Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door GimThur
#1187172
Hoi allemaal,

Wij hebben o.a. een labrador die wanneer ze blaft gaat schudden met haar hoofd.

Na diverse onderzoeken bij de DA en vele medicatie middelen verder zijn ze dan nu tot de conclussie gekomen dat de oren echt helemaal schoon zijn en dat daar niets mis mee is. Maar ja wat is het dan wel. Wel de DA geeft 2 opties:

Optie 1: De hond heeft misschien wel echt last gehad en heeft het schudden nu als een gewoonte overgenomen. (Iets waar wij niet echt van overtuigd zijn)
Optie 2: In overleg met een specialist in Utrecht kwam de conclusie dat jongen honden (onder de 3 jaar) dit probleem wel eens vertonen als uiting op een allergische reactie. Het trommelvlies zou een jeuk veroorzaken door een eiwit allergie waardoor de hond gaat schudden met zijn hoofd. Echter vind de specialist het dan wel heel bijzonder dat de hond alleen maar schud met zijn hoofd bij het blaffen. Maar sluit niet uit dat het toch daardoor zou kunnen komen. Hij stelt voor de hond 6 weken lang op een bepaald soort brok te zetten die zeker weten Eiwit vrij is.

maar onze honden krijgen geen brokken maar rauw voer. De DA zei daarop dat ook in rauw voer echt wel het een en ander aan eiwitten in zit. Prima wil ik best geloven maar moet ik dan echt over op brokken of kan ik de hond 6 weken lang een aangepast rauw dieet geven waar dan geen eiwit in zit? En zo ja wat kan ik haar dan het beste geven?

Graag jullie advies.

Deborah
#1187177
ik vind het onzin..
kiek flappert ook met haar oren bij het blaffen..
niet altijd.. soms een paar weken achter elkaar wel.. dan weer een hele tijd niet..

hun oren zijn erg gevoelig.. volgens mij hebben ze gewoon zelf last van het geluid van hun blaf..
net als bij mij.. mijn trommelvliezen gaan ook jeuken als ik kiek zo hoor blaffen..
Door Caatje61
#1187195
Ja dat is wel zo (het is trouwens mijn hond). Daar hebben we ook aan gedacht want we wonen nu in een huis waar het heel hol klinkt. het is nog redelijk nieuw allemaal. Dus ik dacht dat het lag aan het geluid wat de hond produceert. Ze is nu 11 maanden en is nog niet echt gewent aan haar blaf. Maar ja, wat moeten we haar dan gaan geven als eten, als we aan een dieet moeten?
#1187219
Ik geloof ook niet echt, in het verhaal van de da, dat het een allergie zou zijn..
Er wordt tegenwoordig maar wat gauw gezegd, dat het een allergie is, die door voeding kan worden veroorzaakt.

Ik denk ook dat het door het holle effeckt kan komen, en misschien moet de hond nog wennen aan de blaf.
Als Mack heeft geblaft schud ie ook nogal eens met de kop, Kay heeft dit weer niet maar die heeft ook rechtopstaande oren, Mack heeft hangoren. En ik zou zeker geen andere voeding voorlopig geven...
#1187231
je hebt hem helemaal na laten kijken.. en zo op het eerste gezicht is er geen medische oorzaak..
geen ontsteking oid..
ik zou dus gewoon lekker zijn normale voer geven en het een tijdje aankijken..
wel gewoon af en toe zijn oren in de gaten houden..
even kijken en even ruiken of het niet riekt..
volgens mij is t vals alarm..
#1187251
Als toch niemand wat weet en je het schudden storend of wat dan ook vind, dan denk ik dat je weinig te verliezen hebt door eens kritisch naar je menu te kijken en eventueel een vers/rauw eliminatiedieet te geven.
Op zich zie ik best logica in een ietwat geïrriteerd trommelvlies wat een extra prikkel krijgt als de hond blaft.
Door sandrra
#1187297
Hier schudden beide dames als ze blaffen. Niet altijd maar als ze, denk ik, op een bepaalde manier blaffen.
Beiden staan op barf.
Als je het e.e.a uit wilt sluiten dmv voer dan zou ik zeer zeker geen br*kken geven maar gewoon ver en dan een eliminatie dieet doen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door