Ik ben sinds kort van brokken overgestapt op carnibest en ik vind het geweldig.
Nu lees ik net hoe 'duur' het barfen is.....en ik heb werkelijk waar met open mond zitten lezen!!
Wat is dat toch goedkoop zeg! Jemig!!
Als ik tel dat de carnibest me nu 6,50 per dag kost (2kilo) per maand is dat 195euro! En met volledige korting bij groot inkopen 5,30 en per maand 159euro.
Dan denk ik; ik ben stom als ik niet overstap op BARF!!!
Ik zit dan alleen met het samenstellen dan de menu's. Nou zijn daar hier genoeg topics over te vinden, maar ik blijf het 'ingewikkeld' vinden.
Zoveel van dit, zoveel van dat en dan nog zoeken naar een fijn adres waar je het niet al te duur kunt kopen.
En hoe doe je dat met bevroren vlees dan? Hak je dat gewoon door voordat het ontdooit word?? Of portioneer je dat nog voordat je het invriest?
Wat me ook weerhoud om te gaan barfen is mijn border-reu. Hij is zo gefixeerd op eten! Ik denk niet dat hij op zijn gemak zal eten en rustig zal knagen aan een bot, hij schrokt nu al de carnibest naar binnen. Ook zal ik op moeten letten dat alle 3 de honden op een apparte plek eten krijgen en dat er nergens botten blijven rondslingeren ivm conflicten onderling en mijn 2 kleine dochtertjes die natuurlijk zo'n bot wel interessant zullen vinden.
Hoe zou ik dit het beste aan kunnen pakken? En is er nog verschil in samenstellen voor aktieve en minder aktieve honden? En heeft iemand tips over hoe ik het portioneren vooraf het beste kan doen (omdat ik met 3 honden zit waarvan 2 ongeveer 20 kilo wegen en 1weegt 60 kilo, dus een behoorlijk verschil)