Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door vitess
#1193110
Ik had al een andere topic geopend, maar ik wil hier ook graag even mijn verhaal kwijt over Vitess, een golden teefje van bijna twaalf. Met kerst liep ze ineens kreupel, ze tilde haar achterpoot steeds op en hinkelde op deze manier vooruit. Bij de dierenarts geweest maar deze kon in eerste instantie niks vinden. Mocht dit zo blijven dan konden we het beste foto's maken. Pijnstillers meegekregen en deze heb ik gegeven. Na twee dagen ging het eigenlijk best de goede kant op, ze steunde er weer op en kwam beter vooruit. Echt rennen is het niet geworden, want na anderhalve week begon het opnieuw. Ook kon ze niet meer vlot opstaan, begon ze echt mank te lopen en leek ze wat te zwabberen met haar achterkant. Af en toe leek het alsof ze haar achterkant niet meer kon dragen en zakte ze door haar poten. Opnieuw naar de dierenarts om toch foto's te maken van haar heupen. Deze waren niet meer zo heel mooi maar dit zou door haar leeftijd komen, er was verder niet wat aan te doen behalve in beweging blijven en pijnstillers. Ze krijgt nu sinds vijf dagen 1 tablet Previcox per dag en wandelen doen we slechts kleine stukjes. Ik vind echter dat het sinds de foto's alleen maar slechter gaat. Na tien meter kreupelen komt ze haast niet meer vooruit. Ik wil weer met haar naar de dierenarts om foto's te maken van haar rug, want mijn gevoel zegt dat het niet (alleen) haar heupen zijn. Het gaat zo snel zo slecht met haar, binnen twee weken kan ze eigenlijk helemaal niks meer. Verwacht ik te vroeg iets van de Previcox? Heeft er iemand nog andere tips over bij wie ik terecht zou kunnen?

Groeten van Angel
Door Lizzy
#1193114
Poeh, dit klinkt vervelend... Ik vind het verstandig om een rug foto te laten maken. Wie weet is er een spondylose-brug afgebroken, tijdens het maken van de foto's (doordat ze toch in een positie worden gelegd/gehouden). Pijnstillers helpen (tenminste, dat is mijn ervaring) heel snel. Ik zou ook voor een rug-foto gaan. Eventueel kun je natuurlijk naar een orthopedisch specialist gaan.
Door Truus
#1193116
Met de pijnstillers moet je binnen een paar dagen toch wel resultaat zien. Het gaat wel heel snel achteruit  dus zou toch inderdaad even een foto van de rug laten maken.
Door conleeuw
#1193148
jeetje, dat is echt balen zeg, ik kan mij voorstellen dat als ze voor een heup foto in een positie is gelegd dat ze daardoor toch extra pijn kan overhouden, een oude hond herstelt ook niet zo snel van dit soort grapjes, maar ik zou wel hebben verwacht dat ze na 5 dagen toch beter zou functioneren. Mischien inderdaad terug naar de da... ik duim dat het snel beter gaat :-*
Door vitess
#1193605
Omdat wij in eerste instantie door haar leeftijd dachten dat het de heupen zouden zijn, zijn er volgens mij alleen heupfoto's gemaakt. Ik ga nu de dierenarts bellen en vragen om meer foto's, zowel van Vitess' haar poten als van haar rug. Zo kan het niet, haar koppie gaat steeds omhoog van 'ik wil wel, maar het lukt niet'... en zelfs kleine stukjes wandelen lijken zo voor haar niet meer leuk.
Door vitess
#1193622
Net de dierenarts aan de telefoon gehad en verteld dat het ondanks de Previcox alleen maar slechter gaat. Ze wilde ons doorsturen naar Oldenzaal, naar een ortopedisch chirurg. Dit vind ik op zich prima, ik heb nog wel even gevraagd of er twee weken alleen foto's van de heupen zijn gemaakt of ook van de poten. Alleen van de heupen dus, en toen vertelde ik nogmaals over het plotseling mank lopen met kerst. Of het misschien in haar poot kon zitten? De dierenarts keek in de computer en had dit nog helemaal niet gezien... wist dus ook niet dat we hier al voor waren geweest. Vanmiddag om half twee worden er foto's van haar poten en rug gemaakt. Hopelijk komen we er dan toch achter waarom Vitess niet meer kan lopen en ik hoop natuurlijk dat er dan ook wat aan te doen is, aangezien het inmiddels we wel ruim twee maanden verder zijn...
Door vitess
#1194370
Vanmiddag zijn er foto's gemaakt van Vitess' haar poten en rug. Uit de rugfoto's bleek dat ze spondylose heeft, maar dit kon niet de oorzaak zijn van de kreupelheid die ze nu heeft. De foto's van de poten bleken goed. De dierenarts voelde aan Vitess' rechtervoet, de buitenste nagels kon ze gewoon heen en weer bewegen en dit vond Vitess prima. Bij het bewegen van de binnenste nagels trok ze gelijk haar poot terug, dit vond ze helemaal niks. De dierenarts denkt nu dat er een pees onder haar voet (als ik het goed omschrijf..) is uitgerekt of ingescheurd. Nu hebben we weer Carprodyl meegekregen voor een week en als het niet beter is, worden we doorgestuurd naar de orthopedisch chirurg. De Previcox hoefden we niet meer te gebruiken, want dit was niet voor dit soort klachten bedoeld. Deze kon ik terugbrengen. Verder mogen we met Vitess zo kort mogelijke stukjes wandelen. Is er iemand met tips bij pees/spier problemen?
Ik ga er min of meer vanuit dat we wel met Vitess naar de chirurg moeten, en dat zullen we dan uiteraard ook doen. Maar wanneer ik haar iets kan geven wat geschikt is voor haar klachten op dit moment dan begin ik daar vast mee.
Door vitess
#1194818
De foto's zijn gemaakt zonder dat Vitess onder narcose hoefde. De vorige keer, bij de heupfoto's moest ze wel onder narcose. Toen ik gisterenmorgen belde vertelde de dierenarts dat dat deze keer niet nodig was. Ik vroeg waarom het dan de vorige keer wel moest en schijnbaar was dit makkelijker dan heupfoto's. Mijn man is meegeweest en erbij gebleven.
Gebruikersavatar
Door Lefki&Amy
#1195159
Wat vervelend zag...ik kan je ook niets adviseren, maar ben helaas wel bekend met de verschijnselen, alleen niet in die acute mate.
Ik denk dat een orthopedische dierenarts geen gek idee is...
Hoop dat het snel beter gaat met Vitess, hij heeft zijn naam in ieder geval mee!!  :D
beterschap voor hem!
Door vitess
#1195366
Dank je!
Niemand die ervaringen heeft met bijvoorbeeld Traumavetsem, Puur Dyspla/Pees/Spier of iets anders wat ik nog extra zou kunnen geven? Uiteraard maak ik sowieso een afspraak in Oldenzaal. Vandaag was het opnieuw dieptriest, ik wilde haar wel meenemen met de uitlaatgroep. Aangezien ik de honden uitlaat in een afgezette weide dacht ik dat ze daar dan rustig haar eigen tempo kon bepalen. Dit ging ook wel goed, maar de loopplank zag ze absoluut niet zitten. Ik heb haar dus maar getild, alleen denk ik niet dat ik dit dag in, dag uit volhou...
Door Lizzy
#1195922
vitess schreef: Dank je!
Niemand die ervaringen heeft met bijvoorbeeld Traumavetsem, Puur Dyspla/Pees/Spier of iets anders wat ik nog extra zou kunnen geven? Uiteraard maak ik sowieso een afspraak in Oldenzaal. Vandaag was het opnieuw dieptriest, ik wilde haar wel meenemen met de uitlaatgroep. Aangezien ik de honden uitlaat in een afgezette weide dacht ik dat ze daar dan rustig haar eigen tempo kon bepalen. Dit ging ook wel goed, maar de loopplank zag ze absoluut niet zitten. Ik heb haar dus maar getild, alleen denk ik niet dat ik dit dag in, dag uit volhou...
Je zou voor bij de pees-problemen Traumeel van -Heel kunnen geven. Wat ontzettend raar dat je Previcox hebt terug mogen geven en Carprodyl hebt gekregen. Carprodyl is gewoon goedkope Rimadyl en ook een NSAID, net als Previcox. Maar goed, ik vind het dus raar dat er een pees probleem met de poot is en je hond niet op Previcox reageerde... :-\ (en er dus nu als "nieuwe behandeling" Carprodyl aan wordt geboden....).

Spondylose kan overigens ontzettende pijn + kreupelheid geven hoor. Je ziet vaak ook een vertraagde poot reflex, bij een hond met Spondylose. Ik zou zelf Puur Spondy gaan geven.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door