Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door noa en sam
#1188393
Hallo allemaal,

Weet niet zo goed meer wat ik moet doen...mijn kittens van nu 6 en een half 7 maanden hebben kale plekken op hun achterpoten me katetje heeft het zelfs onder z'n oksels en ook aan de binnenkant van z'n poten(mijn katertje had het al toen hij hier kwam het poesje niet maar zag het pas na een week omdat ze in het begin nog erg schuw waren ze komen van een boerderij)ik ben met ze naar de DA geweest en die heeft een schraapsel afgenomen moest twee weken wachten op de uitslag maar er bleek dus niks aan de hand(volgens hun!) had ook surolan meegekregen en daar ging het wel beter mee dus toen ik stopte om te kijken of het ook echt over was begon het binnen de kortste keren weer dus ik weer naar de DA en weer vonden ze dat er niks aan de hand was en dat de huid wat rustiger geworden was en mijn katertje kreeg een prikje om het patroon van het jeuken te doorbreken..Maar goed ze hebben het nu dus weer en het lijkt wel erger(vooral bij de kater het poesje heeft het echt alleen maar op haar achterpoten)en ik weet niet meer wat ik er nou aan kan doen...  :(
Ze krijgen hier sinds een maand CB natuur en vleesmix,kuikens,af en toe een schesir blikje en soms een kippenkluifje..(alles rauw!)
Ze gaan nog niet naar buiten want ze moeten nog geholpen worden...Ze hebben geen vlooien(kam ze regelmatig) en wormen (geef ik ze wat voor)
Hoop dat jullie wat tips voor me hebben!!

Groetjes Eva
Door Borke
#1189153
Ja.... ik denk ook aan schimmel.
Naar wat voor arts ben je geweest naar een veearts of een dierenarts die gespecialiseerd is in kleine huisdieren?
Heeft hij er zo'n blauwe lamp bij gehouden in een donkere ruimte?
Zie je een rood lijntje in die kale plekken langs de rand lopen?
Zij er ook plekjes op de kop?
#1189351
Oke maar je zou toch denken dan een dierenarts een schimmel wel herkend..!?!En ik ga gewoon naar een dierenkliniek met twee dierenartsen die gespecialiseerd zijn in huisdieren(vooral katten en honden denk ik!!)
En ja ze hebben er een blauwe lamp bij gehad maar daaruit kwam niks net als uit dat schraapsel wat ze op kweek hadden gezet!!
#1189354
oh en nee er loopt geen rood randje langs de kale plekken en nee ze hebben het niet op hun kop...het zijn ook niet echt open wonden meer een soort likwondjes die met een dag of twee weer dicht zijn ze hebben wel veel soort van korsten...
#1191161
kan het niet toch iets van voedselallergie zijn? De varianten CB die je noemt bevatten nog rijst dus mss dat ze daar niet lekker op reageren?

Verder heb je ook nog katten die allergisch zijn voor kip. Mss eens een andere variant KVV proberen? [CB diabetes of Haaksbarf zalm/knijn/paard?]

just my 2 cents
#1191342
Me collegaatje met kittens uit het zelfde nestje hebben het ook en die heeft het bij haar dierenarts ook gevraagd en volgens hem is het een vlooienallergie..Maar ik moet volgende week ook weer naar de dierenarts dus dan vraag ik of ze er nog een keer naar willen kijken en anders ga ik een keer naar een andere dierenarts...en anders moet ik nog maar even verder spuren en misschien met hun eten experimenteren..
Maar in ieder geval heel erg bedankt voor al jullie adviezen heb er een hoop aan!!!

groetjes Eva
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door