We vertrokken 28 april, met de caravan op vakantie naar Toscane. We zouden drie weken wegblijven en ik moest daarom 6.3 kg aan maaltijden voor Spike meenemen. Ik kon 10 maaltijden in het caravanvriesvakje houden en twee maaltijden voor onderweg in het koelgedeelte. Bleven er nog 10 maaltijden over die ik in het koelgedeelte van de koelkast goed moest zien te houden.
Ik heb deze maaltijden in twee koelkastdozen gedaan en daar aluminiumfolie omheen gewikkeld. De koelkast op de koudste stand gezet en de vingers gekruist gehouden dat het vlees bevroren bleef. Want het was behoorlijk warm toen we vertrokken.
We hebben twee dagen over de reis gedaan, de eerste nacht stonden we in Freiburg op een camping. Toen ik 's avonds voorzichtig aan het vlees voelde was het nog diep bevroren. Dat gaf de burger moed
In Toscane op de camping aangekomen heb ik gevraagd of Spike's vlees [dieetvoer] in een vriezer mocht. Dat kon! De beheerder heeft de grote vriezer in de wasruimte aangezet en daar heeft Spike's vlees in een klein hoekje van die enorme vriezer gebivakkeerd tot het op was
Het vlees was trouwens bij aankomst in Toscane nog steeds diep bevroren.
Ik heb in de supermarkt ter plaatse even goed op de vleesafdeling rondgekeken. Een BARFparadijs hoor!! Je kunt daar verse konijn[delen] met de kop er vaak nog aan kopen, verse parelhoenders [ook met de kop eraan], allerlei ander gevogelte, pens, hersenen en orgaanvlees wat ik niet thuis kon brengen. Alles voor menselijke consumptie natuurlijk.
Naar prijzen heb ik niet gekeken alleen naar verkrijgbaarheid en die is net als in Frankrijk zeer uitgebreid. Ook verse vis was in de supermarkt in overvloed verkrijgbaar.
Ik had bijna konijn voor Kyra en Penny gekocht toen ik bedacht dat ik Penny geen vlees met botten mag geven. De mutsen hebben dus alleen Vetconcept blikvoer gegeten