel mag het.
we horen graag hoe het verder gaat, succes ;)
Door Audrina
#119783
Vanmorgen heb ik hem 350 gram CB gegeven ipv 250 en toen zijn schaal leeg was heb ik hem een gedroogde luchtpijp gegeven (ik had even niks anders). Donny is lekker met zijn kluif op de bank gekropen en is al knabbelend in slaap gevallen en kwam niet bedelen toen ik in de keuken stond om brood te maken. Vanavond krijgt ie maar 250 gram en daarna een grote soepschenkel met been.
Ik ga het gewoon eerst met meer voer proberen. Volgende week ga ik toch naar de DA en mocht Donny dan ondanks dat ie meer eten krijgt toch blijven bedelen, dan kan ik dat altijd nog melden bij de DA en samen met hem kijken hoe of wat.
Bedankt voor de tips & het meedenken. :)
Door Lizzy
#119787
Ik vraag me af, stel dat je hem binnestebuiten laat keren en je weet dat hij dement is: wat dan? Ik vrees dat je daar toch weinig aan kunt doen.... ik zou hem ook meer geven en inderdaad vooral dingen die een beetje uitdagend zijn zoals eitje, botje, visje, gedroogd luchtpijpje of lapje pens.
Groetjes, Lizzy en veel succes
Door yalla
#119790
[quote="Lizzy"]
Ik vraag me af, stel dat je hem binnestebuiten laat keren en je weet dat hij dement is: wat dan? Ik vrees dat je daar toch weinig aan kunt doen.... [/quote]

Klopt, maar ik vind het wel vreemd dat een hond op zo'n leeftijd zo reageert op voedsel terwijl hij schijnbaar genoeg binnen krijgt. Dat impliceert voor mij dat er meer aan de hand moet zijn. Wat niet wil zeggen dat hij per definitie dement is; het is gewoon geen normale reactie.
Door Audrina
#119793
Mocht het zover komen dat ik hem helemaal door de medische molen laat gaan en mocht daar uit komen dat ie dement is, dan blijft ie voor mij gewoon dezelfde lieve Donny en zal ik hem hooguit nog wat meer vertroetelen. Maar dan weet ik in ieder geval dat dat gebedel daardoor kan komen. ;)
Ik heb net nieuwe kluiven besteld en ik zal vanmiddag of morgen eens langs de slager gaan om te kijken of ie ook iets ander lekkers heeft dan soepschenkels.
Pens durf ik niet aan, want dat zouden ze dan binnen opeten. Ik heb de honden namelijk geleerd dat ze hun eten / kluiven niet mee naar buiten mogen nemen. :-\
Door Lizzy
#119795
Tja, ik vind persoonlijk dat dit wel een normale reactie zou kunnen zijn, gezien het feit dat hij dit doet sinds hij overgeschakeld is op verse voeding. Hij eet dit nog maar drie maanden.

Verse voeding bevat nauwelijks koolhydraat. Koolhydraat is buikvulling. En dat mist hij. Nog steeds. Hij is de jongste niet meer en dus valt deze overschakeling hem gewoon niet zo heel gemakkelijk.
Laatst gewijzigd door Lizzy op vr 02 jul 2004, 10:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Audrina
#119800
En nu is zo'n bak Carnibest natuurlijk ook gewoon veel lekkerder dan een bak brokken.
Als ik iets eet wat ik erg lekker vind komt het ook regelmatig voor dat ik mijn bord nog eens voor de 2e keer vol schep. Maar goed, dat is mensengedrag. ;)
Gebruikersavatar
Door Angelique
#119819
[quote="Audrina"]
En nu is zo'n bak Carnibest natuurlijk ook gewoon veel lekkerder dan een bak brokken.
Als ik iets eet wat ik erg lekker vind komt het ook regelmatig voor dat ik mijn bord nog eens voor de 2e keer vol schep. Maar goed, dat is mensengedrag. ;)
[/quote]

Jaa, maar daarin verschillen we niet zoveel met de hond :D

Maar ik dnek een beetje hetzelfde als Lizzy. De hond heeft altijd brokken gegeten en brokken geven door de vele vulmiddelen de hond altijd een vol gevoel. De kcc (cb in dit geval) valt veel lichter op de maag omdat dit de hoeveelhied is wat die eet en binnenkrijgt en dat zwelt (in tegenstelling tot de meeste brokken) in de maag in combinatie met water niet meer op.
Als de hond verder niet afgevallen is zou ik niet meer geven, die 100 gram zal dan weinig vernadering brengen. Wel zou je kunnen overwegen om smorgens maar een klein hapje (b.v. 100 gram) te geven en savonds dan 400 gram zodat die inieder geval savonds een voller gevoel heeft.
Hier krijgen ze het pond in één keer omdat ik de porties over 2 maaltijden verdeeld te klein vindt en de hond zo inderdaad altijd peut houd.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door