Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door vitess
#1182892
Na al weken vol interesse heel Barfplaats te hebben bekeken heb ik besloten om wat intensiever mee te gaan doen. Ik zal mij zelf uiteraard op de juiste plek even voorstellen. Verder hoop ik dat ik alles juist doe, maar al doende leert men toch? Wij hebben twee Golden Retrievers, Vitess van 11 jaar en Sanne van bijna 1 jaar. De laatste maand staat Vitess steeds moeilijker op, wanneer ze eenmaal loopt dan gaat het wel. Vandaag foto's laten maken en hieruit bleek dat haar heupen er niet meer zo heel perfect uitzagen, en dat hierbij leeftijd een rol speelt. Wij geven beide honden Carnibest Natuurvoer, tot ieders grote tevredenheid en uiteraard zei de dierenarts dat we over moesten gaan op Hill's, dit was goed voor Vitess' gewrichten. Ik heb gezegd dat ik hier niet over wil discussieren, maar dat ik wel graag iets natuurlijks zou willen toevoegen wat een bijdrage kan leveren aan haar spieren/gewrichten. De dierenarts vertelde over Glucosamine en dit geef ik reeds een week of twee (Glucosamine Speciaal van de Groene Os). Ook krijgt ze Teunisbloemolie, maar ik twijfel hierover. Is er iemand die mij tips kan geven voor ons oude dametje? 

Groeten Angel
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#1183210
Glucosamine kan goed helpen bij artrose.
Ik zou ipv teunisbloem olie, visolie gaan geven.
Volgens mij bevat teunisbloemolie omega 6 vetzuren, die ze met verse voeding al in ruime mate  binnen krijgen. Bij gewrichtsproblemen kun je beter omega 3 vetzuren geven, dit werkt ontstekingsremmend en zit in visolie.
Door Lizzy
#1183719
vitess schreef: Is er dan een speciale visolie geschikt?
Groeten Angel
Op zich kun je iedere visolie geven. De omega 3-700 van Solgar is heel goed en krachtig en niet vervuild. Doils schijnt ook erg goed en krachtig te zijn. Maar ja, beide zijn wel duur. Je kunt ook eerst de goedkopere versie's proberen van de Hema/Etos enzo.
Door vitess
#1184738
Ja, je hebt gelijk.. ik had dit gebruikt bij onze andere hond en ben eigenlijk zo verder gegaan met Vitess. Bedankt, ik heb ook de normale Glucosamine en daar ga ik vandaag op over!

Groeten van Angel
Door vitess
#1186320
Eigenlijk gaat het alleen maar slechter met Vitess. Ze kan nauwelijks nog lopen, beweegt haar poten een beetje van binnen naar buiten en bij elk stapje lijkt het alsof ze gaat vallen. Ik loop met haar rechte stukjes, tien meter gaat het redelijk en dan begint het. Als ik er goed over nadenk heeft ze al langere tijd dat ze na lang wandelen wat stijver was en moeilijker liep. Rond kerst hield ze haar linkerachterpoot steeds omhoog en huppelde dan om vooruit te komen dus ik dacht dat ze zich had verstapt of iets in haar zooltje had. Dierenarts kon niks vinden en als het langer aanhield moest ik dus foto's maken. Het leek weer wat beter, nog wel iets manken maar ik gaf hiervan de blessure de schuld. Ík had al geschreven dat er dus van de week foto's zijn gemaakt, deze gaven volgens de dierenarts aan dat er wat haakjes rond de heupen zaten aan de rechterkant maar dit was redelijk normaal voor een hond van elf jaar. Eventueel kon ik ook pijnstillers gaan geven (Carprodyl), twee maal daags een tablet. Omdat het de volgende dag warempel iets beter leek te zijn heb ik dit niet gedaan, maar nadat ik haar gisteren zag strompelen heb ik er toch maar eentje gegeven.
Mijn gevoel zegt dat het niet haar heupen zijn, maar ik ben natuurlijk geen dierenarts. En dat het zo snel kan verslechteren, dat ze na die paar meter al haast niet meer vooruit komt. Wat beloofd dit voor haar.. Toch maar weer foto's maken van de rug misschien? En heeft iemand ervaring met Pijncompositum in plaats van Carprodyl of andere pijnstillers? Het is zo zielig, ze wil wel graag maar het lukt haar niet en ze moet in beweging blijven maar ik kan me niet voorstellen dat dat op deze manier iets positiefs brengt..

Groeten van Angel
Door Lizzy
#1186327
Carprodyl is hetzelfde als Rimadyl. Mijn eerste keus pijnstiller is het niet. Ik zie op Rimadyl eigenlijk de meeste vervelende bijwerkingen. Ik zou zelf voor Previcox gaan. En dan voor Metacam. En pas daarna voor Rimadyl of Carprodyl. Overigens zou ik zelf iedere dag een dosis geven. En beginnen met de normale dosis voor een hond van haar gewicht. En dan kijken tot hoever je dat kunt afbouwen, zonder dat ze pijn heeft. Maar pijn is inderdaad verschrikkelijk en weerhoud haar ook van bewegen. Terwijl beweging juist essentieel is. Dus ja, ik zette haar op de pijnstillers, dagelijks en desnoods maak je de Carprodyl gewoon op en stap je daarna over op een ander middel.

Of je foto's van de rug moet maken... Ik durf het je niet te zeggen. Je zou naar een orthopedisch specialist kunnen gaan. Die weten snel genoeg van welke delen ze foto's moeten maken en wat je eventueel aan problemen zou kunnen doen.

Pijn compositum: ja, je kunt het proberen. Maar ik zou het voorlopig niet in plaats geven van echte pijnstillers. Je hond moet (in mijn ogen) nu echt acuut van de pijn af. Je kunt pijn compositum erbij gaan geven wanneer je de pijnstiller af gaat bouwen. En dan gewoon kijken op welke dosering van beide ze het beste functioneert.
Door vitess
#1186635
Bedankt voor je antwoord, ik wist niet dat Carprodyl hetzelfde was als Rimadyl. Ik zal dan toch 2 x per dag een tablet aan haar geven, zoals is voorgeschreven. Dan kan ik dit later, mocht het beter gaan, nog aanpassen.

Groeten van Angel
Door vitess
#1190910
Heb twee dagen geleden Previcox opgehaald, ze mag hier 1 tablet per dag van hebben. Ben er maar gauw mee begonnen want het gaat zo mogelijk nog slechter met lopen en opstaan. Is er iemand die hier ook ervaringen mee heeft? Dat het zo snel achteruit gaat? En tijdens het gebruik van Previcox? Ik ben duidelijk nogal onwetend hierin. Waarschijnlijk komt dit omdat we vorig jaar mei onze andere Golden (Senna) plotseling hebben moeten laten inslapen. In april bleek op foto's dat ze spondylose had. Met pijnstillers en homeopatische middelen zou het echter nog een tijd goed moeten kunnen gaan. Twee weken later kwamen we 's middags thuis en strompelde ze naar buiten. Ze ging steeds liggen en kwam moeizaam overeind. Gelijk naar de dierenarts waar we te horen kregen dat ze een enorme bloeding in haar buik had en dat we ons moesten voorbereiden op het ergste. Een klap in mijn gezicht kon niet harder aankomen dan dit... vier uur later is de dierenarts gekomen en hebben we afscheid genomen. Twaalf jaar vriendschap schoot in vier uur door ons heen. Ik heb hier nog steeds moeite mee en wanneer ik Vitess zo onmachtig zie dan besef ik dat ook zij ooit.. nou ja, dit verhaal is hier misschien niet op de juiste plaats maar misschien zijn er mensen die het herkennen en mij wat dingen kunnen vertellen over wat zij hebben meegemaakt bij honden met gewrichtsproblemen. Ookal is het negatief..

Groeten van Angel
Door Elvira
#1196305
Mijn golden ging ook slechter lopen als ik glucosamine gaf. Eerst dacht ik dat het toeval was, maar als ik stopte ging het beter, als ik het weer probeerd weer slechter.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door